Er det for sent å skifte karriere?

Er det for sent å skifte karriere?

Er du 55+ og står ved et veiskille? Da er det viktig å reflektere grundig over hva du ønsker deg videre. Det skrives mye i mediene om at det er vanskelig for de som nærmer seg 60 å få seg ny jobb. Dette stemmer ikke helt. Det tar bare litt lengre tid, sier Kommersiell leder og Partner i Karrierehuset, Barbro Mosseng. Her deler hun noen råd til deg som er 55+ og ønsker å gjøre et karriereskifte.

Er det for sent å skifte karriere?

Er alder egentlig en hindring for å gjøre et karriereskifte? Her er våre råd og tips til hvordan du kan gå frem

Vi tilbyr gratis karrieresamtale

Vi tilbyr en gratis, effektiv karrieresamtale med en av våre sertifiserte karriererådgivere. Du får konkrete råd, og anbefalinger på hvilke tjenester som vil passe for deg og din situasjon.
Bestill gratis karrieresamtale

1. Innhente nødvendig informasjon

Velger du en helt ny utdanning, kan det være gunstig å diskutere en fornuftig tidsplan med flere personer. Det gjelder spesielt de du deler økonomi med, men det kan også være lurt å involvere for eksempel en utdanningsinstitusjon, en karriererådgiver, NAV, og ikke minst banken din.

2. Undersøk potensielle studiemuligheter

Undersøk hvilke studiemuligheter som finnes. Mange velger å studere ved siden av jobb for å sikre inntekten. Flere studier har for også nettbaserte løsninger.

3. Lag en plan for hvordan å nå dine yrkesmål

Lag en plan for hvordan du skal oppnå yrkesmålene dine. Reflekter over hvordan et karriereskifte vil påvirke økonomi, familiesituasjon, studier og andre viktige faktorer.

Vår erfaring er at stadig flere bytter karriere basert på verdier, mening og mestring. Alder er jo ikke en hindring for å vurdere et jobbskifte og det avhenger i stor grad av hvor mye man selv henger med i den teknologiske- og samfunnsmessige utviklingen. For de aller fleste er det enklere å bli god i noe man liker og noe som gir mening. Still deg selv spørsmålet: hvilke oppgaver/områder er det jeg brenner for, og hvorfor? Hva trives jeg egentlig med og hva gir mening, sier Mosseng.

Ønsker du at vi skal bistå deg? Bestill en av våre karriererepakker

Basic

3 timer 7.600,-

Pakken inneholder Bestill Basic
Vurderer du en karriereendring? På bakgrunn av din kompetanse, interesser, ferdigheter og profilanalysen Persolog® gir vi konkrete råd om din nåværende og fremtidige karriere. Fokuset i Basic er å gjøre deg bevisst din kompetanse, dine unike styrker og derigjennom åpne mulighetsrommet ditt. Dette for å fremme aktive og veloverveide valg for din karriere.

Plus

6 timer 16.000,-

Pakken inneholder Bestill Plus
Denne tjenesten er for deg som ønsker å sikre en rask vei ut i nytt arbeidsforhold. Kanskje du har søkt jobb en stund uten hell, eller trenger en sparringspartner for å ta aktive og veloverveide valg for din karriere? Vi bistår deg med jobbsøkerstrategien for å raskt nå dine karrieremål.

Premium

9 timer 24.000,-

Pakken inneholder Bestill Premium
Tjenesten for deg som ønsker støtte gjennom hele jobbsøkerprosessen. Våre rådgivere skreddersyr en prosess som inneholder de viktigste elementene i jobbsøkerprosessen – fra kompetansekartlegging, profesjonalisering av jobbsøkerdokumenter, til intervjutrening og forhandling med ny arbeidsgiver.

4. Ikke si opp nåværende jobb

Forsøk å beholde din nåværende jobb inntil du har landet en ny jobb. Du er mer attraktiv som arbeidssøker når du er i jobb.

5. Bruk tid på CV og søknad

Gjør deg stor flid med CV og søknad. Noe av det viktigste med CV-en din, er at rekrutterer raskt skal få tak i kompetansen og nøkkelkvalifikasjonene dine. CV-en bør være profesjonelt utført, og spisset til den konkrete stillingen du søker. Unngå masseproduserte Cv-er og søknader.

