Hvor passer jeg inn?

Det er mange grunner til at man skifter jobb om dagen. Det trenger ikke alltid å være relatert til en oppsigelse eller nedbemanning. Man kjeder seg kanskje med arbeidsoppgavene eller det kan være utfordringer knyttet til trivsel, kollegaer eller nærmeste leder. Årsakene til at mange vurderer et karriereskifte varierer, men felles for de fleste er at de opplever det som utfordrende å komme i gang med å strukturere jobbsøkerprosessen, og man kan kjenne på usikkerhet i forhold til hvilke roller og bransjer ens kompetanse og bakgrunn passer til.

Hva er din karrierestrategi?

Noen ganger kan det være et enkelt kurs som får deg på rett kjøl, mens andre ganger er det nyttig å ha en langsiktig strategi. Hva er viktig for deg på sikt? En undersøkelse omtalt i HRmagasinet, viser til at etter pandemien er det spesielt mange kvinner som opplever at de er utslitt pga stor arbeidsmengde både privat og på jobb. Da kan det være lurt å ta et steg til siden for en periode i karrieren for senere å kunne komme sterkere tilbake. Jeg har opplevd i det siste at flere av min kunder har sagt fra seg personalansvar for å kunne fokusere smalere og mer på fagkompetansen sin. De opplever at dette gir dem mer ro og forutsigbarhet i hverdagen. Uansett hva man velger er det viktig å ha en plan; jeg minner ofte mine kunder på følgende ordtak: « Fail to plan is a plan to fail». Å velge å ta et steg til siden kan faktisk på sikt bidra til at du rykker oppover på karrierestigen såfremt du har en plan bak valget ditt.

Uansett hva man velger er det viktig å ha en plan. Fail to plan is a plan to fail

Vi tilbyr en gratis, effektiv karrieresamtale på om lag 20 minutter med en av våre sertifiserte karriererådgivere.
Du får konkrete råd, og anbefalinger på hvilke tjenester som vil passe for deg og din situasjon.

Bestill gratis karrieresamtale

Den viktige sorteringsprosessen

Har du først bestemt deg for et jobbskifte kan det være nyttig å stille deg selv følgende spørsmål:

  • Hva er det jeg trives/mistrives med i nåværende jobb?
  • Hva er viktig for meg i en fremtidig jobb?
  • Hvor langt er jeg villig til å strekke meg for å oppnå drømmejobben?

Vær forberedt på at det faktisk er en jobb å skaffe seg ny jobb. Det er mange stillinger på arbeidsmarkedet, og det kan være utfordrende å selv finne ut av i hvilke bransjer og yrker som du kan passe inn i. Det er her en karriereveileder vil kunne hjelpe deg med kompetansekartlegging samt å utfordre deg på karriereområder du kanskje ikke engang har vurdert selv.

Det er mange stillinger på arbeidsmarkedet, og det kan være utfordrende å selv finne ut av i hvilke bransjer og yrker som du kan passe inn i.

Fra tanke til handling

Start med å notere ned din erfaring, interesser og verdier som du tror kan være viktig hos en ny arbeidsgiver. Hvis du vurderer å skifte bransje er det også viktig å skape en link mellom det du allerede har av erfaring og interesser, og hva du tror din fremtidige arbeidsgiver ser etter. Det kan være mange elementer som kan ha betydning som du ikke har tenkt over. Har du for eksempel arbeidet hos et start-up selskap som har vokst seg til en scale-up, så har du dannet deg nyttig erfaring som du kan ta med deg videre. Det viktige her er hvordan du skal formidle overføringskompetansen din.

Det kan være mange elementer som kan ha betydning som du ikke har tenkt over. Det viktige her er hvordan du skal formidle overføringskompetansen din

Er du på jakt etter ny jobb, et karriereskifte eller usikker på studievalget?

Vi har satt sammen tre ulike karrierepakker som våre kunder oppnår svært gode resultater med.  Bestiller du en karrierepakke følger en dedikert karriererådgiver deg gjennom prosessen og skreddersyr rådgivningstimene slik at de tilpasses dine individuelle behov. Sammen legger dere en effektiv strategi for å nå dine karrieremål. Se under hva de ulike pakkene inkluderer.

Basic
6.900,-

Vurderer du en karriereendring? På bakgrunn av din kompetanse, interesser, ferdigheter og profilanalysen Persolog® gir vi konkrete råd om din nåværende og fremtidige karriere. Fokuset i Basic er å gjøre deg bevisst din kompetanse, dine unike styrker og derigjennom åpne mulighetsrommet ditt. Dette for å fremme aktive og veloverveide valg for din karriere.

Bestill Basic

Plus
15.800,-

Denne tjenesten er for deg som ønsker å sikre en rask vei ut i nytt arbeidsforhold. Kanskje du har søkt jobb en stund uten hell, eller trenger en sparringspartner for å ta aktive og veloverveide valg for din karriere? Vi bistår deg med jobbsøkerstrategien for å raskt nå dine karrieremål.

Bestill Plus

Premium
23.400,-

Tjenesten for deg som ønsker støtte gjennom hele jobbsøkerprosessen. Våre rådgivere skreddersyr en prosess som inneholder de viktigste elementene i jobbsøkerprosessen – fra kompetansekartlegging, profesjonalisering av jobbsøkerdokumenter, til intervjutrening og forhandling med ny arbeidsgiver.

Bestill Premium

Realitetsorienteringen

Velg deg gjerne ut noen bransjer du er interessert i og spør deg selv; er det noen arbeidsgivere der ute som kan ha bruk for min kompetanse? Her gjelder det å være realistisk, du er nødt til å kartlegge markedet. Husk at man er aldri bedre enn det markedet etterspør.

Mange av våre kunder i Karrierehuset oppgir at de opplever det ensomt og krevende å finne ut av hva man skal være for hvem på egen hånd og at de savner en sparringspartner som både utfordrer og driver dem frem. Husk at en positiv holdning til prosessen er uhyre viktig, det smitter garantert over på dem du ønsker å nå frem til.

Lykke til!

Helen Gaunt Sande - Karriererådgiver

Helen har mange års erfaring som karriererådgiver og coach. Hun kan vise til svært gode resultater fra sitt arbeid med å løfte og fremme ledertalenter i ulike selskaper, i tillegg til det å hjelpe mennesker som har falt utenfor arbeidslivet tilbake ut i arbeid. I forhold til utdanning så har Helen i tillegg til en Cand.Mag grad tatt videreutdannelse som NLP Master Coach, Helse Coach og Business Coach. Som karriererådgiver baserer hun veiledningen på MI-teknikker og Kjernekvadranten. Helen er sertifisert i analyseverktøyet Persolog. Helen har erfaring som gründer samt fra en rekke roller bl.a. Citigate Dewe Rogerson i London, Statsministerens kontor, Innovasjon Norge, Flying Pigs Consulting og Futurestep. Helen har både en mental og praktisk tilnærming og brenner for å få frem viktigheten av våre valg; suksess er nemlig summen av alle de små valgene vi tar hver eneste dag. Helen tilbyr coaching/veiledning både på engelsk som norsk da hun er britisk og tospråklig.

Bestill time med karriererådgiver

Kontakt oss for en uforpliktende samtale

Felter merket med * er påkrevet å fylle ut.

    Jeg kontakter dere som

    PrivatpersonBedrift

    Del dette innlegget