Spørsmålene du bør stille under jobbintervjuet og de du bør unngå å stille

Er du kalt inn til jobbintervju? Da er tiden inne for de viktige forberedelsene, men hvilke spørsmål bør du stille under jobbintervjuet, og hvilke spørsmål bør du unngå å stille? Her deler vi våre tips

Vi tilbyr en gratis, effektiv karrieresamtale på om lag 20 minutter med en av våre sertifiserte karriererådgivere.
Du får konkrete råd, og anbefalinger på hvilke tjenester som vil passe for deg og din situasjon.

Bestill gratis karrieresamtale

Hvordan vil dere beskrive en typisk arbeidshverdag hos dere?

Hvordan jobbhverdagen vil se ut fremkommer ikke alltid like godt i utlysningsteksten. Hvis rollen du søker i tillegg er ny for deg, kan et slikt spørsmål gi en bedre forståelse av hva som forventes og hvorvidt du vil trives med arbeidet.

Hva er selskapets planer for fremtiden?

Spørsmål knyttet til selskapets visjoner og planer for fremtiden kan avsløre at du tenker langsiktig og ser for deg å bli i selskapet over en lengre periode.

Hvilke forventninger har bedriften til den de skal ansette?

Stiller du spørsmål knyttet til hvilke forventninger arbeidsgiveren har til en ideell kandidat viser du en offensiv og uredd holdning.

Hvordan ser dere for dere prosessen fremover?

Dersom dette ikke allerede har blitt besvart, er det lurt å stille spørsmålet på slutten av intervjuet. Det gir deg informasjon om når du kan forvente en tilbakemelding i tillegg til at du viser at du fortsatt er interessert i stillingen etter endt intervju.

Bestill intervjutrening med karriererådgiver

Du opplever kanskje å bli innkalt til intervju, uten å nå helt frem. Bestiller du intervjutrening med en av våre rådgivere får du en sparringspartner/coach som hjelper deg på veien og sørger for at du stiller bedre rustet til det viktige intervjuet.

Bestill intervjutrening

Ikke still spørsmål du lett kan finne ut selv:

Dersom spørsmålene du stiller blir besvart i utlysningsteksten eller enkelt kan googles, gir det inntrykk av at du er dårlig forberedt og dermed ikke motivert nok for stillingen, så det bør du unngå.

Ikke spør om lønn i første intervju:

Ikke still spørsmål om betingelser i et førstegangsintervju, men hold fokus på stillingen og selskapet. En arbeidsgiver vil heller ansette en kandidat som er motivert av stillingen fremfor lønna. Spørsmål knyttet til lønn og andre betingelser bør du vente med til tilbudet foreligger, det vil stort sett alltid være forhandlingsrom. Når du mottar et tilbud må du huske på at det er mer enn bare lønn som har betydning. Pensjonsordning, ferie, bonusordninger, hvordan overtid kompenseres og andre frynsegoder har betydning for tilbudets verdi og bør bli tatt med i vurderingen.

Våre karriereveiledere

Våre karriereveiledere levererer profesjonell karriererådgivning og har hjulpet tusenvis av mennesker med å komme seg ut i nye jobber. Vår ekspertise på arbeidsmarkedet, spisskompetanse på kompetansekartlegging, rådgivning, jobbsøkerverktøy og intervjutrening. Med bruk av atferds-analyseverktøyet Persolog® gjennom hele prosessen, sikrer vi deg en rask og dedikert leveranse som resulterer i en prosess preget av profesjonalitet, innsikt og kvalitet. Vårt solide nettverk av allianser og partnerskap i rekrutteringsbransjen og næringslivet sikrer en raskere vei ut i arbeidslivet.

Trenger du hjelp med å kartlegge egen kompetanse, hjelp til CV, søknad eller intervjuet?
Våre sertifiserte karriererådgivere kan hjelpe deg. Les mer om våre tjenester og bestill en av våre karrierepakker her

Kontakt oss for en uforpliktende samtale

Felter merket med * er påkrevet å fylle ut.

    Jeg kontakter dere som

    PrivatpersonBedrift

    Del dette innlegget