Tegn på at du mistrives i jobben

Å kjenne på frustrasjon i jobbhverdagen er ikke uvanlig og av og til er roten til frustrasjon misnøye med arbeidsoppgaver, ledelse, kollegaer eller andre faktorer, men hva er de typiske tegnene du bør se etter på at du faktisk mistrives så mye i jobben, at du bør vurdere andre karrieremuligheter? Her får du noen tips til hva du bør se etter dersom du er i en jobb du kanskje misliker eller ikke brenner for lenger.

Vi tilbyr en gratis, effektiv karrieresamtale med en av våre sertifiserte karriererådgivere.
Du får konkrete råd, og anbefalinger på hvilke tjenester som vil passe for deg og din situasjon.

Bestill gratis karrieresamtale

Husk på at jobben din er en stor del av hverdagen

“I Karrierehuset er vår jobb i møte med våre kunder å hjelpe de til å finne ut av hva de virkelig vil jobbe med. Selv om de fleste av våre kunder ser etter nye jobbmuligheter der hvor kompetansen deres er direkte overførbar, er det også mange som ønsker og våger å tenke helt nytt. De færreste har angret på at de valgte å følge drømmen og turte å satse. Det å jobbe med noe som føles meningsfullt for deg, er helt nødvendig for arbeidslysten og trivselen, ikke bare i jobben men i livet generelt. Tross alt er jobben en så stor del av hverdagen at du bør trives og ha det bra på jobb”, sier Barbro Mosseng, Kommersiell leder og Partner i Karrierehuset

“Det å jobbe med noe som føles meningsfullt for deg, er helt nødvendig for arbeidslysten og trivselen, ikke bare i jobben men i livet generelt. Tross alt er jobben en så stor del av hverdagen at du bør trives og ha det bra på jobb”

10 tegn på at du er lei jobben

 • Du har mistet motivasjonen og kjenner på mistrivsel
 • Du føler at du har vokst ut av rollen din og føler ikke at du jobber med oppgaver som utfordrer deg og som er tilpasset din kompetanse
 • Du gruer deg til å gå på jobb
 • Du kjenner på en manglende mestringsfølelse
 • Arbeidsplassen har ikke de utviklingsmulighetene du trenger for å bygge karrieren din i den retningen du ønsker
 • Du ser ikke meningen i det du jobber med
 • Konfliktfullt arbeidsmiljø, eller du savner å jobbe med kolleger som inspirerer deg, løfter deg og får deg til å trives
 • Jobben din påvirker deg og hvordan du har det negativt
 • Du kjenner på en vedvarende følelse av du burde ha valgt en annen retning
 • Du får ikke brukt dine sterke sider eller jobbet med noe som gir deg energi og glede
 • Selskapets verdier og kultur matcher ikke med dine
 • Du føler du stagnerer karrieremessig og ser ikke at selskapet kan gi deg de mulighetene du ønsker fremover
 • Du savner den autonomien du ønsker i arbeidssituasjonen

La våre karrierecoacher hjelpe deg

I Karrierehuset har vi ekspertise på arbeidsmarkedet, spisskompetanse på kompetansekartlegging, rådgivning, jobbsøkerverktøy og intervjutrening. Våre karriereveiledere levererer profesjonell karriererådgivning og har hjulpet tusenvis av mennesker med å komme seg ut i nye jobber. Med bruk av atferds-analyseverktøyet Persolog® gjennom hele prosessen, sikrer vi deg en rask og dedikert leveranse som resulterer i en prosess preget av profesjonalitet, innsikt og kvalitet. Vårt solide nettverk av allianser og partnerskap i rekrutteringsbransjen og næringslivet sikrer en raskere vei ut i arbeidslivet. Trenger du hjelp med å kartlegge egen kompetanse, hjelp til CV, søknad eller intervjuet? Våre sertifiserte karriererådgivere kan hjelpe deg. Les mer om våre tjenester og bestill en av våre karrierepakker.

Ok, så du er misfornøyd, hva nå?

Men så er det viktig å tenke gjennom om disse følelsene er vedvarende eller forbigående. Og ofte er det mulig å gjøre grep i inneværende jobb som gjør at du trives bedre og utvikler deg i den retningen du ønsker. Det er vel få som har en karriere hvor man er toppmotivert hver eneste dag, men jobben din skal ikke gi deg vedvarende negative følelser. Det er essensielt at du identifiserer hva det konkret er med jobben som gjør at du kjenner på misnøye. Er det arbeidsoppgavene, miljøet, lederen, utviklingsmulighetene…? Ikke bare vil dette hjelpe deg til å forstå hvilke endringer som må til for å øke trivselen, men det vil også være avgjørende når du skal stake ut en ny retning. Hva skal du da se etter? Viktig at du ikke bare tenker at du skal fra noe, men at du skal til noe nytt.

Velg mellom våre karrierepakker

Her har vi satt sammen tre ulike karrierepakker som våre kunder oppnår svært gode resultater med. Bestiller du en karrierepakke følger en dedikert karriererådgiver deg gjennom prosessen og skreddersyr rådgivningstimene slik at de tilpasses dine individuelle behov. Sammen legger dere en effektiv strategi for å nå dine karrieremål.

Basic
7.600,-

Vurderer du en karriereendring? På bakgrunn av din kompetanse, interesser, ferdigheter og profilanalysen Persolog® gir vi konkrete råd om din nåværende og fremtidige karriere. Fokuset i Basic er å gjøre deg bevisst din kompetanse, dine unike styrker og derigjennom åpne mulighetsrommet ditt. Dette for å fremme aktive og veloverveide valg for din karriere.

Bestill Basic

Plus
16.000,-

Denne tjenesten er for deg som ønsker å sikre en rask vei ut i nytt arbeidsforhold. Kanskje du har søkt jobb en stund uten hell, eller trenger en sparringspartner for å ta aktive og veloverveide valg for din karriere? Vi bistår deg med jobbsøkerstrategien for å raskt nå dine karrieremål.

Bestill Plus

Premium
24.000,-

Tjenesten for deg som ønsker støtte gjennom hele jobbsøkerprosessen. Våre rådgivere skreddersyr en prosess som inneholder de viktigste elementene i jobbsøkerprosessen – fra kompetansekartlegging, profesjonalisering av jobbsøkerdokumenter, til intervjutrening og forhandling med ny arbeidsgiver.

Bestill Premium
Barbro Mosseng
Barbro MossengKommersiell leder og Partner

“Det er essensielt at du identifiserer hva det konkret er med jobben som gjør at du kjenner på misnøye. Er det arbeidsoppgavene, miljøet, lederen, utviklingsmulighetene…? Ikke bare vil dette hjelpe deg til å forstå hvilke endringer som må til for å øke trivselen, men det vil også være avgjørende når du skal stake ut en ny retning. Hva skal du da se etter? Viktig at du ikke bare tenker at du skal fra noe, men at du skal til noe nytt”

Barbro Mosseng, Kommersiell leder og Partner i Karrierehuset

Kontakt oss for en uforpliktende samtale

Felter merket med * er påkrevet å fylle ut.

  Jeg kontakter dere som

  PrivatpersonBedrift

  Del dette innlegget