6. Vis at du er motivert for ny jobb

Husk at når potensiell arbeidsgiver spør, så søker du deg til den nye jobben/bransjen og ikke fra den nåværende.  Grip muligheten når den er der! De færreste har angret på at de valgte å følge drømmen og turte å satse. Lykke til!

Skrevet av Kommersiell leder og partner i Karrierehuset, Barbro Mosseng
Basert på tidligere artikkel publisert på vi.no

La våre karrierecoacher hjelpe deg

I Karrierehuset har vi ekspertise på arbeidsmarkedet, spisskompetanse på kompetansekartlegging, rådgivning, jobbsøkerverktøy og intervjutrening. Våre karriereveiledere levererer profesjonell karriererådgivning og har hjulpet tusenvis av mennesker med å komme seg ut i nye jobber. Med bruk av atferds-analyseverktøyet Persolog® gjennom hele prosessen, sikrer vi deg en rask og dedikert leveranse som resulterer i en prosess preget av profesjonalitet, innsikt og kvalitet. Vårt solide nettverk av allianser og partnerskap i rekrutteringsbransjen og næringslivet sikrer en raskere vei ut i arbeidslivet. Trenger du hjelp med å kartlegge egen kompetanse, hjelp til CV og søknad eller intervjuet? Våre sertifiserte karriererådgivere kan hjelpe deg med en karriereendring. Les mer om våre tjenester og bestill en av våre karrierepakker.

Mette Løyning

Karriererådgiver Mette Løyning

Mette har lang erfaring som karriererådgiver , HR-leder og rekrutterer. Hun har bidratt til å gi kandidater gode verktøy, økt motivasjon og selvtillit på vei inn i ny jobb, og er opptatt av å skape tillit og eierskap, ha fokus på det unike ved den enkelte, lytte og bidra til å skape motivasjon og tro på egne muligheter.
Les mer om Mette Løyning

Bestill time med Mette
Karriererrådgiver- Helen G. Sande

Karriererådgiver Helen Gaunt Sande

Helen har mange års erfaring som karriererådgiver og coach, og kan vise til svært gode resultater fra sitt arbeid med å løfte og fremme ledertalenter i ulike selskaper, i tillegg til det å hjelpe mennesker som har falt utenfor arbeidslivet tilbake ut i arbeid. Helen tilbyr coaching/veiledning både på engelsk og norsk.
Les mer om Helen Gaunt Sande

Bestill time med Helen

Karriererådgiver Trude Emaus

Trude har lang erfaring fra næringslivet som daglig leder, HR-leder og forretnings-utvikler, og har også startet og drevet egen bedrift. I sin rolle som coach og prosessveileder for gründere og ledere, har hun bred erfaring fra mange ulike bransjer. Trude er også sertifisert Master-trener i persolog® personprofil.
Les mer om Trude Emaus

Bestill time med Trude
Heidi Hansen om det å jobbe som karriererådgiver

Karriererådgiver Heidi Hansen

Heidi har Master i karriereveiledning, og har lang og bred kompetanse innenfor utdanningssektoren med bakgrunn som karriereveileder i ett av landets største universitet. Hun har som karriereveileder også tilegnet seg solid kunnskap innenfor studiemestring, overganger og valg av utdanning.
Les mer om Heidi Hansen

Bestill time med Heidi

Kontakt oss for en uforpliktende samtale

Felter merket med * er påkrevet å fylle ut.

    Jeg kontakter dere som

    PrivatpersonBedrift





    Gratis karrieresamtale
    Vi tilbyr en gratis og effektiv karrieresamtale med en av våre karrierecoacher

    Kontakter du oss på vegne av din bedrift og ønsker informasjon om våre omstillingstjenester, outplacement og kurs? Ta kontakt på post@karrierehuset.no

    Gratis karrieresamtale
    Vi tilbyr en gratis og effektiv karrieresamtale med en av våre karrierecoacher
    Kontakter du oss på vegne av din bedrift og ønsker informasjon om våre omstillingstjenester, outplacement og kurs? Ta kontakt på post@karrierehuset.no