12 tegn på at du bør vurdere en karriereendring

karriereendring

Kjenner du deg igjen i disse 12 tegnene, bør du vurdere å gjøre en endring i arbeidssituasjonen din. “Det handler om å stoppe opp og reflektere over hvordan du ønsker å ha det på jobb. “Karriereskiftet forblir en fjern drøm inntil du legger en plan og våger å ta skrittet,” sier Karrierehusets Barbro Mosseng, og oppfordrer arbeidstagere til å reflektere over om de trives i jobben sin.

Barbro Mosseng i Karrierehuset understreker viktigheten av å stoppe opp og reflektere over hvordan du ønsker å ha det på jobb og om det er på tide å vurdere en karriereendring. Hun stiller spørsmålene: Hva brenner du for? Hva gir mening for deg? Får du brukt dine sterke sider? Her deler hun 12 kjennetegn på at du bør vurdere om du skal gjøre en endring i arbeidssituasjonen din – enten i nåværende rolle, eller vurdere nye muligheter.

Vi tilbyr gratis karrieresamtale

Vi tilbyr en gratis, effektiv karrieresamtale med en av våre sertifiserte karriererådgivere. Du får konkrete råd, og anbefalinger på hvilke tjenester som vil passe for deg og din situasjon.
Bestill gratis karrieresamtale

Flere i jobbsøkermodus etter ferien

“Etter ferier og høytider opplever vi som regel en økt pågang fordi mange seg om etter nye utfordringer. Når man har fri har man tid til virkelig å kjenne etter hvordan man har det – på jobb og i livet ellers, og det er gjerne da man har tid til å reflektere over veien videre, kjenne litt ekstra godt etter, legge planer og løfte blikket og se fremover. Det er kanskje også i feriene man tillater seg å drømme litt,” sier Barbro Mosseng, partner i Karrierehuset.

Når man har fri har man tid til virkelig å kjenne etter hvordan man har det – på jobb og i livet ellers, og det er gjerne da man har tid til å reflektere over veien videre, kjenne litt ekstra godt etter, legge planer og løfte blikket og se fremover.

Disse tegnene bør du se etter:

Du ser ikke meningen i det du jobber med og du har mistet motivasjonen samt kjenner på mistrivsel

Du føler at du har vokst ut av rollen din og føler ikke at du jobber med oppgaver som utfordrer deg og som er tilpasset din kompetanse

Du føler jobben er en byrde og føler på at du heller ønsker å være hjemme

Du kjenner på en manglende mestringsfølelse

Arbeidsplassen har ikke de utviklingsmulighetene du trenger for å bygge karrieren din i den retningen du ønsker

Konfliktfullt arbeidsmiljø, eller du savner å jobbe med kolleger som inspirerer deg, løfter deg og får deg til å trives

Jobben din påvirker deg og hvordan du har det negativt

Du kjenner på en vedvarende følelse av at du burde ha valgt en annen retning

Du får ikke brukt dine sterke sider eller jobbet med noe som gir deg energi og glede

Selskapets verdier og kultur matcher ikke med dine

Du føler du stagnerer karrieremessig og ser ikke at selskapet kan gi deg de mulighetene du ønsker fremover

Du savner den autonomien du ønsker i arbeidssituasjonen

Få er toppmotivert hver eneste dag

– Tenk gjennom om disse følelsene er vedvarende eller forbigående. Og ofte er det mulig å gjøre grep i inneværende jobb som gjør at du trives bedre og utvikler deg i den retningen du ønsker. Det er vel få som har en karriere hvor man er toppmotivert hver eneste dag, men jobben din skal ikke gi deg vedvarende negative følelser, understreker partner i Karrierehuset, Barbro Mosseng

Barbro Mosseng

Barbro Mosseng

Partner & Kommersiell leder

“Det handler om å stoppe opp og reflektere over hvordan du ønsker å ha det på jobb. Hva brenner du for? Hva gir mening for deg? Får du brukt dine sterke sider? Karriereskiftet forblir en fjern drøm inntil du legger en plan og våger å ta skrittet”

Barbro Mosseng i Karrierehuset

La våre karrierecoacher hjelpe deg

I Karrierehuset har vi ekspertise på arbeidsmarkedet, spisskompetanse på kompetansekartlegging, rådgivning, jobbsøkerverktøy og intervjutrening. Våre karriereveiledere levererer profesjonell karriererådgivning og har hjulpet tusenvis av mennesker med å komme seg ut i nye jobber. Med bruk av atferds-analyseverktøyet Persolog® gjennom hele prosessen, sikrer vi deg en rask og dedikert leveranse som resulterer i en prosess preget av profesjonalitet, innsikt og kvalitet. Vårt solide nettverk av allianser og partnerskap i rekrutteringsbransjen og næringslivet sikrer en raskere vei ut i arbeidslivet. Trenger du hjelp med å kartlegge egen kompetanse, hjelp til CV og søknad eller intervjuet? Våre sertifiserte karriererådgivere kan hjelpe deg med en karriereendring. Les mer om våre tjenester og bestill en av våre karrierepakker.

Karriererådgiver Espen Erfjell

Espen har lang erfaring som karriereveileder i eget selskap, og har jobbet som coach for gründere og ledere.Espen er opptatt av det unike hos hver enkelt og hjelper kandidater med å identifisere egne behov og ta gode valg. Espen er sertifisert i analyseverktøyet Persolog, utdannet NLP Coach og Business Coach.
Les mer om Espen Erfjell

Bestill time med Espen
Karriererrådgiver- Helen G. Sande

Karriererådgiver Helen Gaunt Sande

Helen har mange års erfaring som karriererådgiver og coach, og kan vise til svært gode resultater fra sitt arbeid med å løfte og fremme ledertalenter i ulike selskaper, i tillegg til det å hjelpe mennesker som har falt utenfor arbeidslivet tilbake ut i arbeid. Helen tilbyr coaching/veiledning både på engelsk og norsk.
Les mer om Helen Gaunt Sande

Bestill time med Helen
Mette Løyning

Karriererådgiver Mette Løyning

Mette har lang erfaring som karriererådgiver , HR-leder og rekrutterer. Hun har bidratt til å gi kandidater gode verktøy, økt motivasjon og selvtillit på vei inn i ny jobb, og er opptatt av å skape tillit og eierskap, ha fokus på det unike ved den enkelte, lytte og bidra til å skape motivasjon og tro på egne muligheter.
Les mer om Mette Løyning

Bestill time med Mette
Marius Eide

Karriererådgiver Marius Eide

Marius har lang erfaring innenfor kursvirksomhet, opplæring, utvikling av mennesker, og kan vise til svært gode resultater som karriererådgiver. Han møter deg med både optimisme og positiv energi, og evner å forstå og omsette din kompetanse til fordel for både deg og en fremtidig arbeidsgiver.
Les mer om Marius Eide

Bestill time med Marius

Kontakt oss for en uforpliktende samtale

Felter merket med * er påkrevet å fylle ut.

  Jeg kontakter dere som

  PrivatpersonBedrift

  Gratis karrieresamtale
  Vi tilbyr en gratis og effektiv karrieresamtale med en av våre karrierecoacher

  Kontakter du oss på vegne av din bedrift og ønsker informasjon om våre omstillingstjenester, outplacement og kurs? Ta kontakt på post@karrierehuset.no

  Gratis karrieresamtale
  Vi tilbyr en gratis og effektiv karrieresamtale med en av våre karrierecoacher
  Kontakter du oss på vegne av din bedrift og ønsker informasjon om våre omstillingstjenester, outplacement og kurs? Ta kontakt på post@karrierehuset.no