Følelsen av arbeidsglede gir ekte lykkefølelser

Følelsen av arbeidsglede

Skillet mellom jobb og fritid glir mer og mer over i hverandre. Det å kjenne følelsen av arbeidsglede er blitt stadig viktigere, og undersøkelsen Lykkebarometeret fra Respons Analyse viser at de som er forhindret fra å arbeide er mindre lykkelig. Her deler karriererådgiver Helen Gaunt Sande noen tanker om det å kjenne på arbeidsglede i hverdagen.

Kan følelsen av arbeidsglede oppleves som euforisk?

Å kjenne på arbeidsglede kan nesten være euforisk. Ettersom du tilbringer en stor del av livet på jobben, kan det å trives med arbeidsoppgaver og kollegaer oppleves som lykke,og man kan til og med gå så langt så at man erklærer kjærlighet til jobben. En av mine kunder uttalte nylig « Jeg gikk fra å være nedstemt i forrige jobb til å bli småforelsket i min nye jobb»

En av mine kunder uttalte nylig – Jeg gikk fra å være nedstemt i forrige jobb til å bli småforelsket i min ny jobb

Mestringsfølelse gir arbeidsglede

Arbeidshverdagen består av mange ulike oppgaver. Noen oppgaver utfører man bedre enn andre, og disse gir deg gjerne den ønskede mestringsfølelsen. Allikevel er det mange faktorer som kan påvirke hvorvidt du kjenner på arbeidsglede. I jobben vår trenger vi stadig nye utfordringer og påfyll av motiverende arbeidsoppgaver for å kjenne på arbeidsgleden. Det er også viktig å ikke bli overlesset med arbeidsoppgaver, da dette fort gjør at du mister motivasjonen.

Vi tilbyr gratis karrieresamtale

Vi tilbyr en gratis, effektiv karrieresamtale med en av våre sertifiserte karriererådgivere. Du får konkrete råd, og anbefalinger på hvilke tjenester som vil passe for deg og din situasjon.
Bestill gratis karrieresamtale

Sover du godt om natten?

Arbeidsgleden hjelper deg til å se lyst på fremtiden. Vi mennesker har et behov for mestringsfølelse, og det å kjenne på at man er til samfunnsnytte i jobben. Er man engasjert og motivert i jobben sover man også godt om natten. Dessverre er det ikke tilfelle for alle, og mange jeg møter i min jobb som karriererådgiver gruer seg til å gå på jobb. Being happy at work and loving what you do is an overall productivity booster and enhances performance. People who enjoy their jobs are more likely to be optimistic, motivated, learn faster, make fewer mistakes, and better business decisions. Kilde: How liking your job wil help you succeed University of southern california.

Being happy at work and loving what you do is an overall productivity booster and enhances performance. People who enjoy their jobs are more likely to be optimistic, motivated, learn faster, make fewer mistakes, and better business decisions.
Kilde: How liking your job wil help you succeed University of southern california.

Vi blir mindre lykkelige

I en verden der sosiale medier har stor påvirkningskraft på livene våre så blir vårt eget selvbilde stadig utfordret. Alle skal gjerne være tilsynelatende like og oppfattes likt. Da er det lett å dømme seg selv ut fra egen målestokk og tenke at man ikke er god nok. Ifølge Lykkebarometeret – en undersøkelse av Respons Analyse er dette en spesielt vanlig holdning blant de yngre arbeidstakerne, der nesten 6 av 10 blant de under 25 år svarer at de ofte sammenlikner seg med andre. Dette er langt mer enn øvrige aldersgrupper, og nesten tre ganger så mange som 55+.

Det er lett å dømme seg selv ut fra egen målestokk og tenke at man ikke er god nok. Nesten 6 av 10 blant de under 25 år svarer at de ofte sammenlikner seg med andre i følge Lykkebarometeret

Basic

3 timer 7.600,-

Pakken inneholder Bestill Basic
Vurderer du en karriereendring? På bakgrunn av din kompetanse, interesser, ferdigheter og profilanalysen Persolog® gir vi konkrete råd om din nåværende og fremtidige karriere. Fokuset i Basic er å gjøre deg bevisst din kompetanse, dine unike styrker og derigjennom åpne mulighetsrommet ditt. Dette for å fremme aktive og veloverveide valg for din karriere.

Plus

6 timer 16.000,-

Pakken inneholder Bestill Plus
Denne tjenesten er for deg som ønsker å sikre en rask vei ut i nytt arbeidsforhold. Kanskje du har søkt jobb en stund uten hell, eller trenger en sparringspartner for å ta aktive og veloverveide valg for din karriere? Vi bistår deg med jobbsøkerstrategien for å raskt nå dine karrieremål.

Premium

9 timer 24.000,-

Pakken inneholder Bestill Premium
Tjenesten for deg som ønsker støtte gjennom hele jobbsøkerprosessen. Våre rådgivere skreddersyr en prosess som inneholder de viktigste elementene i jobbsøkerprosessen – fra kompetansekartlegging, profesjonalisering av jobbsøkerdokumenter, til intervjutrening og forhandling med ny arbeidsgiver.

De mange sidene av lykkefølelse

Lykke kan beskrives ulikt og det er gjort mange forsøk på å definere lykke innenfor ulike områder. Her er noen sitater som jeg synes gir et godt bilde av hvordan lykke kan beskrives.

