10 tips til LinkedIn profilen

10 tips til Linkedin profilen

Her deler vi våre 10 tips til Linkedin profilen Når du er på jobbjakt eller går med tanker om et karriereskifte, kan LinkedIn være et svært godt verktøy for å nå karrieremålene dine. Dessuten kan LinkedIn være en god kilde til å finne jobber som kanskje ikke utlyses i de tradisjonelle kanalene.

10 tips til LinkedIn profilen

Her får du våre 10 tips til LinkedIn profilen Husk at LinkedIn fungerer som en søkemotor. Bruk relevante søkeord i profilen din, slik at du blir funnet av de menneskene som kan hjelpe deg videre i karrieren. Les våre 10 tips her:

Vi tilbyr gratis karrieresamtale

Vi tilbyr en gratis, effektiv karrieresamtale med en av våre sertifiserte karriererådgivere. Du får konkrete råd, og anbefalinger på hvilke tjenester som vil passe for deg og din situasjon.
Bestill gratis karrieresamtale

1. La deg inspirere av hva som fungerer for andre

Ta en titt på andres profiler i din bransje og se hva som fungerer for dem. Kan du hente noen tips og inspirasjon fra hvilke ferdigheter de har oppført, hvilke overskrifter som brukes og hvordan den faglige kompetansen presenteres? Prøv å legg merke til hva det var som gjorde at du klikket på profilen deres.

2. Bildet er viktig!

Profilbildet ditt vil være det første en potensiell arbeidsgiver ser på profilen din. Bildet gjør profilen mer personlig, men det bør allikevel ha en nøytral karakter. Sørg for at bildet har en profesjonell fremtoning og ha gjerne en nøytral bakgrunn slik at det er du som er i fokus. Det beste er å se rett inn i kameraet for øyekontakt, og se positiv og imøtekommende ut. Unngå selfie, få gjerne en venn til å ta et bilde av deg dersom du ikke har bilde fra en profesjonell fotograf.

3. Selg deg inn med overskriften

Tenk på at LinkedIn fungerer som en søkemotor og sørg for å inkludere søkeord som treffer i bransjen(e)/rollen(e) du søker deg til. Utnytt dette feltet til å selge deg inn. Her har du mulighet å utdype og oppsummere dine fagområder. Se gjerne aktuelle stillingsannonser for å finne de mest aktuelle søkeordene.

La våre karrierecoacher hjelpe deg

I Karrierehuset har vi ekspertise på arbeidsmarkedet, spisskompetanse på kompetansekartlegging, rådgivning, jobbsøkerverktøy og intervjutrening. Våre karriereveiledere levererer profesjonell karriererådgivning og har hjulpet tusenvis av mennesker med å komme seg ut i nye jobber. Med bruk av atferds-analyseverktøyet Persolog® gjennom hele prosessen, sikrer vi deg en rask og dedikert leveranse som resulterer i en prosess preget av profesjonalitet, innsikt og kvalitet. Vårt solide nettverk av allianser og partnerskap i rekrutteringsbransjen og næringslivet sikrer en raskere vei ut i arbeidslivet. Trenger du hjelp med å kartlegge egen kompetanse, hjelp til CV og søknad eller intervjuet? Våre sertifiserte karriererådgivere kan hjelpe deg med en karriereendring. Les mer om våre tjenester og bestill en av våre karrierepakker.

4. Sørg for at det oppnås kontakt med deg

Fyll inn kontaktinformasjonen med epostadresse og gjerne telefonnummer, slik at potensielle arbeidsgivere enkelt kan komme i kontakt med deg også utenfor LinkedIn-mailen.

5. Oppsummer det hele – men se også fremover

Fortell om deg selv, hva du kan og hva du har oppnådd. Tenk på at du også her skal bruke relevante søkeord. Vær ikke redd for å trekke fram positive sider ved deg selv og vise til gode resultater. Her kan du også tillate deg selv å skrive noe om fremtiden. La potensielle arbeidsgivere og rekruttere få et innblikk i hva du ser for deg av fremtidige karrieremål og hvilke ambisjoner du har. Dette er et spesielt godt tips for deg som er i starten av din karriere. Tenk på hvem du skriver til. Hvilken kompetanse og ferdigheter tror du målgruppen din er interessert i?

