Slik skiller du deg ut som kandidat

“I hovedsak vil jeg si det er viktig å opptre ordentlig, ryddig og være høflig”, sier rekrutterer Line Askeland i BackerSkeie i dette intervjuet hvor hun deler sine jobbsøkertips.

Vi tilbyr en gratis, effektiv karrieresamtale på om lag 20 minutter med en av våre sertifiserte karriererådgivere.
Du får konkrete råd, og anbefalinger på hvilke tjenester som vil passe for deg og din situasjon.

Bestill gratis karrieresamtale

Hvordan opplever du arbeidsmarkedet om dagen?

I forbindelse med det grønne skiftet blir bærekraft mye viktigere og er i fokus hos de fleste selskaper på tvers av bransjer. Mange selskaper ser etter deg med erfaring fra området, så har du denne erfaringen  er du attraktiv på arbeidsmarkedet. Kompetanseheving er stadig viktigere i den digitale hverdagen vi lever i. Vi opplever stor etterspørsel etter digitale hoder på tvers av bransjer. Har du en god digital forståelse og i tillegg evner å sette denne kompetansen i en strategisk sammenheng for selskapet, er du etterspurt hos mange selskaper uavhengig av bransje. Vi ser også at vi får inn en ny og yngre generasjon av arbeidstakere med helt andre forventninger til å bli ledet og som i tillegg er veldig utviklingsorientert og ønsker å bli involvert. Dette er det viktig å være bevisst på, spesielt dersom du er ute etter en lederstilling. 

Er det spesielle egenskaper som utpeker seg hos kandidater som lykkes?

I BackerSkeie jobber vi med å rekruttere ledere og vi ser jo derfor etter folk som kan lykkes gjennom andre. Da er det typisk de med gode lederegenskaper som klarer seg best. Ellers så ser vi etter at du er en tydelig og synlig leder, særlig nå etter pandemien. Det at du er nysgjerrig, og kontinuerlig jobber med å bringe det beste ut av andre er også svært viktig. Rett og slett være en fanebærer.

Be gjerne om hjelp av venner eller eventuelt bruk en karriererådgiver som kan hjelpe deg med å beskrive dine sterke sider og din kompetanse.

Basic
6.900,-

Vurderer du en karriereendring? På bakgrunn av din kompetanse, interesser, ferdigheter og profilanalysen Persolog® gir vi konkrete råd om din nåværende og fremtidige karriere. Fokuset i Basic er å gjøre deg bevisst din kompetanse, dine unike styrker og derigjennom åpne mulighetsrommet ditt. Dette for å fremme aktive og veloverveide valg for din karriere.

Bestill Basic

Plus
15.800,-

Denne tjenesten er for deg som ønsker å sikre en rask vei ut i nytt arbeidsforhold. Kanskje du har søkt jobb en stund uten hell, eller trenger en sparringspartner for å ta aktive og veloverveide valg for din karriere? Vi bistår deg med jobbsøkerstrategien for å raskt nå dine karrieremål.

Bestill Plus

Premium
23.400,-

Tjenesten for deg som ønsker støtte gjennom hele jobbsøkerprosessen. Våre rådgivere skreddersyr en prosess som inneholder de viktigste elementene i jobbsøkerprosessen – fra kompetansekartlegging, profesjonalisering av jobbsøkerdokumenter, til intervjutrening og forhandling med ny arbeidsgiver.

Bestill Premium

Har du noen tips og råd til hvordan du som kandidat kan skille deg ut?

