Her er min beste anbefalinger til deg som er på jakt etter ny jobb

 1. Bygg relasjoner gjennom å være synlig på flere arenaer, inkludert sosiale medier. Finn ut mer om bedrifter du har lyst til å jobbe for. Ta en prat med disse og sørg for å holde deg orientert om hva som skjer i bransjen. Det finnes mye ledige jobber der ute, men ikke alt er utlyst. Ikke vent på at stillingen skal lyses ut! 
 2. Gå i dybden på hva du har jobbet med og tatt ansvar for, og hva du nå vil jobbe med, og hvilken utvikling du har hatt frem til nå – enten i jobb eller under utdanningen. Sett ord på den erfaringen du har og beskriv det. For dem som ansetter er du helt ny og ukjent, og da trenger de å få kunnskap om deg og din kompetanse.
 3. Sett opp hva som gir motivasjon hos deg og hvorfor – det kan være at du er opptatt av visse typer verdier, oppgaver eller ansvarsområder – det kan være så mye. Er det mest spennende å jobbe med saksbehandling eller er det mer spennende å jobbe med salg for eksempel – sett ord på dette.
 4. Beskriv hva arbeidsgiveren får ved å ansette deg, hvem du er som person, dine holdninger, endringsevne, samarbeid, initiativ, ledelse og hva er du opptatt av?
 5. Ha kontakt med referansene dine og nettverket ditt. Vær aktiv i søknadsprosessen og utforsk selv om du ikke får svar.
 6. Forandre på CV og søknad som ikke fungerer. Spør gjerne karriererådgiver om råd.
 7. Bygg nettverk – snakk med folk om de har noen tips til deg, om de kjenner noen du kan kontakte. Bruk gjerne sosiale medier og sjekk bedriftenes hjemmesider.
 8. Bruk gjerne tiden på å bli inspirert og å lære noe nytt – det finnes mange gratis kurs på nett. Sett kompetanseheving på CVn. 
 9. Har du ikke hørt noe? Ta kontakt selv. Vær tydelig på din motivasjon, hvorfor du ønsker å jobbe der og hvorfor skal de velge deg. Jeg får ofte høre om et høyt antall søkere på stillingene og man har sendt mange søknader uten å få svar.

Skrevet av karriererådgiver Mette Løyning
Ønsker du en coach og sparringspartner som kan bistå deg på veien mot ny jobb eller et karriereskifte? Bestill en time med meg her

Kontakt oss for en uforpliktende samtale

Felter merket med * er påkrevet å fylle ut.

  Jeg kontakter dere som

  PrivatpersonBedrift

  Del dette innlegget