6. Beskriv jobberfaringen og utdannelsen din med mer enn grad, titler og arbeidssted

Hvor du har jobbet og hvilken stilling du har hatt er viktig å beskrive, men tenk også på å beskrive hva du faktisk har gjort i de ulike rollene, hvilket ansvar du har hatt og ikke minst hvilke resultater du har skapt. Det samme gjelder for utdanningen din. Skriv gjerne noe mer utfyllende enn kun selve graden – spesialiseringsretning på fagområdet for eksempel, eller hva du skrev hovedoppgave om. Har du tatt et kurs eller skaffet deg annen spesialkompetanse? Fortell om det på LinkedIn!

LinkedIn er en utmerket plattform for å øke egen kompetanse. Har du et nettverk av relevante kontakter, vil du raskt se at det som publiseres og deles av tanker og nyheter kan både være lærerikt og interessant. Har du ønsker om å jobbe i en spesifikk bedrift, kan LinkedIn også være en god kanal for å skaffe kontaktpersoner i den aktuelle bedriften. 

Basic

3 timer 7.600,-

Pakken inneholder Bestill Basic
Vurderer du en karriereendring? På bakgrunn av din kompetanse, interesser, ferdigheter og profilanalysen Persolog® gir vi konkrete råd om din nåværende og fremtidige karriere. Fokuset i Basic er å gjøre deg bevisst din kompetanse, dine unike styrker og derigjennom åpne mulighetsrommet ditt. Dette for å fremme aktive og veloverveide valg for din karriere.

Plus

6 timer 16.000,-

Pakken inneholder Bestill Plus
Denne tjenesten er for deg som ønsker å sikre en rask vei ut i nytt arbeidsforhold. Kanskje du har søkt jobb en stund uten hell, eller trenger en sparringspartner for å ta aktive og veloverveide valg for din karriere? Vi bistår deg med jobbsøkerstrategien for å raskt nå dine karrieremål.

Premium

9 timer 24.000,-

Pakken inneholder Bestill Premium
Tjenesten for deg som ønsker støtte gjennom hele jobbsøkerprosessen. Våre rådgivere skreddersyr en prosess som inneholder de viktigste elementene i jobbsøkerprosessen – fra kompetansekartlegging, profesjonalisering av jobbsøkerdokumenter, til intervjutrening og forhandling med ny arbeidsgiver.

7. Frivillig arbeid sier mye om deg

Frivillighetsarbeid sier mye om engasjementet ditt, og vil ofte være et pluss for potensielle arbeidsgivere. Verv og frivillig arbeid viser at du ønsker å ta i et tak, og kan ofte reflektere positivt i forhold til hva du brenner for.

8. Skreddersy URL’en din

Lag in egen URL slik at linken du sender potensielle arbeidsgivere ser profesjonell ut. Det vil også se pent ut når du referer til LinkedIn-profilen din på CVen, i søknaden og eventuelle andre steder. LinkedIn-URL’en din kan for eksempel se slik ut: linkedin.com/in/fornavnetternavn.

Du kan gjerne sende ut invitasjoner til ukjente, men da er det anbefalt å gi den potensielle forbindelsen en liten kontekst til hvorfor du ønsker å ha personen i ditt nettverk. Dessuten er det en mye større mulighet for at personen aksepterer forespørselen din dersom du legger til en personlig melding. Noen høflige, imøtekommende linjer hvor du presenteres deg selv, samt forklarer hvorfor du ønsker kontakt, er å anbefale. Du vil også kunne oppleve å få invitasjoner fra ukjente. Ikke nøl med å takke ja til disse dersom du ser at de har en kompetanse eller jobber i en bransje som kan være relevant for deg og dine karrieremål.

Barbro Mosseng, Partner og kommersiell leder i Karrierehuset

 9. Gi anbefalinger for å få anbefalinger!

Gi nåværende og tidligere kollegaer anbefalinger så opplever du ofte at vedkommende gjør det samme tilbake.

Danny Pierre Louis tips til LinkedIn profilen

I denne videon deler LinkedIn trainingspesialist, Danny Pierre Louis sine tips til hva du bør tenke på når du oppretter din LinkedIn profil, og hvordan du kan bruke LinkedIn underveis i jobbsøkerprosessen.

