Intervju med karriererådgiver Christin Engelstad

Vi har tatt praten med en av våre flinke karriererådgivere Christin Engelstad om hennes refleksjoner om dagens arbeidsmarked, endringene pandemien har ført med seg og hva som motiverer henne i hverdagen. Les intervjuet med Christin her

Tips for valg av outplacement-leverandør

Å velge en outplacementleverandør kan være en utfordrende oppgave, men det er verdt innsatsen. Å inkludere outplacement som en del av sluttpakken til overtallige, blir stadig mer forventet. Potensielle arbeidstakere er på utkikk etter arbeidsgivere som vil støtte dem under hele arbeidsforholdet. Vi deler her noen tips til hva du bør tenke på når du velger din samarbeidspartner på outplacement.

Intervju med karriererådgiver Heidi Hansen

Vi har tatt praten med Heidi Hansen, en av våre dyktige karriererådgivere om hva som motiverer henne i jobben og hvilke tips hun har til deg som er på jakt etter ny jobb eller ønsker et karriereskifte. Les intervjuet med Heidi her:

Intervju med Anette Maltun Koefoed i Berg-Hansen

Reiselivsbransjen er som kjent en av de bransjene som har vært hardest rammet under pandemien. Reiselivsaktører over hele landet har vært preget av store omstillinger, og mange selskaper har sett seg nødt til å permittere og i mange tilfeller nedbemanne blant sine ansatte. En av disse aktørene er Norges eldste reisebyrå, Berg-Hansen. Selskapet, som leverer alle typer reisetjenester til alle verdens hjørner, ble i fjor kåret til «Norges ledende innen Travel Management 2020» av bransjens egen prestisjefylte reiselivskåring, World Travel Awards. I begrunnelsen nevnes det at Berg-Hansen oppleves som en nøkkelorganisasjon i reiseindustrien. Da Berg-Hansen i 2020 så seg nødt til å gjøre endringer i organisasjonen som følge av pandemien, valgte selskapet å tilby karriererådgivning til de berørte, slik at de fikk hjelp til å sikre en raskere overgang til et nytt arbeidsforhold. Karrierehuset har hatt gleden av å jobbe med karriererådgivning for de overtallige medarbeiderne fra Berg-Hansen, og vi har hatt svært gode erfaringer med samarbeidet med ledelsen i Berg-Hansen – et selskap som har valgt å investere i ivaretakelse av sine ansatte, også etter at de forlater virksomheten. Vi har tatt en prat med Kommunikasjonsdirektør i Berg-Hansen, Anette Maltun Koefoed, om hvordan hun og selskapets ansatte har opplevd omstillingene de nå møter.

Intervju med karriererådgiver Mette Løyning

Vi har tatt praten med Mette Løyning, en av våre dyktige karriererådgivere om hva som motiverer henne i jobben og hvilke tips hun har til deg som er på jakt etter ny jobb eller ønsker et karriereskifte. Les intervjuet med Mette her:

Hjelp dine ansatte til å bli mer motstandsdyktig

Hjelp dine ansatte til å bli mer motstandsdyktig og håndtere motgang og krise på en bedre måte! Din motstandskraft; eller indre styrke og robusthet, vil være avgjørende for hvordan du håndterer store endringer i livet. Under pandemien har dette vært et hett tema. En fersk undersøkelse fra Folkehelseinstittutet viser at andelen mennesker som sliter med psykiske lidelser har økt betydelig i tiden med hjemmekontor og nedstengning. Karrierehuset samarbeider med Persolog Norge som nå lanserer persolog®Resiliens. I dette innlegget deler Daglig Leder i Persolog Norge, Trude Emaus sine refleksjoner rundt resiliens i arbeidslivet.

Hvilke fordeler har du som jobbsøker når du bruker karriererådgiver

Hva er fordelene med å bruke en karriererådgiver? Mange bedrifter tilbyr et outplacement-program til de berørte av en nedbemanning eller omstilling. Dessverre så er det ikke alle berørte som velger å benytte seg av tilbudet. Vår alliansepartner Career Star Group har tatt praten med Caroline Vernon, Practice Leader i konsulentselskapet INTOO USA om fordelene ved å bruke et outplacement-program. 

Fem grunner til å tilby outplacement-støtte til berørte av omstilling

Outplacement-tjenester burde være en essensiell del av enhver nedbemanningsprosess. Ikke bare vil det redusere risikoen for en negativ innvirkning på din bedrifts merkevare, men det vil også innebære en forpliktelse for bedriften til å ta et sosialt ansvar ved å gi de berørte et forsprang i arbeidsmarkedet. Her har vi listet opp fem grunner til hvorfor din bedrift bør benytte en leverandør på outplacement-tjenester.

Er du usikker på valg av studie? Da er du ikke alene!

Svært mange føler seg usikre når det viktige valget om studier skal gjøres. Mange føler seg overveldet av alle valgmulighetene og syns dessuten det er vanskelig å vite hviken karriere og hvilken jobb man ønsker etter studier. Dessuten, hvilke yrker leder utdanningen til? Og hvordan er det egentlig å jobbe i dette yrket? En studierådgiver kan hjelpe deg med å ta mer bevisste valg, og gjøre deg tryggere på valget du tar. Les våre tips

10 råd for hvordan å få en LinkedIn profil som svinger!

Når du er på jobbjakt eller går med tanker om et karriereskifte, kan LinkedIn være et svært godt verktøy for å nå karrieremålene dine. LinkedIn kan dessuten være en god kilde til å finne jobber som kanskje ikke utlyses i de tradisjonelle kanalene. Husk at LinkedIn fungerer som en søkemotor. Bruk relevante søkeord i profilen din, slik at du blir funnet av de menneskene som kan hjelpe deg videre i karrieren. Her kan du lese våre tips til en god LinkedIn-profil

Go to Top