Kan følelsen av arbeidsglede oppleves som euforisk?

Å kjenne på arbeidsglede kan nesten være euforisk. Ettersom du tilbringer en stor del av livet på jobben, kan det å trives med arbeidsoppgaver og kollegaer oppleves som lykke,og man kan til og med gå så langt så at man erklærer kjærlighet til jobben. En av mine kunder uttalte nylig « Jeg gikk fra å være nedstemt i forrige jobb til å bli småforelsket i min nye jobb»

En av mine kunder uttalte nylig – Jeg gikk fra å være nedstemt i forrige jobb til å bli småforelsket i min ny jobb

Mestringsfølelse gir arbeidsglede

Arbeidshverdagen består av mange ulike oppgaver. Noen oppgaver utfører man bedre enn andre, og disse gir deg gjerne den ønskede mestringsfølelsen. Allikevel er det mange faktorer som kan påvirke hvorvidt du kjenner på arbeidsglede. I jobben vår trenger vi stadig nye utfordringer og påfyll av motiverende arbeidsoppgaver for å kjenne på arbeidsgleden. Det er også viktig å ikke bli overlesset med arbeidsoppgaver, da dette fort gjør at du mister motivasjonen.

Vi tilbyr en gratis, effektiv karrieresamtale med en av våre sertifiserte karriererådgivere.
Du får konkrete råd, og anbefalinger på hvilke tjenester som vil passe for deg og din situasjon.

Bestill gratis karrieresamtale

Sover du godt om natten?

Arbeidsgleden hjelper deg til å se lyst på fremtiden. Vi mennesker har et behov for mestringsfølelse, og det å kjenne på at man er til samfunnsnytte i jobben. Er man engasjert og motivert i jobben sover man også godt om natten. Dessverre er det ikke tilfelle for alle, og mange jeg møter i min jobb som karriererådgiver gruer seg til å gå på jobb. Being happy at work and loving what you do is an overall productivity booster and enhances performance. People who enjoy their jobs are more likely to be optimistic, motivated, learn faster, make fewer mistakes, and better business decisions. Kilde: How liking your job wil help you succeed University of southern california.

Being happy at work and loving what you do is an overall productivity booster and enhances performance. People who enjoy their jobs are more likely to be optimistic, motivated, learn faster, make fewer mistakes, and better business decisions.
Kilde: How liking your job wil help you succeed University of southern california.

Vi blir mindre lykkelige

I en verden der sosiale medier har stor påvirkningskraft på livene våre så blir vårt eget selvbilde stadig utfordret. Alle skal gjerne være tilsynelatende like og oppfattes likt. Da er det lett å dømme seg selv ut fra egen målestokk og tenke at man ikke er god nok. Ifølge Lykkebarometeret – en undersøkelse av Respons Analyse er dette en spesielt vanlig holdning blant de yngre arbeidstakerne, der nesten 6 av 10 blant de under 25 år svarer at de ofte sammenlikner seg med andre. Dette er langt mer enn øvrige aldersgrupper, og nesten tre ganger så mange som 55+.

Det er lett å dømme seg selv ut fra egen målestokk og tenke at man ikke er god nok. Nesten 6 av 10 blant de under 25 år svarer at de ofte sammenlikner seg med andre i følge Lykkebarometeret

Basic
7.600,-

Vurderer du en karriereendring? På bakgrunn av din kompetanse, interesser, ferdigheter og profilanalysen Persolog® gir vi konkrete råd om din nåværende og fremtidige karriere. Fokuset i Basic er å gjøre deg bevisst din kompetanse, dine unike styrker og derigjennom åpne mulighetsrommet ditt. Dette for å fremme aktive og veloverveide valg for din karriere.

Bestill Basic

Plus
16.000,-

Denne tjenesten er for deg som ønsker å sikre en rask vei ut i nytt arbeidsforhold. Kanskje du har søkt jobb en stund uten hell, eller trenger en sparringspartner for å ta aktive og veloverveide valg for din karriere? Vi bistår deg med jobbsøkerstrategien for å raskt nå dine karrieremål.

Bestill Plus

Premium
24.000,-

Tjenesten for deg som ønsker støtte gjennom hele jobbsøkerprosessen. Våre rådgivere skreddersyr en prosess som inneholder de viktigste elementene i jobbsøkerprosessen – fra kompetansekartlegging, profesjonalisering av jobbsøkerdokumenter, til intervjutrening og forhandling med ny arbeidsgiver.