Se flere av våre videoer på Vimeo

10. Bli med i de mest aktuelle gruppene

Legg arbeid i å finne de mest aktuelle gruppene for din bransje. Gruppediskusjoner og oppdateringer kan gi deg verdifull innsikt i dit felt, og dessuten gi deg nye verdifulle kontakter som kan fremme karrieren din. En annen oppside ved å være en del av en gruppe, er at medlemmene vil bli din 2. grads forbindelse, og dermed tilgjengelig for søk. LinkedIn kom dessuten i sommer med en algoritmeoppdatering som favoriserer diskusjoner fremfor klikk og likes. Lag oppdateringer som oppfordrer til respons, feks ved å legge til en kommentar når du deler en artikkel eller video, og bruk gjerne hashtags.

Skrevet av Partner i Karrierehuset, Barbro Mosseng

Karriererådgiver Espen Erfjell

Espen har lang erfaring som karriereveileder i eget selskap, og har jobbet som coach for gründere og ledere.Espen er opptatt av det unike hos hver enkelt og hjelper kandidater med å identifisere egne behov og ta gode valg. Espen er sertifisert i analyseverktøyet Persolog, utdannet NLP Coach og Business Coach.
Les mer om Espen Erfjell

Bestill time med Espen
Karriererrådgiver- Helen G. Sande

Karriererådgiver Helen Gaunt Sande

Helen har mange års erfaring som karriererådgiver og coach, og kan vise til svært gode resultater fra sitt arbeid med å løfte og fremme ledertalenter i ulike selskaper, i tillegg til det å hjelpe mennesker som har falt utenfor arbeidslivet tilbake ut i arbeid. Helen tilbyr coaching/veiledning både på engelsk og norsk.
Les mer om Helen Gaunt Sande

Bestill time med Helen
Mette Løyning

Karriererådgiver Mette Løyning

Mette har lang erfaring som karriererådgiver , HR-leder og rekrutterer. Hun har bidratt til å gi kandidater gode verktøy, økt motivasjon og selvtillit på vei inn i ny jobb, og er opptatt av å skape tillit og eierskap, ha fokus på det unike ved den enkelte, lytte og bidra til å skape motivasjon og tro på egne muligheter.
Les mer om Mette Løyning

Bestill time med Mette
Marius Eide

Karriererådgiver Marius Eide

Marius har lang erfaring innenfor kursvirksomhet, opplæring, utvikling av mennesker, og kan vise til svært gode resultater som karriererådgiver. Han møter deg med både optimisme og positiv energi, og evner å forstå og omsette din kompetanse til fordel for både deg og en fremtidig arbeidsgiver.
Les mer om Marius Eide

Bestill time med Marius

Tips og råd fra våre rådgivere

Her deler våre folk kunnskap og historier om det vi jobber med og brenner for.

Sett studievalget på agendaen i påsken

Vi nærmer oss søknadsfristen for å velge studier via samordna opptak 15. april. For mange er studievalget omfattende med mange valgmuligheter som gjør det vanskelig. Valget skal forme din fremtid og karriere, og da er det viktig å tenke seg godt om. I denne artikkelen deler studierådgiver i Karrierehuset, Heidi [...]

Slik selger du deg inn med søknadsbrevet

Mange synes det er vanskelig å skrive søknadsbrevet. Hvilke forberedelser bør du gjøre, og hvordan formulerer du deg slik at du skiller deg ut i søknadsbunken? Her deler Barbro Mosseng i Karrierehuset sine tips til deg som er i ferd med å skifte jobb.

Espen var en viktig sparringspartner

Vi har tatt praten med Espen Frydenberg - en av våre mange fornøyde kunder, om hans opplevelse av rådgivningsprosessen med karrierecoach Espen Erfjell.":Jeg var på det punktet et sted hvor jeg ikke engang visste hvilke søkeord jeg skulle bruke på FINN for å kunne søke på nye jobber og fant [...]

Kontakt oss for en uforpliktende samtale

Felter merket med * er påkrevet å fylle ut.

    Jeg kontakter dere som

    PrivatpersonBedrift





    Gratis karrieresamtale
    Vi tilbyr en gratis og effektiv karrieresamtale med en av våre karrierecoacher

    Kontakter du oss på vegne av din bedrift og ønsker informasjon om våre omstillingstjenester, outplacement og kurs? Ta kontakt på post@karrierehuset.no

    Gratis karrieresamtale
    Vi tilbyr en gratis og effektiv karrieresamtale med en av våre karrierecoacher
    Kontakter du oss på vegne av din bedrift og ønsker informasjon om våre omstillingstjenester, outplacement og kurs? Ta kontakt på post@karrierehuset.no