Deltidsjobb og de mange fordelene

Hvorfor bør man ha en deltidsjobb? Her går vi nærmere inn på fordelene med en deltidsjobb, og gir deg samtidig noen gode tips på veien.

Du blir mer attraktiv på arbeidsmarkedet

Det er mange fordeler ved å ha en deltidsjobb. Først og fremst, det åpenbare: spe på en slunken studentøkonomi. Du blir mer attraktiv på arbeidsmarkedet, og viser stå-på-vilje og evne. Det at du velger å jobbe i tillegg til studier sier også mye og deg og din motivasjon, i tillegg til at du får verdifull arbeidserfaring. Selv om deltidsjobben nødvendigvis ikke er relevant for studiet ditt, vil det alltid være erfaring, læring og kunnskap fra jobben som vil være verdifull å trekke med seg videre.

Bestill studieveiledning

Usikker på hva du bør studere?

Valg av studier er ikke bare et valg for de neste årene – det kan være et valg for resten av livet. Det er lett å gå seg vill i alle valgmulighetene og ofte er en god veiledningssamtale det som skal til for at du ser mulighetene dine litt klarere, og blir tryggere på valgene dine. Bestill studieveiledning med en av våre rådgivere

Bestill studieveiledning

Et viktig steg i din karriere

En deltidsjobb vil gi deg mange fordeler for din videre karrierevei. I arbeidslivet vil du lære og erfare ting som du ikke kan lese deg til i en skolebok, og jo mer relevant deltidsjobben din er for studiet, jo bedre, fordi deltidsjobben kan føre til at du vil få en fot innenfor i bransjen eller bedriften du ønsker å jobbe for etter studiene. Det er også viktig å huske på de fleste arbeidsgivere ønsker å se arbeidserfaring på CVen til de som søker. Kompetanse er langt mer enn grad og utdannelse, og du skiller deg ut med arbeidserfaring i tillegg til studier. Husk at frivillig arbeid også er verdifull erfaring og slår positivt ut på CV-en, selv om det ikke gir penger i kassa.

Vi tilbyr en gratis, effektiv karrieresamtale med en av våre sertifiserte karriererådgivere.
Du får konkrete råd, og anbefalinger på hvilke tjenester som vil passe for deg og din situasjon.

Bestill gratis karrieresamtale

Fem fordeler ved å jobbe ved siden av studiene

 • Du kan få verdifulle referanser som du kan bruke i fremtidige søknadsprosesser, uavhengig av hvilken bransje og rolle du jobber i.
 • Du kan få verdifulle relasjoner. Nettverk er superviktig i arbeidslivet, både i en jobbsøkerprosess, men også i arbeidslivet ellers. Ofte vil man få sin neste jobb via tidligere kolleger eller ledere.
 • Du blir bedre kjent med deg selv, og kan enklere sette fingeren på hvilke kvalifikasjoner du har. Eksempler er samarbeidsevner, stressmestring, konflikthåndtering, hvordan du takler hektiske situasjoner, serviceevne og så videre. Dette kommer også svært godt med i en intervjusituasjon hvor du kan unngå standardiserte svar, og heller referere og eksemplifisere svarene du gir fra reelle arbeidssituasjoner.

 • Du forbereder deg på arbeidslivet. Deltidsarbeid er en god oppvarming til et langt yrkesliv.
 • Du vil også kunne erfare hva du trives med å gjøre, hvilke oppgaver du trives med og ikke minst hva du ønsker å gjøre mindre av i fremtidige jobber. For mange studenter kan en deltidsjobb være en øyeåpner for hva du ønsker å jobbe med videre, og hva du ikke ønsker å gjøre videre.

Velg mellom våre karrierepakker

Her har vi satt sammen tre ulike karrierepakker som våre kunder oppnår svært gode resultater med. Bestiller du en karrierepakke følger en dedikert karriererådgiver deg gjennom prosessen og skreddersyr rådgivningstimene slik at de tilpasses dine individuelle behov. Sammen legger dere en effektiv strategi for å nå dine karrieremål.

Basic
7.600,-

Vurderer du en karriereendring? På bakgrunn av din kompetanse, interesser, ferdigheter og profilanalysen Persolog® gir vi konkrete råd om din nåværende og fremtidige karriere. Fokuset i Basic er å gjøre deg bevisst din kompetanse, dine unike styrker og derigjennom åpne mulighetsrommet ditt. Dette for å fremme aktive og veloverveide valg for din karriere.

Bestill Basic

Plus
16.000,-

Denne tjenesten er for deg som ønsker å sikre en rask vei ut i nytt arbeidsforhold. Kanskje du har søkt jobb en stund uten hell, eller trenger en sparringspartner for å ta aktive og veloverveide valg for din karriere? Vi bistår deg med jobbsøkerstrategien for å raskt nå dine karrieremål.