I hovedsak vil jeg si det er viktig å opptre ordentlig, ryddig og være høflig. Vi jobber med Executive search som betyr at mange av våre kandidater ikke selv søker på jobben, men gjerne blir kontaktet av oss for en aktuell stilling dersom de har relevant bakgrunn og kompetanse. Da er det viktig å opptre profesjonelt selv om du kanskje ikke er interessert i stillingen. Du vet jo aldri om du møter samme person neste gang i en jobbrelatert situasjon, og da er det jo viktig at du har etterlatt et godt inntrykk. Så er det viktig at din CV samsvarer med din bakgrunn og erfaring. Be gjerne om hjelp av venner eller eventuelt bruk en karriererådgiver som kan hjelpe deg med å beskrive dine sterke sider og din kompetanse. Mange som har studert i utlandet bruker gjerne en del superlativer for å beskrive seg selv, og det er absolutt fint å skryte av seg selv så lenge det stemmer med virkeligheten. Er du for eksempel utpreget introvert i adferd, er det viktig å få frem det. Husk at det er mange gode egenskaper du ofte har som introvert; eksempelvis analytisk og observerende. Det er også viktig å få frem hvilke resultater du har skapt i tidligere stillinger, mange er opptatt av hva de har gjort, men vi vil gjerne høre hvilke resultater du har fått som følge av arbeidet ditt.

Det er viktig å opptre profesjonelt selv om du kanskje ikke er interessert i stillingen. Du vet jo aldri om du møter samme person neste gang i en jobbrelatert situasjon, og da er det jo viktig at du har etterlatt et godt inntrykk.

Hva ser en rekrutterer spesielt etter når en kandidat blir intervjuet?

Mange er jo ofte nervøse når de kommer inn til intervjuet. Det er helt forståelig. Det er viktig at du forsøker senke skuldrene og skape en trygghet slik at vi kan ha fokus på å se etter de rette egenskapene hos deg. Så er det viktig at du ser presentabel ut. Førsteinntrykket er jo ganske avgjørende, så det å pynte seg litt ekstra er aldri helt feil. Tenk også på hvordan du ter deg og vær bevisst på kroppsspråket ditt. Unngå for eksempel en holdning hvor du sitter tilbakelent i stolen med armene i kors. Så må du være forberedt på at vi stiller mye spørsmål og at du får noen spørsmål du sannsynligvis ikke har forberedt deg på. Når det skjer kan det være lurt å gjenta spørsmålet for å kjøpe deg litt tid til å svare, og at du er sikker på at du har forstått spørsmålet rett.

Hvordan bør du forberede deg til jobbintervjuet?

Sett deg godt inn i hva stillingen handler om og krever, og selskapets forretningsområder. Så er det viktig at du leser deg opp på nettsidene og Googler informasjon om bransjen og selskapets konkurrenter. Bruk gjerne Proff til å skaffe deg en oversikt over hvordan selskapet presterer. Tenk også på å forberede spørsmål rundt ansvarsområder knyttet til stillingen, og sørg for at du får frem hvilken verdi du kan tilføre selskapet.

Line Askeland

Partner og Lead digitalisering- BackerSkeie

BackerSkeie har et av de største og mest erfarne rådgivermiljøene relatert til Executive Search i Norden ,og har flere rådgivere med lang erfaring og et spesielt ansvar for å støtte klienter også utenfor Norden gjennom et globalt nettverk.

Våre karriereveiledere

Våre karriereveiledere levererer profesjonell karriererådgivning og har hjulpet tusenvis av mennesker med å komme seg ut i nye jobber. Vår ekspertise på arbeidsmarkedet, spisskompetanse på kompetansekartlegging, rådgivning, jobbsøkerverktøy og intervjutrening. Med bruk av atferds-analyseverktøyet Persolog® gjennom hele prosessen, sikrer vi deg en rask og dedikert leveranse som resulterer i en prosess preget av profesjonalitet, innsikt og kvalitet. Vårt solide nettverk av allianser og partnerskap i rekrutteringsbransjen og næringslivet sikrer en raskere vei ut i arbeidslivet.

Trenger du hjelp med å kartlegge egen kompetanse, hjelp til CV, søknad eller intervjuet?
Våre sertifiserte karriererådgivere kan hjelpe deg. Les mer om våre tjenester og bestill en av våre karrierepakker her

Kontakt oss for en uforpliktende samtale

Felter merket med * er påkrevet å fylle ut.

    Jeg kontakter dere som

    PrivatpersonBedrift

    Del dette innlegget