De fleste av oss har kjent på utfordringer med jobbhverdagen etter ferien er over, og man gruer seg kanskje litt til å komme tilbake til jobbhverdagen. Her har vi samlet noen tips for å få arbeidsgleden tilbake.
Jobbhverdagen er tilbake – gruer du deg?
Det er ikke uvanlig å grue seg litt for å gå tilbake til jobbhverdagen etter en lang og behagelig ferie, men det er noen grep du kan gjøre for at jobbhverdagen skal bli litt enklere å takle. Her har vi samlet noen enkle tips for å få arbeidsgleden tilbake.
Vi tilbyr gratis karrieresamtale
Vi tilbyr en gratis, effektiv karrieresamtale med en av våre sertifiserte karriererådgivere. Du får konkrete råd, og anbefalinger på hvilke tjenester som vil passe for deg og din situasjon.- Vend fokuset: Fokuser på det positive i situasjonen og prøv å snu på forestillingene dine. Klarer du å finne ting du kan glede deg over ved situasjonen? Kan du for eksempel glede deg til det krevende møtet fordi det forhåpentligvis vil resultere i en løsning på en gitt utfordring?
- Aksepter følelsene: Erkjenn at det er helt normalt at arbeidsgleden og arbeidslysten ikke alltid er på topp, og at det ikke er noe urovekkende ved å ha disse følelsene fra tid til annen
- Ta grep tidlig: Gjør noe med de mellommenneskelige og faglige utfordringene du opplever så snart du kan. Da unngår du at de utvikler seg til noe verre.
- Involver deg: Engasjer deg, vær positiv og ta initiativ.
- Vær ærlig med deg selv: Hvis du trives så dårlig at det går på helsen løs, kan det være lurt å vurdere å avslutte arbeidsforholdet før vondt blir verre. Du kan allerede nå ta kontakt med en karriererådgiver eller et rekrutteringsbyrå slik at du føler at du tar grep om situasjonen og er på vei til noe bedre.
- Unngå å tenke for mye: Ikke forstørr problemet med å tenke, gruble og bruke mye tid og krefter til å tenke på utfordringene utenom jobben. Sett eventuelt av et kvarter hver kveld til å skrive ned alt du gruer deg til eller bekymrer deg over, men avslutt når kvarteret er over. Fokuser på løsninger, og ikke på problemet.
- Snakk med andre: Søk støtte hos kolleger du har tillit til. Få andres syn på utfordringen, søk gode råd og sparringspartnere. Ha også en dialog med din leder og finn løsninger sammen.
- Finn en god hobby: Sørg for å gjøre ting utenom jobb som gir påfyll av energi. Med sosialt samvær og fysisk aktivitet står du bedre rustet til å håndtere det som er utfordrende og vanskelig på jobb.
- Tenk positivt: Fokuser på de tingene ved jobben som du liker best: Hva gir deg mest mening ved jobben din?
- Få tilbakemelding: Spør om feedback fra kolleger og ledere på det du gjør. Å høre at du har gjort noe bra, er god motivasjon.
- Strukturer arbeidshverdagen: Mange lager daglige «to do lister». Lag gjerne en «har gjort liste» i tillegg hver dag. Det er svært motiverende å se dagens utførte oppgaver svart på hvitt som en avslutning på dagen
Velg mellom våre karrierepakker
Her har vi satt sammen tre ulike karrierepakker som våre kunder oppnår svært gode resultater med. Bestiller du en karrierepakke følger en dedikert karriererådgiver deg gjennom prosessen og skreddersyr rådgivningstimene slik at de tilpasses dine individuelle behov. Sammen legger dere en effektiv strategi for å nå dine karrieremål.
La våre karrierecoacher hjelpe deg
I Karrierehuset har vi ekspertise på arbeidsmarkedet, spisskompetanse på kompetansekartlegging, rådgivning, jobbsøkerverktøy og intervjutrening. Våre karriereveiledere levererer profesjonell karriererådgivning og har hjulpet tusenvis av mennesker med å komme seg ut i nye jobber. Med bruk av atferds-analyseverktøyet Persolog® gjennom hele prosessen, sikrer vi deg en rask og dedikert leveranse som resulterer i en prosess preget av profesjonalitet, innsikt og kvalitet. Vårt solide nettverk av allianser og partnerskap i rekrutteringsbransjen og næringslivet sikrer en raskere vei ut i arbeidslivet. Trenger du hjelp med å kartlegge egen kompetanse, hjelp til CV og søknad eller intervjuet? Våre sertifiserte karriererådgivere kan hjelpe deg med en karriereendring. Les mer om våre tjenester og bestill en av våre karrierepakker.