Bestill Premium

De mange sidene av lykkefølelse

Lykke kan beskrives ulikt og det er gjort mange forsøk på å definere lykke innenfor ulike områder. Her er noen sitater som jeg synes gir et godt bilde av hvordan lykke kan beskrives.
 • Godt selvbilde: De lykkeligste er de som streber etter personlig vekst og dømmer seg selv ut fra egen målestokk
 • Ikke-materialistisk: De som ikke bryr seg så mye om hva som rører seg på kontoen, er lykkeligere enn rike materialister
 • Takknemlighet: Takknemlige mennesker er mer glade og tilfredse. Det å snakke om og skrive ned hva man er takknemlig for, øker lykkefølelsen
 • Storsinnethet: Å tilgi er noe av det som gir oss mest frie og lykkelige. – Evnen til tilgivelse er også det vi synes er mest krevende
 • Livsglede: Gledesnivået hos mennesket er halvparten genetisk, og mennesket har et utgangspunkt i lykke på samme måte som vekt
 • Engasjement og lidenskap: Vi er mest fornøyd i livet når vi er så opptatt med en aktivitet som vi liker, at vi glemmer alt annet. De lykkeligste er de som ser på jobben som en blanding mellom lek og arbeid, og har utfordringer som gjør at de må strekke seg til det ytterste – men ikke lenger. Vi har det best når vi gjør det vi mestrer.

Kilder:Dr. Martin E. P. Seligman, University of Pennsylvania Dr. Ed Diener, University of Illinois, Dr. Christopher Peterson, University of Michigan, Dr. Mihaly Csikszentmihalyi, Claremont Graduate University

Oppsøk hjelp i tide

Selv om du føler mangel på arbeidsglede, trenger du ikke nødvendigvis å slutte i jobben. Se etter alternative løsninger først, og få hjelp til å bli mer tydelig og bevisst. Husk at det er lettere å få jobb når du allerede er i jobb. Dersom det allikevel ender opp med et jobbskifte, enten du velger det selv, eller blir berørt av nedbemanning og- eller omstilling, kan det ofte være vanskelig å ta med seg en positiv energi inn i en jobbsøkerprosessen dersom du mistrives av en eller annen grunn

Se etter alternative løsninger først, og få hjelp til å bli mer tydelig og bevisst. Husk at det er lettere å få jobb når du allerede er i jobb.

I min rolle som karriererådgiver møter jeg mange som trenger coaching fordi de har mistet arbeidsgleden av ulike grunner. Som karriererådgivere og coacher i Karrierehuset tar vi alltid hensyn til deg og dine behov, uansett om du trenger hjelp til et jobbskifte eller coaching underveis i nåværende stilling. Vi er her for deg, og er din sparringspartner for å vise deg veien til din neste karriere. Ønsker du at vi skal hjelpe deg videre? Les mer om våre karrierepakker

Skrevet av Karriererådgiver og Coach Helen Gaunt Sande

Helen Gaunt Sande
Helen Gaunt SandeKarriererådgiver& Coach

Jeg hjelper deg videre i karrieren

Helen har mange års erfaring som karriererådgiver og coach. Hun kan vise til svært gode resultater fra sitt arbeid med å løfte og fremme ledertalenter i ulike selskaper, i tillegg til det å hjelpe mennesker som har falt utenfor arbeidslivet tilbake ut i arbeid. I forhold til utdanning så har Helen i tillegg til en Cand.Mag grad tatt videreutdannelse som NLP Master Coach, Helse Coach og Business Coach. Som karriererådgiver baserer hun veiledningen på MI-teknikker og Kjernekvadranten. Helen er sertifisert i analyseverktøyet Persolog. Helen har erfaring som gründer samt fra en rekke roller bl.a. Citigate Dewe Rogerson i London, Statsministerens kontor, Innovasjon Norge, Flying Pigs Consulting og Futurestep. Helen har både en mental og praktisk tilnærming og brenner for å få frem viktigheten av våre valg; suksess er nemlig summen av alle de små valgene vi tar hver eneste dag. Helen tilbyr coaching/veiledning både på engelsk som norsk da hun er britisk og tospråklig.

La våre karrierecoacher hjelpe deg

I Karrierehuset har vi ekspertise på arbeidsmarkedet, spisskompetanse på kompetansekartlegging, rådgivning, jobbsøkerverktøy og intervjutrening. Våre karriereveiledere levererer profesjonell karriererådgivning og har hjulpet tusenvis av mennesker med å komme seg ut i nye jobber. Med bruk av atferds-analyseverktøyet Persolog® gjennom hele prosessen, sikrer vi deg en rask og dedikert leveranse som resulterer i en prosess preget av profesjonalitet, innsikt og kvalitet. Vårt solide nettverk av allianser og partnerskap i rekrutteringsbransjen og næringslivet sikrer en raskere vei ut i arbeidslivet. Trenger du hjelp med å kartlegge egen kompetanse, hjelp til CV og søknad eller intervjuet? Våre sertifiserte karriererådgivere kan hjelpe deg med en karriereendring. Les mer om våre tjenester og bestill en av våre karrierepakker.

Kontakt oss for en uforpliktende samtale

Felter merket med * er påkrevet å fylle ut.

  Jeg kontakter dere som

  PrivatpersonBedrift

  Del dette innlegget