“Vår erfaring er at stadig flere bytter karriere basert på verdier, mening og mestring. Alder er jo ikke en hindring for å vurdere et jobbskifte og det avhenger i stor grad av hvor mye man selv henger med i den teknologiske- og samfunnsmessige utviklingen. For de aller fleste er det enklere å bli god i noe man liker og noe som gir mening. Still deg selv spørsmålet: hvilke oppgaver/områder er det jeg brenner for, og hvorfor? Hva trives jeg egentlig med og hva gir mening.” sier Mosseng.

Her er våre råd til deg som er 55+ og ønsker å gjøre et karriereskifte:

 1. Velger du en helt ny utdanning, kan det være gunstig å diskutere en fornuftig tidsplan med flere personer. Det gjelder spesielt de du deler økonomi med, men det kan også være lurt å involvere for eksempel en utdanningsinstitusjon, en karriererådgiver, NAV, og ikke minst banken din.
 2. Undersøk hvilke studiemuligheter som finnes. Mange velger å studere ved siden av jobb for å sikre inntekten. Flere studier har for også nettbaserte løsninger.
 3. Lag en plan for hvordan du skal oppnå yrkesmålene dine. Reflekter over hvordan et karriereskifte vil påvirke økonomi, familiesituasjon, studier og andre viktige faktorer.
 4. Forsøk å beholde din nåværende jobb inntil du har landet en ny jobb. Du er mer attraktiv som arbeidssøker når du er i jobb.
 5. Gjør deg stor flid med CV og søknad. Noe av det viktigste med CV-en din, er at rekrutterer raskt skal få tak i kompetansen og nøkkelkvalifikasjonene dine. CV-en bør være profesjonelt utført, og spisset til den konkrete stillingen du søker. Unngå masseproduserte Cv-er og søknader.
 6. Husk at når potensiell arbeidsgiver spør, så søker du deg til den nye jobben/bransjen og ikke fra den nåværende.

Grip muligheten når den er der! De færreste har angret på at de valgte å følge drømmen og turte å satse. Lykke til!
Skrevet av Kommersiell leder og partner i Karrierehuset ,Barbro Mosseng

Basert på tidligere artikkel publisert på vi.no 

La oss hjelpe deg med karriereskiftet

Kontakt oss for en uforpliktende samtale

Felter merket med * er påkrevet å fylle ut.

  Jeg kontakter dere som

  PrivatpersonBedrift

  Del dette innlegget