Her får du mine 6 tips til jobbsøket

 1. Det er viktig å orientere seg i markedet. Du må vise at du er på jobbjakt og du må utforske nettverket du har.
 2. Gjør research på hva som er etterspurt, men vær aktiv i forhold til bransjer/bedrifter du ønsker å jobbe i – og ta kontakt! Gjør spesielt research i forhold til det du ønsker å jobbe med.
 3. Det kan være en god idé å sende åpne søknader til bedrifter du vil jobbe for, men gjør deg attraktiv på en slik måte at du møter firmaet sitt behov.
 4. Hvis du står utenfor arbeid, så er det viktig å ha god struktur i hverdagen. Gjør jobbsøket til en jobb! Og planlegg. Sett opp en plan for dagen som om det skulle vært en jobb.
 5. Benytt deg av profesjonell hjelp, som for eksempel karriererådgivning, spesielt der du trenger hjelp, bla. i forhold til styrking av jobbsøkerprosessen eller beskrivelse av kompetanse. Ha fokus på utfordringer i prosessen din, og da er det fint å kunne ha en rådgiver til å hjelpe deg med å utforske muligheter og komme over de utfordringene som man ser som barrierer.
 6. Hvis man står utenfor arbeid, kan det være lurt å øke kompetanse hvis du har mulighet, for eksempel ta mer utdanning hvis du ser at det kan være med på å styrke deg.  

 Lykke til med jobbsøket 🙂

Karriererrådgiver- Heidi Hansen

Ønsker du at jeg skal bistå deg i veien mot ny jobb, et karriereskifte eller studievalg?

Jeg har lang og bred erfaring med rådgivning knyttet til mestring av overganger og endringsprosesser samt solid kunnskap innenfor studiemestring, overganger og valg av utdanning. Jeg brenner for at nettopp du skal lykkes. Bestill en rådgivningstime med meg her

Bestill en time med meg

Kontakt oss for en uforpliktende samtale

Felter merket med * er påkrevet å fylle ut.

  Jeg kontakter dere som

  PrivatpersonBedrift

  Del dette innlegget