Hvordan skiller DU deg ut i jobbsøkerprosessen?

Ferien er tilbakelagt for de fleste, og det er ny giv i stillingsmarkedet. Antall utlysninger på blant annet Finn.no har økt betraktelig. Og hva er vel mer gledelig enn det? Vi inviterte med oss inn headhunter Christian Hovden Grøtness fra Selecti som også bekrefter at markedet har tatt seg opp. Han har travle dager og får inn opptil 100 CV’er hver dag som skal leses og evalueres. Tilbakemeldinger fra noen av våre deltagere var at overraskelsen ble stor, da de oppdaget hvor viktig det er å ha en godt gjennomarbeidet og spisset CV, for å være en relevant kandidat i utvelgelsen.

The devil is in the details!

I Karrierehuset benytter vi ofte et oppsett på CV’en med nøkkelkvalifikasjoner. Det er 5-6 setninger som beskriver litt stikkordsmessig hva som er de aller mest viktige og relevante punktene med din erfaring, som gjør at du blir evaluert som relevant for stillingen, ut ifra rekrutterers kriterier. Christian fortalte oss at han gjerne selekterer på disse kriteriene, samt et rastk overblikk på at øvrig erfaring og utdanning er relevant for det stillingen skal innfri på.

Videre var prosessen å gå nøye igjennom CV’en samt søknadsbrevet. For å fremstå som en attraktiv og aktuell kandidat blir det også vektlagt at du formulerer deg godt og at søknaden også fremstår som spisset. Å søke en jobb krever alltid noe skreddersøm. For de fleste byr det på utfordringer å skulle formulere disse setningene. Nesten utelukkende alle synes det er vanskelig å skulle formulere slike setninger om seg selv og sin kompetanse.

Karrierehuset rådgivere er drillet på å formulere relevante nøkkelkvalifikasjoner, tilpasset enhver kandidats bakgrunn og spisset inn på spesifikke stillinger. Christian bekreftet vårt budskap om hvor viktig det er å legge tid og kvalitet i søkearbeidet. Det er det som må til for å lykkes for å lande jobben du vil ha.

Her kan du se opptak av webinaret

Vi tilbyr en gratis, effektiv karrieresamtale på om lag 20 minutter med en av våre sertifiserte karriererådgivere.
Du får konkrete råd, og anbefalinger på hvilke tjenester som vil passe for deg og din situasjon.

Bestill gratis karrieresamtale

Kontakt oss for en uforpliktende samtale

Felter merket med * er påkrevet å fylle ut.

    Jeg kontakter dere som

    PrivatpersonBedrift

    Del dette innlegget