Gode råd for karrierebytte etter 50

Er du 50+ og står ved et veiskille, er det viktig å reflektere grundig over hva du ønsker deg videre. Det skrives mye i mediene om at det er vanskelig for eldre å få seg ny jobb. Dette stemmer ikke helt. Eldre får jobb, det tar bare litt lengre tid. Her deler Kommersiell leder og Partner i Karrierehuset, Barbro Mosseng noen råd til deg som er over 50 og ønsker et karriereskifte:

Jobbpraten – Hvordan skille seg ut i søknadsbunken?

31. august gikk startskuddet for vårt nye hybridkonsept «web-cast», som tar for seg ulike temaer i jobbsøkerprosessen. I denne runden drøftet vi utfordringene knyttet til det å skille seg ut i søknadsbunken. Kommersiell leder i Karrierehuset, Barbro Mosseng, intervjuet karriererådgiver Lene Ørbeck om hennes refleksjoner og hva du bør tenke på som jobbsøker. I tillegg inviterte vi headhunter Christian Hovden Grøtness fra Selecti som bidro med innspill og synspunkter på hva de som rekrutterer vektlegger hos sine kandidater. Her får du en kort oppsummering.

Anders råd til jobbsøkerprosessen

Her har vi tatt praten med karriererådgiver, Anders Holm som siden 2015 har jobbet med utvikling av mennesker som karriererådgiver og Coach. "Begynn med å finne ut hva du har lyst til å jobbe med. Har du ikke etterspurt kompetanse, må du kartlegge hva som skal til for å få den kompetansen" sier Anders i dette intervjuet. Les hans tips til deg som jobbsøker.

Hva ser rekruttereren etter hos deg som jobbsøker nå?

"Det er like viktig at denne jobben appellerer til deg, som at du får solgt deg selv inn" sier rekrutterer, Jenny Nordsletten i Student Consulting i dette intervjuet. Les hennes tanker og råd om hva en rekrutterer ser etter hos deg som jobbsøker, og hva som er viktig å tenke på i forkant av intervjuet. Les intervjuet med Jenny her.

Intervju med karriererådgiver Helen Gaunt Sande

Vi har tatt praten med Helen Gaunt Sande en av våre dyktige karriererådgivere om hva som motiverer henne i jobben og hvilke tips hun har til deg som er på jakt etter ny jobb eller ønsker et karriereskifte. Les intervjuet med Helen her:

Kristins tips til jobbsøket

Det er viktig å ikke gi opp. Hvis du føler du ikke klarer det alene, søk råd og hjelp der det er mulig og bruk nettverket ditt. Du må være aktiv og ta initiativ. Det er ingen som kommer og ringer på døra di og spør om du vil ha jobb sier karriererådgiver og partner i Karrierehuset, Kristin Wahl. Her kan du lese hennes tips til hva du bør tenke på med jobbsøket

Heidis 6 tips til deg som står utenfor arbeidsmarkedet

Heidi jobber som karriererådgiver og har lang og bred erfaring med rådgivning knyttet til mestring av overganger og endringsprosesser samt solid kunnskap innenfor studiemestring, overganger og valg av utdanning. Her kan du lese hennes 6 beste tips til deg som er på jakt etter ny jobb eller ønsker et karriereskifte.

Bruk ferien til å forberede jobbsøket

Bruk sommeren effektivt. Nå nærmer vi oss ferie med stormskritt og det er færre stillinger som lyses ut de kommende ukene. Er du blant de som ser seg om etter ny jobb eller kanskje du lenge har vurdert et karriereskifte? Da kan sommeren være en fin tid til å gjøre viktige forberedelser med CV og søknader. Her kommer vi med noen tips til hva CV og søknad bør inneholde som du kan ta med deg på veien. God sommer!

Intervju med karriererådgiver Christin Engelstad

Vi har tatt praten med en av våre flinke karriererådgivere Christin Engelstad om hennes refleksjoner om dagens arbeidsmarked, endringene pandemien har ført med seg og hva som motiverer henne i hverdagen. Les intervjuet med Christin her

Tips for valg av outplacement-leverandør

Å velge en outplacementleverandør kan være en utfordrende oppgave, men det er verdt innsatsen. Å inkludere outplacement som en del av sluttpakken til overtallige, blir stadig mer forventet. Potensielle arbeidstakere er på utkikk etter arbeidsgivere som vil støtte dem under hele arbeidsforholdet. Vi deler her noen tips til hva du bør tenke på når du velger din samarbeidspartner på outplacement.

Go to Top