1.     Hvorfor valgte du å bli karriererådgiver? 
Etter at jeg skiftet karriere utdannet jeg meg innenfor coaching og fikk opp øyene for å hjelpe mennesker og gi de verktøy i forhold til å kunne finne veien videre og lykkes i arbeidslivet. 

2.     Hvorfor ønsket du å jobbe i karrierehuset? 
Jeg hadde hørt om Karrierehuset via en tidligere kollega og opplevde de som profesjonelle og dyktige så det var et enkelt valg.

3.     Hva er mest meningsfullt med jobben din? 
Det å få hjelpe mennesker er det viktigste for meg. Ikke bare i forhold til jobbsøkerprosessen men også å få bistå til at de kommer seg videre i livet og oppleve mestring. Mange av de jeg møter har mistet troen på seg selv, og da er det fantastisk å få lov til å kunne løfte folk til å se muligheter å få økt selvtillit på vei ut i ny jobb eller studier.

4.     Når føler du som rådgiver at du har suksess med rådgivingen? 
Det handler mye om hvordan vi velger å definere en suksess ut ifra kandidatens behov. Det er selvsagt alltid en suksess å få folk ut i ny jobb, men noen trenger f eks bare å få en liten kickstart for å begynne sin egen søkeprosess, mens andre har behov for mer hjelp og kan oppleve det som en suksess. En suksess kan f eks være at folk blir mer bevisst eller får troen på seg selv. For de som trenger hjelp med studieveiledning, kan det rett og slett være en suksess at de blir sikrere på valgene sine.  

6.     Hva opplever du at dine kunder trenger hjelp med? 
Det er litt forskjellig. Noen kunder er allerede i jobb men er kanskje ikke helt fornøyd der de er, og ser seg om etter en annen bransje, rolle eller et skifte av karriere, mens andre er i en avslutningsprosess med arbeidsgiver eller har mistet jobben og trenger en ny jobb. Jeg har også studenter som lurer på hvilke valg de skal ta og som er livredde for å velge feil studie. Mange av kundene vil også få tips på søknad og CV eller intervjutrening fordi det er mange som ikke har vært aktive jobbsøkere på mange år.

7 .     Hva er dine 6 beste tips til deg som er på jakt etter ny jobb?

 1. Begynn med å finne ut hva du har lyst til å jobbe med. Er du usikker på karrierevei og hvor din kompetanse passer inn? Søk hjelp hos en karriererådgiver.
 2. Se hva du har av kompetanse i forhold til hvilke jobber du har lyst på. Har du ikke etterspurt kompetanse, må du kartlegge hva som skal til for å få den kompetansen.
 3. Lag liste over selskaper du har lyst å jobbe for. Finn ut hvorfor du vil jobbe der, hva du kan bidra med, og ta kontakt med de. Det er dessverre veldig få som gjør dette.
 4. Sørg for å ha en oppdatert Linkedin profil og bruk kanalen aktivt for å knytte kontakt med potensielle arbeidsgivere
 5. Skriv søknader som er tilpasset stillingen du søker på. Det hjelper ikke å skrive 1 søknad og sende den 500 ganger. Bedrifter vil lese om personer som skal begynne å jobbe hos dem.
 6. Bruk nettverket ditt aktivt. Snakk med venner, bekjente og tidligere kollegaer om hva du vil jobbe med og hvorfor. Det fungerer alltid best hvis du er spesifikk overfor de som skal hjelpe deg.  

Kontakt oss for en uforpliktende samtale

Felter merket med * er påkrevet å fylle ut.

  Jeg kontakter dere som

  PrivatpersonBedrift

  Del dette innlegget