Hva må til for å skille deg ut som jobbsøker?

Det er mange ting å tenke på i forbindelse med en jobbsøkerprosess. I dette intervjuet får du noen tips fra rekrutteringsbyrået Assessit og Daglig leder Kaja Eidet Eikeland til hvordan du kan skille deg ut som jobbsøker

Vi tilbyr en gratis, effektiv karrieresamtale på om lag 20 minutter med en av våre sertifiserte karriererådgivere.
Du får konkrete råd, og anbefalinger på hvilke tjenester som vil passe for deg og din situasjon.

Bestill gratis karrieresamtale

Hvordan opplever du arbeidsmarkedet om dagen?

Flere virksomheter har vært gjennom en tøff periode under coronapandemien, og står nå overfor store transformasjoner i fremtiden, enten det er endring i måten man jobber på eller å ta i bruk mer digitalisering og teknologi. De fleste har et ønske om å «rigge seg for fremtiden» for å ta ut ambisjonene og posisjonere seg ytterligere. Vi opplever økt etterspørsel etter visjonære og strategiske ledere og nøkkelpersoner. Men til tross for at det er mange spennende jobber der ute er det få søkere, og utfordrende å få tak i folk. Assessit løser 80% av oppdragene sine ved hjelp av search prosesser. Det er arbeidsgiver som må være attraktiv for kandidatene nå. Virksomheter som har jobbet med kultur og employer branding, der de ansatte er stolte av arbeidsgiveren sin, er mest attraktive i dagens marked.  

Til tross for at det er mange spennende jobber der ute er det få søkere, og utfordrende å få tak i folk.

Hvilken kompetanse er det spesielt stor etterspørsel etter i dag?

Generelt ser vi en trend etter endringsvillige, kanskje til og med endringsglade profiler. Og også relasjonelle og nysgjerrige kandidater med en egen drivkraft til å lære og utvikle seg. De fleste roller har elementer av teknologi og digitalisering, uavhengig av bransje, så dette bør man holde seg oppdatert på. Kompetanse og erfaring innenfor disse områdene er en klar fordel for å kunne skille deg ut som jobbsøker

Er det spesielle egenskaper som utpeker seg hos kandidater som lykkes?

Kandidater som lykkes er nysgjerrige og vitebegjærlige, de setter seg inn i «materien» og forstår forretningen. De som forstår at man er en del av et større puslespill og ser verdien av sitt eget bidrag inn i dette puslespillet oppnår gode resultater. Kandidater som har et ønske om å oppnå noe større enn sin egen vinning, som er opptatt av relasjoner og som spiller andre gode. I alle bransjer er det endringer. Hvis man har stå-på vilje og klarer å stå i krevende situasjoner uten å gi seg (GRIT), samt evne til struktur og planmessighet, så lykkes man oftest.

Kandidater som lykkes er nysgjerrige og vitebegjærlige, de setter seg inn i «materien» og forstår forretningen.

Basic
6.900,-

Vurderer du en karriereendring? På bakgrunn av din kompetanse, interesser, ferdigheter og profilanalysen Persolog® gir vi konkrete råd om din nåværende og fremtidige karriere. Fokuset i Basic er å gjøre deg bevisst din kompetanse, dine unike styrker og derigjennom åpne mulighetsrommet ditt. Dette for å fremme aktive og veloverveide valg for din karriere.

Bestill Basic

Plus
15.800,-

Denne tjenesten er for deg som ønsker å sikre en rask vei ut i nytt arbeidsforhold. Kanskje du har søkt jobb en stund uten hell, eller trenger en sparringspartner for å ta aktive og veloverveide valg for din karriere? Vi bistår deg med jobbsøkerstrategien for å raskt nå dine karrieremål.

Bestill Plus

Premium
23.400,-

Tjenesten for deg som ønsker støtte gjennom hele jobbsøkerprosessen. Våre rådgivere skreddersyr en prosess som inneholder de viktigste elementene i jobbsøkerprosessen – fra kompetansekartlegging, profesjonalisering av jobbsøkerdokumenter, til intervjutrening og forhandling med ny arbeidsgiver.

Bestill Premium

Hvordan kan du skille deg ut som jobbsøker?

Tenk på hva du selv ville ha valgt hvis du satt på den andre siden av bordet. Ville du valgt den som slurvet på cv, som kom for sent og som ikke var forberedt? Vær bevisst rollen du søker, vær konkret på cv og søknad, og glem janteloven. Vi vil høre om dine styrker og hva du er god på. Bruk et proft profilbilde og lag en god oppsummering av hva du kan som er relevant for rollen du søker.

