10 tips til høstens jobbjakt

Karriererådgiver Espens 10 tips til høstens jobbjakt

Mange bruker sommerferien til å legge planer for veien videre, ikke minst hva gjelder jobbsituasjonen. I en tid på året hvor man har tid til å reflektere, så dukker ofte spørsmål opp som f.eks; hvor er jeg i livet – og hvorfor er jeg akkurat her? og hvem er jeg – og hva vil jeg?, og hvordan kan jeg bidra til noe som er mer meningsfylt – eller noe som styrker min personlige og faglige utvikling fremover? Her får du karriererådgiver Espens 10 tips som vil hjelpe deg på veien mot en ny jobb fra høsten.

Vi tilbyr gratis karrieresamtale

Vi tilbyr en gratis, effektiv karrieresamtale med en av våre sertifiserte karriererådgivere. Du får konkrete råd, og anbefalinger på hvilke tjenester som vil passe for deg og din situasjon.
Bestill gratis karrieresamtale

Her er 10 tips som vil hjelpe deg på veien mot en ny jobb fra høsten

 1. Du har alltid 3 valg om du ikke er fornøyd med nåværende jobb; Akseptere den (eller t.o.m. elske den), endre den eller forlate den. Om du har forsøkt 2 av disse og de ikke fungerer, er det kun ett alternativ igjen. Hvilket alternativ velger du?
 2. Sett deg et mål for når du ønsker å være i ny jobb. Om du kunne velge helt fritt, hvor er du – og når er du der?
 3. Visualiser drømmejobben og vær kreativ uten å begrense deg – hvordan ønsker du at din jobbhverdag skal se ut?
 4. Hva er din konkurransekraft? Din konkurransekraft finner du ved å kartlegge dine evner og ferdigheter. Hva er det venner, familie eller kollegaer kommer til deg å ber om hjelp til? Hva vil 5 av dine venner eller kollegaer beskrive som dine 3 beste egenskaper eller styrker?
 5. Kartlegg din kompetanse, hva har du lært og erfart gjennom utdanning, jobb, kurs eller verv du har hatt?
 6. Hva er dine personlige egenskaper som gjør deg unik? Hva liker du å gjøre på fritiden, hvilke interesser har du? Har du kanskje en hobby som har gitt deg erfaringer, kunnskap eller kompetanse om noe som kan være attraktivt for en arbeidsgiver?
 7. Lag din «pitch» – hvordan vil du presentere deg selv? Hva er din kompetanse, erfaring og motivasjon for å søke på den stillingen du er på jakt etter?
 8. Hent frem og oppdater CVén din, hva var dine oppgaver, ansvar, resultater og hva har du har lært/blitt god til under hvert arbeidsforhold?
 9. Om du ennå ikke har en Linkedin-profil, husk at mange stillinger aldri blir utlyst – arbeidsgivere/rekrutteringsbyråer leter etter aktuelle kandidater på Linkedin. Mye av innholdet kan du hente fra din CV. Har du en Linkedin-profil som får deg til å stå ut i mengden?
 10. Se for deg at du har fått drømmejobben. Hva vil dette vil gjøre med livet ditt? Som kjæreste, far/mor eller venn?

“Når du ser på hvor du vil være og hva du vil oppnå, hvor tydelig er det? Høres det uoppnåelig ut? Her er tingen – det er det ikke……Det neste modige skrittet på vei mot drømmejobben kan være det første skrittet mot noe som er mer autentisk og som virkelig gir mer glede og mening – og kanskje noe du har undertrykt over lengre tid”

Espen Erfjell Karriererådgiver i Karrierehuset

Velg mellom våre karrierepakker

Her har vi satt sammen tre ulike karrierepakker som våre kunder oppnår svært gode resultater med. Bestiller du en karrierepakke følger en dedikert karriererådgiver deg gjennom prosessen og skreddersyr rådgivningstimene slik at de tilpasses dine individuelle behov. Sammen legger dere en effektiv strategi for å nå dine karrieremål.

Basic

3 timer 7.600,-

Pakken inneholder Bestill Basic
Vurderer du en karriereendring? På bakgrunn av din kompetanse, interesser, ferdigheter og profilanalysen Persolog® gir vi konkrete råd om din nåværende og fremtidige karriere. Fokuset i Basic er å gjøre deg bevisst din kompetanse, dine unike styrker og derigjennom åpne mulighetsrommet ditt. Dette for å fremme aktive og veloverveide valg for din karriere.

Plus

6 timer 16.000,-

Pakken inneholder Bestill Plus
Denne tjenesten er for deg som ønsker å sikre en rask vei ut i nytt arbeidsforhold. Kanskje du har søkt jobb en stund uten hell, eller trenger en sparringspartner for å ta aktive og veloverveide valg for din karriere? Vi bistår deg med jobbsøkerstrategien for å raskt nå dine karrieremål.

Premium

9 timer 24.000,-

Pakken inneholder Bestill Premium
Tjenesten for deg som ønsker støtte gjennom hele jobbsøkerprosessen. Våre rådgivere skreddersyr en prosess som inneholder de viktigste elementene i jobbsøkerprosessen – fra kompetansekartlegging, profesjonalisering av jobbsøkerdokumenter, til intervjutrening og forhandling med ny arbeidsgiver.

Espen Erfjell

Karriererådgiver& Coach

“Få en forsmak på hvordan det ville være om du gikk for drømmen til høsten. Våger du å eksperimentere med hvordan din fremtid kan se ut?”

Espen Erfjell,  Karriererådgiver i Karrierehuset

Bestill rådgivning med Espen

Kontakt oss for en uforpliktende samtale

Felter merket med * er påkrevet å fylle ut.

  Jeg kontakter dere som

  PrivatpersonBedrift

  Gratis karrieresamtale
  Vi tilbyr en gratis og effektiv karrieresamtale med en av våre karrierecoacher

  Kontakter du oss på vegne av din bedrift og ønsker informasjon om våre omstillingstjenester, outplacement og kurs? Ta kontakt på post@karrierehuset.no

  Gratis karrieresamtale
  Vi tilbyr en gratis og effektiv karrieresamtale med en av våre karrierecoacher
  Kontakter du oss på vegne av din bedrift og ønsker informasjon om våre omstillingstjenester, outplacement og kurs? Ta kontakt på post@karrierehuset.no