Gruer du deg til jobbhverdagen etter ferien?

Gruer du deg til jobbhverdagen

De fleste av oss har kjent på utfordringer med jobbhverdagen etter ferien er over, og man gruer seg kanskje litt til å komme tilbake til jobbhverdagen. Her har vi samlet noen tips for å få arbeidsgleden tilbake.

Jobbhverdagen er tilbake – gruer du deg?

Det er ikke uvanlig å grue seg litt for å gå tilbake til jobbhverdagen etter en lang og behagelig ferie, men det er noen grep du kan gjøre for at jobbhverdagen skal bli litt enklere å takle. Her har vi samlet noen enkle tips for å få arbeidsgleden tilbake.

Vi tilbyr gratis karrieresamtale

Vi tilbyr en gratis, effektiv karrieresamtale med en av våre sertifiserte karriererådgivere. Du får konkrete råd, og anbefalinger på hvilke tjenester som vil passe for deg og din situasjon.
Bestill gratis karrieresamtale
 • Vend fokuset: Fokuser på det positive i situasjonen og prøv å snu på forestillingene dine. Klarer du å finne ting du kan glede deg over ved situasjonen? Kan du for eksempel glede deg til det krevende møtet fordi det forhåpentligvis vil resultere i en løsning på en gitt utfordring?
 • Aksepter følelsene: Erkjenn at det er helt normalt at arbeidsgleden og arbeidslysten ikke alltid er på topp, og at det ikke er noe urovekkende ved å ha disse følelsene fra tid til annen
 • Ta grep tidlig: Gjør noe med de mellommenneskelige og faglige utfordringene du opplever så snart du kan. Da unngår du at de utvikler seg til noe verre.
 • Involver deg: Engasjer deg, vær positiv og ta initiativ.
 • Vær ærlig med deg selv: Hvis du trives så dårlig at det går på helsen løs, kan det være lurt å vurdere å avslutte arbeidsforholdet før vondt blir verre. Du kan allerede nå ta kontakt med en karriererådgiver eller et rekrutteringsbyrå slik at du føler at du tar grep om situasjonen og er på vei til noe bedre.
 • Unngå å tenke for mye: Ikke forstørr problemet med å tenke, gruble og bruke mye tid og krefter til å tenke på utfordringene utenom jobben. Sett eventuelt av et kvarter hver kveld til å skrive ned alt du gruer deg til eller bekymrer deg over, men avslutt når kvarteret er over. Fokuser på løsninger, og ikke på problemet.
 • Snakk med andre: Søk støtte hos kolleger du har tillit til. Få andres syn på utfordringen, søk gode råd og sparringspartnere. Ha også en dialog med din leder og finn løsninger sammen.
 • Finn en god hobby: Sørg for å gjøre ting utenom jobb som gir påfyll av energi. Med sosialt samvær og fysisk aktivitet står du bedre rustet til å håndtere det som er utfordrende og vanskelig på jobb.
 • Tenk positivt: Fokuser på de tingene ved jobben som du liker best: Hva gir deg mest mening ved jobben din?
 • Få tilbakemelding: Spør om feedback fra kolleger og ledere på det du gjør. Å høre at du har gjort noe bra, er god motivasjon.
 • Strukturer arbeidshverdagen: Mange lager daglige «to do lister». Lag gjerne en «har gjort liste» i tillegg hver dag. Det er svært motiverende å se dagens utførte oppgaver svart på hvitt som en avslutning på dagen

Velg mellom våre karrierepakker

Her har vi satt sammen tre ulike karrierepakker som våre kunder oppnår svært gode resultater med. Bestiller du en karrierepakke følger en dedikert karriererådgiver deg gjennom prosessen og skreddersyr rådgivningstimene slik at de tilpasses dine individuelle behov. Sammen legger dere en effektiv strategi for å nå dine karrieremål.

Basic

3 timer 7.600,-

Pakken inneholder Bestill Basic
Vurderer du en karriereendring? På bakgrunn av din kompetanse, interesser, ferdigheter og profilanalysen Persolog® gir vi konkrete råd om din nåværende og fremtidige karriere. Fokuset i Basic er å gjøre deg bevisst din kompetanse, dine unike styrker og derigjennom åpne mulighetsrommet ditt. Dette for å fremme aktive og veloverveide valg for din karriere.

Plus

6 timer 16.000,-

Pakken inneholder Bestill Plus
Denne tjenesten er for deg som ønsker å sikre en rask vei ut i nytt arbeidsforhold. Kanskje du har søkt jobb en stund uten hell, eller trenger en sparringspartner for å ta aktive og veloverveide valg for din karriere? Vi bistår deg med jobbsøkerstrategien for å raskt nå dine karrieremål.

Premium

9 timer 24.000,-

Pakken inneholder Bestill Premium
Tjenesten for deg som ønsker støtte gjennom hele jobbsøkerprosessen. Våre rådgivere skreddersyr en prosess som inneholder de viktigste elementene i jobbsøkerprosessen – fra kompetansekartlegging, profesjonalisering av jobbsøkerdokumenter, til intervjutrening og forhandling med ny arbeidsgiver.