Hva ser en rekrutterer spesielt etter når en kandidat blir intervjuet?

Et godt intervju er først og fremst avhengig av en god rekrutterer. Intervjuet bør være strukturert og kompetansebasert, med gode åpne spørsmål som får kandidaten til å slappe av og åpne seg for å fortelle gode eksempler på hva hen har gjort i tidligere karriere. Vi ser etter kandidater som evner å komme med gode, relevante eksempler med selvinnsikt, og som stiller krav tilbake til arbeidsgiver, samt har en positiv innstilling. Slik kan du skille deg ut som jobbsøker.

Vi ser etter kandidater som evner å komme med gode, relevante eksempler med selvinnsikt

Nordic choice club intervjutrening

Bestill intervjutrening med karriererådgiver

Du opplever kanskje å bli innkalt til intervju, uten å nå helt frem. Bestiller du intervjutrening med en av våre rådgivere får du en sparringspartner/coach som hjelper deg på veien og sørger for at du stiller bedre rustet til det viktige intervjuet.

Bestill intervjutrening

Hvordan bør du forberede deg på jobbintervjuet?

Kandidater bør forberede seg før intervjuet ved å tenke på gode eksempler på hva de har gjort tidligere og knytte dette opp til relevante kompetanser for rollen man søker. Jeg vil også anbefale kandidaten til å reflektere over eksemplene sine som for eksempel:

 • Hva gikk bra?
 • Hva gikk dårlig?
 • Hvem involverte du?
 • Hvis du fikk samme oppgave i dag hva ville du gjort annerledes?
 • Hva lærte du?

På denne måten kan du skille deg ut som jobbsøker og være bedre forberedt til spørsmålene som kommer. Vær aktivt lyttende, positiv og deltagende i samtalen. Ellers bør du ha lest deg opp på bedriften og satt deg inn i virksomheten

Og hva du bør spørre om selv under et intervju?

En arbeidsgiver må også være attraktiv for kandidaten, og det er viktig å ha spørsmålene klare. Her er noen eksempel på spørsmål du bør stille:

 • Hva vil være det viktigste å fokusere på i starten?
 • Hva gjør de som lykkes i denne rollen?
 • Hvorfor skal jeg begynne her?
 • Arbeidsmiljøet?
 • Når kan jeg forvente å høre fra dere?
 • Hvilke referanser vil dere ha?

Intervju med Kaja Eidet Eikeland, Daglig Leder og Partner i Assessit

Assessit er et av Skandinavias ledende miljø innen executive search, lederrekruttering og organisasjons- og lederutvikling. Vår visjon er at vi skal utfordre og utvikle morgendagens ledere og organisasjoner. Vi vet hva som kjennetegner de dyktigste lederne, og vi vet hva vi skal se etter og vi vet hvilke kompetanser som må styrkes og utvikles i fremtiden. Assessit lever for å hjelpe andre til økt verdiskaping gjennom mer effektiv ledelse. Dette gjør vi ved å hjelpe våre kunder til å rekruttere de riktige menneskene inn i organisasjonen, og ved å utfordre og utvikle individer, team og organisasjoner. Gjennom 15 år har vi bevist at vi utgjør en forskjell for våre kunder. Vi skaper effekt. Dette gjør oss stolte og inspirerer oss samtidig til å bli enda bedre i fremtiden.

Våre karriereveiledere

Våre karriereveiledere levererer profesjonell karriererådgivning og har hjulpet tusenvis av mennesker med å komme seg ut i nye jobber. Vår ekspertise på arbeidsmarkedet, spisskompetanse på kompetansekartlegging, rådgivning, jobbsøkerverktøy og intervjutrening. Med bruk av atferds-analyseverktøyet Persolog® gjennom hele prosessen, sikrer vi deg en rask og dedikert leveranse som resulterer i en prosess preget av profesjonalitet, innsikt og kvalitet. Vårt solide nettverk av allianser og partnerskap i rekrutteringsbransjen og næringslivet sikrer en raskere vei ut i arbeidslivet.

Trenger du hjelp med å kartlegge egen kompetanse, hjelp til CV, søknad eller intervjuet?
Våre sertifiserte karriererådgivere kan hjelpe deg. Les mer om våre tjenester og bestill en av våre karrierepakker her

Kontakt oss for en uforpliktende samtale

Felter merket med * er påkrevet å fylle ut.

  Jeg kontakter dere som

  PrivatpersonBedrift

  Del dette innlegget