 • Godt selvbilde: De lykkeligste er de som streber etter personlig vekst og dømmer seg selv ut fra egen målestokk
 • Ikke-materialistisk: De som ikke bryr seg så mye om hva som rører seg på kontoen, er lykkeligere enn rike materialister
 • Takknemlighet: Takknemlige mennesker er mer glade og tilfredse. Det å snakke om og skrive ned hva man er takknemlig for, øker lykkefølelsen
 • Storsinnethet: Å tilgi er noe av det som gir oss mest frie og lykkelige. – Evnen til tilgivelse er også det vi synes er mest krevende
 • Livsglede: Gledesnivået hos mennesket er halvparten genetisk, og mennesket har et utgangspunkt i lykke på samme måte som vekt
 • Engasjement og lidenskap: Vi er mest fornøyd i livet når vi er så opptatt med en aktivitet som vi liker, at vi glemmer alt annet. De lykkeligste er de som ser på jobben som en blanding mellom lek og arbeid, og har utfordringer som gjør at de må strekke seg til det ytterste – men ikke lenger. Vi har det best når vi gjør det vi mestrer.

Kilder:Dr. Martin E. P. Seligman, University of Pennsylvania Dr. Ed Diener, University of Illinois, Dr. Christopher Peterson, University of Michigan, Dr. Mihaly Csikszentmihalyi, Claremont Graduate University

Helen Gaunt Sande

Karriererådgiver & Coach

Jeg hjelper deg videre i karrieren

Helen har mange års erfaring som karriererådgiver og coach. Hun kan vise til svært gode resultater fra sitt arbeid med å løfte og fremme ledertalenter i ulike selskaper, i tillegg til det å hjelpe mennesker som har falt utenfor arbeidslivet tilbake ut i arbeid. I forhold til utdanning så har Helen i tillegg til en Cand.Mag grad tatt videreutdannelse som NLP Master Coach, Helse Coach og Business Coach. Som karriererådgiver baserer hun veiledningen på MI-teknikker og Kjernekvadranten. Helen er sertifisert i analyseverktøyet Persolog. Helen har erfaring som gründer samt fra en rekke roller bl.a. Citigate Dewe Rogerson i London, Statsministerens kontor, Innovasjon Norge, Flying Pigs Consulting og Futurestep. Helen har både en mental og praktisk tilnærming og brenner for å få frem viktigheten av våre valg; suksess er nemlig summen av alle de små valgene vi tar hver eneste dag. Helen tilbyr coaching/veiledning både på engelsk som norsk da hun er britisk og tospråklig.

La våre karrierecoacher hjelpe deg

I Karrierehuset har vi ekspertise på arbeidsmarkedet, spisskompetanse på kompetansekartlegging, rådgivning, jobbsøkerverktøy og intervjutrening. Våre karriereveiledere levererer profesjonell karriererådgivning og har hjulpet tusenvis av mennesker med å komme seg ut i nye jobber. Med bruk av atferds-analyseverktøyet Persolog® gjennom hele prosessen, sikrer vi deg en rask og dedikert leveranse som resulterer i en prosess preget av profesjonalitet, innsikt og kvalitet. Vårt solide nettverk av allianser og partnerskap i rekrutteringsbransjen og næringslivet sikrer en raskere vei ut i arbeidslivet. Trenger du hjelp med å kartlegge egen kompetanse, hjelp til CV og søknad eller intervjuet? Våre sertifiserte karriererådgivere kan hjelpe deg med en karriereendring. Les mer om våre tjenester og bestill en av våre karrierepakker.

Karriererådgiver Espen Erfjell

Espen har lang erfaring som karriereveileder i eget selskap, og har jobbet som coach for gründere og ledere.Espen er opptatt av det unike hos hver enkelt og hjelper kandidater med å identifisere egne behov og ta gode valg. Espen er sertifisert i analyseverktøyet Persolog, utdannet NLP Coach og Business Coach.
Les mer om Espen Erfjell

Bestill time med Espen
Karriererrådgiver- Helen G. Sande

Karriererådgiver Helen Gaunt Sande

Helen har mange års erfaring som karriererådgiver og coach, og kan vise til svært gode resultater fra sitt arbeid med å løfte og fremme ledertalenter i ulike selskaper, i tillegg til det å hjelpe mennesker som har falt utenfor arbeidslivet tilbake ut i arbeid. Helen tilbyr coaching/veiledning både på engelsk og norsk.
Les mer om Helen Gaunt Sande

Bestill time med Helen
Mette Løyning

Karriererådgiver Mette Løyning

Mette har lang erfaring som karriererådgiver , HR-leder og rekrutterer. Hun har bidratt til å gi kandidater gode verktøy, økt motivasjon og selvtillit på vei inn i ny jobb, og er opptatt av å skape tillit og eierskap, ha fokus på det unike ved den enkelte, lytte og bidra til å skape motivasjon og tro på egne muligheter.
Les mer om Mette Løyning

Bestill time med Mette
Marius Eide

Karriererådgiver Marius Eide

Marius har lang erfaring innenfor kursvirksomhet, opplæring, utvikling av mennesker, og kan vise til svært gode resultater som karriererådgiver. Han møter deg med både optimisme og positiv energi, og evner å forstå og omsette din kompetanse til fordel for både deg og en fremtidig arbeidsgiver.
Les mer om Marius Eide

Bestill time med Marius

Kontakt oss for en uforpliktende samtale

Felter merket med * er påkrevet å fylle ut.

  Jeg kontakter dere som

  PrivatpersonBedrift

  Gratis karrieresamtale
  Vi tilbyr en gratis og effektiv karrieresamtale med en av våre karrierecoacher

  Kontakter du oss på vegne av din bedrift og ønsker informasjon om våre omstillingstjenester, outplacement og kurs? Ta kontakt på post@karrierehuset.no

  Gratis karrieresamtale
  Vi tilbyr en gratis og effektiv karrieresamtale med en av våre karrierecoacher
  Kontakter du oss på vegne av din bedrift og ønsker informasjon om våre omstillingstjenester, outplacement og kurs? Ta kontakt på post@karrierehuset.no