Slik håndterer du nervøsiteten under jobbintervjuet

Det er helt vanlig å være nervøs i en intervjusituasjon, men det trenger ikke å være hemmende. Aksepter at nervøsiteten kan komme, og tenk at nervøsiteten kan bidra til å skjerpe prestasjonen din. For å mestre nervøsiteten, handler det mye om å oppnå trygghet i forkant av det du skal møte. Gode forberedelser er nøkkelen.

Vi tilbyr en gratis, effektiv karrieresamtale på om lag 20 minutter med en av våre sertifiserte karriererådgivere.
Du får konkrete råd, og anbefalinger på hvilke tjenester som vil passe for deg og din situasjon.

Bestill gratis karrieresamtale

Husk at du er innkalt til intervjuet av en grunn

Minn deg selv på at du har blitt innkalt til intervjuet fordi du har gitt et solid inntrykk gjennom søknaden din, og for at du er kvalifisert og innehar den kompetansen arbeidsgiver er ute etter. Du har blitt innkalt til et møte for å bli kjent og for å fortelle om kompetansen din som allerede har vekket interesse hos arbeidsgiver. Det er i like stor grad du som skal vurdere om rollen og selskapet er en god match for deg.

Møt opp i god tid

Sørg for å møte til intervjuet i god tid, slik at du får mulighet til å sette deg ned noen minutter i resepsjonsområdet før du blir kalt inn. Dette vil være en fin anledning til å reflektere over hva du skal møte, og finne roen før samtalen.

Øve deg på krevende spørsmål

Sørg for at du øver på «krevende spørsmål», slik som feil du har begått, konflikter du har opplevd, svake sider og utfordringer. Fjerner du usikkerheten til hva du skal svare på de krevende spørsmålene, kan noe av nervøsiteten dempes. Be en venn eller en kollega om å intervjue deg, og legg ekstra vekt på spørsmål som du syns er utfordrende å svare på.

Basic
6.900,-

Vurderer du en karriereendring? På bakgrunn av din kompetanse, interesser, ferdigheter og profilanalysen Persolog® gir vi konkrete råd om din nåværende og fremtidige karriere. Fokuset i Basic er å gjøre deg bevisst din kompetanse, dine unike styrker og derigjennom åpne mulighetsrommet ditt. Dette for å fremme aktive og veloverveide valg for din karriere.

Bestill Basic

Plus
15.800,-

Denne tjenesten er for deg som ønsker å sikre en rask vei ut i nytt arbeidsforhold. Kanskje du har søkt jobb en stund uten hell, eller trenger en sparringspartner for å ta aktive og veloverveide valg for din karriere? Vi bistår deg med jobbsøkerstrategien for å raskt nå dine karrieremål.

Bestill Plus

Premium
23.400,-

Tjenesten for deg som ønsker støtte gjennom hele jobbsøkerprosessen. Våre rådgivere skreddersyr en prosess som inneholder de viktigste elementene i jobbsøkerprosessen – fra kompetansekartlegging, profesjonalisering av jobbsøkerdokumenter, til intervjutrening og forhandling med ny arbeidsgiver.

Bestill Premium

Forbered presentasjon av deg selv

Sørg for å være svært godt forberedt. Forbered en presentasjon av deg selv på 3-4 minutter som er ditt svar på spørsmålet «kan du fortelle litt om deg selv». Har du en god struktur, og vet hva du vil fremheve, kan du enkelt bygge på denne dersom du får mer tid til rådighet i presentasjonen av deg selv.

Bestill intervjutrening med karriererådgiver

Du opplever kanskje å bli innkalt til intervju, uten å nå helt frem. Bestiller du intervjutrening med en av våre rådgivere får du en sparringspartner/coach som hjelper deg på veien og sørger for at du stiller bedre rustet til det viktige intervjuet.

Bestill intervjutrening

Husk dine suksesshistorier

Forbered suksesshistoriene dine, som er eksempler på utfordringer du har møtt og hvordan du løste disse, samt resultater du har oppnådd og hvordan du oppnådde disse. Disse historiene kan med letthet knyttes til og flettes inn som svar på spørsmål rundt styrkene dine, eller utfordringer du har møtt i tidligere roller.

Våre karriereveiledere

Våre karriereveiledere levererer profesjonell karriererådgivning og har hjulpet tusenvis av mennesker med å komme seg ut i nye jobber. Vår ekspertise på arbeidsmarkedet, spisskompetanse på kompetansekartlegging, rådgivning, jobbsøkerverktøy og intervjutrening. Med bruk av atferds-analyseverktøyet Persolog® gjennom hele prosessen, sikrer vi deg en rask og dedikert leveranse som resulterer i en prosess preget av profesjonalitet, innsikt og kvalitet. Vårt solide nettverk av allianser og partnerskap i rekrutteringsbransjen og næringslivet sikrer en raskere vei ut i arbeidslivet.

Trenger du hjelp med å kartlegge egen kompetanse, hjelp til CV, søknad eller intervjuet?
Våre sertifiserte karriererådgivere kan hjelpe deg. Les mer om våre tjenester og bestill en av våre karrierepakker her

Kontakt oss for en uforpliktende samtale

Felter merket med * er påkrevet å fylle ut.

    Jeg kontakter dere som

    PrivatpersonBedrift

    Del dette innlegget