Hennes erfaring er at stadig flere bytter karriere basert på verdier, mening og mestring. “Alder er ikke en hindring for å vurdere et jobbskifte og mye avhenger av hvor mye man henger med i den teknologiske- og samfunnsmessige utviklingen. For de aller fleste er det enklere å bli god i noe man liker og noe som gir mening. Still deg spørsmålet: hvilke oppgaver/områder er det jeg brenner for, og hvorfor? Hva trives jeg med og hva gir mening.” sier Mosseng.

Her deler hun noen råd til deg som er over 50 og ønsker et karriereskifte:

 • Velger du en helt ny utdanning, kan det være gunstig å diskutere en fornuftig tidsplan med personer du deler økonomi med, utdanningsinstitusjonen, en karriererådgiver, NAV, og med banken din.
 • Undersøk hvilke studiemuligheter som finnes. Mange velger å studere ved siden av jobb for å sikre inntekten. Flere studier har også nettbaserte løsninger.
 • Lag en plan for hvordan du skal oppnå yrkesmålene dine. Reflekter over hvordan et karriereskifte vil påvirke økonomi, familiesituasjon, studier og andre viktige faktorer.
 • Forsøk å beholde din nåværende jobb inntil du har landet en ny jobb. Du er mer attraktiv som arbeidssøker når du er i jobb.
 • Gjør deg stor flid med CV og søknad. Noe av det viktigste med CV-en din, er at rekrutterer raskt skal få tak i kompetansen og nøkkelkvalifikasjonene dine. CV-en bør være profesjonelt utført, og spisset til den konkrete stillingen du søker. Unngå masseproduserte Cv-er og søknader.
 • Sørg for at du kommuniserer til potensiell arbeidsgiver at du søker deg til den nye jobben/bransjen og ikke fra den nåværende.

“Grip muligheten når den er der. De færreste har angret på at de valgte å følge drømmen og turte å satse.” avslutter Mosseng

Trenger du hjelp med karriereskiftet? Bestill en gratis kartleggingssamtale!

Kontakt oss for en uforpliktende samtale

Felter merket med * er påkrevet å fylle ut.

  Jeg kontakter dere som

  PrivatpersonBedrift

  Del dette innlegget