Karriererådgiver Espen Erfjell
Espen har lang erfaring som karriereveileder i eget selskap, og har jobbet som coach for gründere og ledere.Espen er opptatt av det unike hos hver enkelt og hjelper kandidater med å identifisere egne behov og ta gode valg. Espen er sertifisert i analyseverktøyet Persolog, utdannet NLP Coach og Business Coach.
Les mer om Espen Erfjell

Karriererådgiver Helen Gaunt Sande
Helen har mange års erfaring som karriererådgiver og coach, og kan vise til svært gode resultater fra sitt arbeid med å løfte og fremme ledertalenter i ulike selskaper, i tillegg til det å hjelpe mennesker som har falt utenfor arbeidslivet tilbake ut i arbeid. Helen tilbyr coaching/veiledning både på engelsk og norsk.
Les mer om Helen Gaunt Sande

Karriererådgiver Mette Løyning
Mette har lang erfaring som karriererådgiver , HR-leder og rekrutterer. Hun har bidratt til å gi kandidater gode verktøy, økt motivasjon og selvtillit på vei inn i ny jobb, og er opptatt av å skape tillit og eierskap, ha fokus på det unike ved den enkelte, lytte og bidra til å skape motivasjon og tro på egne muligheter.
Les mer om Mette Løyning

Karriererådgiver Marius Eide
Marius har lang erfaring innenfor kursvirksomhet, opplæring, utvikling av mennesker, og kan vise til svært gode resultater som karriererådgiver. Han møter deg med både optimisme og positiv energi, og evner å forstå og omsette din kompetanse til fordel for både deg og en fremtidig arbeidsgiver.
Les mer om Marius Eide
Tips og råd fra våre rådgivere
Her deler våre folk kunnskap og historier om det vi jobber med og brenner for.
Trives du ikke på jobb? Finn dine topp 5 viktigste verdier
Det er en tung følelse når uro sniker seg inn i hverdagen. Kanskje startet det som en liten tanke – en følelse av at jobben ikke gir deg det den en gang gjorde. Etter hvert kan dette vokse til en erkjennelse: Du trives ikke på jobb. Det kan være vanskelig [...]
Den mest etterspurte kompetansen i 2025 – Har du det som trengs?
Arbeidsmarkedet er i rask endring, og arbeidsgivere ser etter helt nye ferdigheter for fremtiden. Ifølge WEF Future of Jobs 2025-rapporten vil over 39 % av dagens kompetanse bli utdaterte innen de neste fem årene. Men hva betyr dette for deg som jobbsøker eller for deg som vurderer et karriereskifte? Basert [...]
Når jobbene forsvinner: Hvordan outplacement hjelper ansatte videre etter nedbemanning
Flere og flere bedrifter velger å inkludere outplacement som en del av sluttpakken til overtallige, og det er også forventet at du som arbeidsgivere kan tilby støtte både før, under og etter arbeidsforholdet. Å velge en outplacementleverandør kan være en utfordrende oppgave, men det er verdt innsatsen. Her deler vi noen tips til hva [...]
Kontakt oss for en uforpliktende samtale
Felter merket med * er påkrevet å fylle ut.