La våre karrierecoacher hjelpe deg

I Karrierehuset har vi ekspertise på arbeidsmarkedet, spisskompetanse på kompetansekartlegging, rådgivning, jobbsøkerverktøy og intervjutrening. Våre karriereveiledere levererer profesjonell karriererådgivning og har hjulpet tusenvis av mennesker med å komme seg ut i nye jobber. Med bruk av atferds-analyseverktøyet Persolog® gjennom hele prosessen, sikrer vi deg en rask og dedikert leveranse som resulterer i en prosess preget av profesjonalitet, innsikt og kvalitet. Vårt solide nettverk av allianser og partnerskap i rekrutteringsbransjen og næringslivet sikrer en raskere vei ut i arbeidslivet. Trenger du hjelp med å kartlegge egen kompetanse, hjelp til CV og søknad eller intervjuet? Våre sertifiserte karriererådgivere kan hjelpe deg med en karriereendring. Les mer om våre tjenester og bestill en av våre karrierepakker.

Karriererådgiver Espen Erfjell

Espen har lang erfaring som karriereveileder i eget selskap, og har jobbet som coach for gründere og ledere.Espen er opptatt av det unike hos hver enkelt og hjelper kandidater med å identifisere egne behov og ta gode valg. Espen er sertifisert i analyseverktøyet Persolog, utdannet NLP Coach og Business Coach.
Les mer om Espen Erfjell

Bestill time med Espen
Karriererrådgiver- Helen G. Sande

Karriererådgiver Helen Gaunt Sande

Helen har mange års erfaring som karriererådgiver og coach, og kan vise til svært gode resultater fra sitt arbeid med å løfte og fremme ledertalenter i ulike selskaper, i tillegg til det å hjelpe mennesker som har falt utenfor arbeidslivet tilbake ut i arbeid. Helen tilbyr coaching/veiledning både på engelsk og norsk.
Les mer om Helen Gaunt Sande

Bestill time med Helen
Mette Løyning

Karriererådgiver Mette Løyning

Mette har lang erfaring som karriererådgiver , HR-leder og rekrutterer. Hun har bidratt til å gi kandidater gode verktøy, økt motivasjon og selvtillit på vei inn i ny jobb, og er opptatt av å skape tillit og eierskap, ha fokus på det unike ved den enkelte, lytte og bidra til å skape motivasjon og tro på egne muligheter.
Les mer om Mette Løyning

Bestill time med Mette
Marius Eide

Karriererådgiver Marius Eide

Marius har lang erfaring innenfor kursvirksomhet, opplæring, utvikling av mennesker, og kan vise til svært gode resultater som karriererådgiver. Han møter deg med både optimisme og positiv energi, og evner å forstå og omsette din kompetanse til fordel for både deg og en fremtidig arbeidsgiver.
Les mer om Marius Eide

Bestill time med Marius

Tips og råd fra våre rådgivere

Her deler våre folk kunnskap og historier om det vi jobber med og brenner for.

3 jobbsøkertips som passer alle aldrer

Er det noen konkrete forskjeller i hvordan man bør gå frem i jobbsøkerprosessen, avhengig av om man er fersk, erfaren eller senior i arbeidslivet? Her deler Barbro Mosseng i Karrierehuset sine 3 jobbsøkertips.

Tips til deg som eldre jobbsøker

Er du 55 + og jobbsøker? Her er våre tips Aldersgruppen 55+ kan ha noe større utfordringer i en jobbsøkerprosess. I Karrierehuset jobber vi med mange kunder som har passert 55+, og selv om vi erfarer at det så absolutt er gode muligheter for komme ut i ny jobb som [...]

Bruk ferien til å forberede jobbsøket

Nå nærmer vi oss ferie med stormskritt og det er færre stillinger som lyses ut de kommende ukene. Er du blant de som ser seg om etter ny jobb eller kanskje du lenge har vurdert et karriereskifte? Da kan sommeren være en fin tid til å gjøre viktige forberedelser med [...]

Kontakt oss for en uforpliktende samtale

Felter merket med * er påkrevet å fylle ut.

  Jeg kontakter dere som

  PrivatpersonBedrift

  Gratis karrieresamtale
  Vi tilbyr en gratis og effektiv karrieresamtale med en av våre karrierecoacher

  Kontakter du oss på vegne av din bedrift og ønsker informasjon om våre omstillingstjenester, outplacement og kurs? Ta kontakt på post@karrierehuset.no

  Gratis karrieresamtale
  Vi tilbyr en gratis og effektiv karrieresamtale med en av våre karrierecoacher
  Kontakter du oss på vegne av din bedrift og ønsker informasjon om våre omstillingstjenester, outplacement og kurs? Ta kontakt på post@karrierehuset.no