1. Det er nesten en heldagsjobb å søke jobb så det er også viktig å ha de rette forventningene på forhånd. Å søke jobb tar mye tid.
 2. Bruk nettverket ditt aktivt. Her kan du fort få tips om ledige stillinger via venner eller tidligere kollegaer.
 3. Vær aktiv, ta initiativ. Jo mer aktiv du er, jo raskere når du målet.
 4. Bruk alle tilgjengelige fora for å innhente tips og råd. Spesielt LinkedIn men også andre sosiale medier kan gi mye innsikt om en bransje eller spesifikk bedrift.
 5. Prøv å finn ut av grunnen til hvorfor du står utenfor arbeidsmarkedet,  hva du ønsker og hvordan kan du komme dit du ønsker – hvilken innsats må du gjøre selv for å komme i mål.
 6. Mange stillinger blir aldri utlyst så gjør research på bedrifter du kunne tenkte deg å jobbe for. Sjekk ut bedriftens nettsider, sosiale medier og forhør deg med ditt eget nettverk.
 7. Åpne søknader er det mange som benytter seg av også. Husk at du må tilpasse søknaden til den enkelte bedrift.  
 8. Og sist men ikke minst. Ikke gi opp! Søk råd og hjelp når det er behov. I Karrierehuset har vi mange dyktige rådgivere som kan bistå deg på veien ut i ny jobb. Ta kontakt med oss eller les mer om våre tjenester

Lykke til med jobbsøket!

 

Trenger du en sparringspartner på veien mot ny jobb?

Jeg heter Kristin Wahl og hjelper deg gjerne. Jeg brenner for og sørger for at du skal ha god selvtillit og selvfølelse inn i din nye jobb. Jeg  har lang bakgrunn fra bransjen og 23 års erfaring med rådgivning og prosessveiledning i ulike omstillingsprosesser som leder, prosjektansvarlig og rådgiver. I møte meg stiller jeg relevante krav slik at du når dine mål.

Bestill time med meg

Kontakt oss for en uforpliktende samtale

Felter merket med * er påkrevet å fylle ut.

  Jeg kontakter dere som

  PrivatpersonBedrift

  Del dette innlegget