Bestill Plus

Premium
24.000,-

Tjenesten for deg som ønsker støtte gjennom hele jobbsøkerprosessen. Våre rådgivere skreddersyr en prosess som inneholder de viktigste elementene i jobbsøkerprosessen – fra kompetansekartlegging, profesjonalisering av jobbsøkerdokumenter, til intervjutrening og forhandling med ny arbeidsgiver.

Bestill Premium

Dette kan du gjøre for å skaffe deg deltidsjobb

 • Bruk nettverket ditt! Svært mange jobber besittes utenom de vanlige jobbportalene og heller via folk du kjenner. Tenk over hvem i nettverket ditt som kan hjelpe deg inn i en bransje eller en bedrift som kan være aktuell for deg.
 • Gjør deg flid med CV og søknadsbrev, og vær tydelig med å beskrive motivasjonen din for jobben du søker. Skreddersy CV-en og søknaden til hver enkelt stilling du søker på. Masseproduserte jobbsøkerdokumenter har mindre effekt enn om du adresserer utlysningen og treffer på potensiell arbeidstakers behov til kompetanse. Unngå å ha fokus kun på hva du skal få ut av jobben. Snu fokuset til hva du konkret kan bidra med for selskapet.
 • Oppsøk potensielle arbeidsgivere du ønsker å jobbe for, selv om de ikke har utlyst stillinger.
 • Tenk bredt når du søker, og ikke forvent at du vil lande drømmejobben med det samme. Søk også gjerne på jobber hvor du kanskje ikke tikker av på alle ønsker og krav til jobben.
 • Reflekter over din profesjonelle merkevare og kompetanse og hvordan du skal presentere denne når du oppnår kontakt med potensielle arbeidsgivere.
 • Beskriv og markedsfør din profesjonelle merkevare på LinkedIn. Fortell om dine resultater, din kompetanse og hva du brenner for. LinkedIn kan dessuten være en god kilde til å finne jobber som kanskje ikke utlyses i de tradisjonelle kanalene.
 • Registrer deg hos bemanningsbyråer og rekrutteringsbyråer.
 • Gjør research! Finn ut hvilke selskaper som rekrutterer mennesker med din kompetanse. Bruk LinkedIn til å finne kontakter i disse selskapene/bransjene og hør om du kan få en kort samtale med noen av dine kontakter.

Hvor finner man deltidsjobbene?

Hvor er det gode deltidsjobb-muligheter, og er det noen bransjer, sektorer, etc som skiller seg ut som steder unge folk på deltidsjobb-jakt bør se? Er det første gangen du ser etter en deltidsjobb, er det ikke alltid enkelt å vite hvor du bør begynne å lete. Mange bransjer tilbyr deltidsjobb men som regel finner du de fleste deltidsjobbene innenfor disse bransjene:

 • Butikk
 • kundeservice
 • Lager og logistikk
 • Barnehage og SFO/AKS,
 • Helse og omsorg
 • Restaurant, hotell og servicebransjen.

Er du opptatt av de best betalte deltidsjobbene, kan det være lurt å se etter jobber med ugunstig arbeidstid, eller i bransjer som krever døgnkontinuerlig bemanning. Her kan du kompenseres godt for ugunstig arbeidstid. I provisjonsbaserte yrker kan du også tjene svært godt, dersom du presterer godt.

La våre karrierecoacher hjelpe deg

I Karrierehuset har vi ekspertise på arbeidsmarkedet, spisskompetanse på kompetansekartlegging, rådgivning, jobbsøkerverktøy og intervjutrening. Våre karriereveiledere levererer profesjonell karriererådgivning og har hjulpet tusenvis av mennesker med å komme seg ut i nye jobber. Med bruk av atferds-analyseverktøyet Persolog® gjennom hele prosessen, sikrer vi deg en rask og dedikert leveranse som resulterer i en prosess preget av profesjonalitet, innsikt og kvalitet. Vårt solide nettverk av allianser og partnerskap i rekrutteringsbransjen og næringslivet sikrer en raskere vei ut i arbeidslivet. Trenger du hjelp med å kartlegge egen kompetanse, hjelp til CV, søknad eller intervjuet? Våre sertifiserte karriererådgivere kan hjelpe deg. Les mer om våre tjenester og bestill en av våre karrierepakker.

Kontakt oss for en uforpliktende samtale

Felter merket med * er påkrevet å fylle ut.

  Jeg kontakter dere som

  PrivatpersonBedrift

  Del dette innlegget