Tips til CV-en

“Fatt deg i korthet. En rekrutterer bruker fem til sju sekunder på å se over CV-en”, din sier karriererådgiver Helen Gaunt Sande i Karrierehuset. En ting er hva du skal ha med på CV-en din, men det er vel så viktig å tenke over hva du bør droppe i CV-en.

Vi tilbyr en gratis, effektiv karrieresamtale med en av våre sertifiserte karriererådgivere.
Du får konkrete råd, og anbefalinger på hvilke tjenester som vil passe for deg og din situasjon.

Bestill gratis karrieresamtale

Overbevise fra første setning

Du må fange arbeidsgivers oppmerksomhet tidlig i CV-en din. Fem til sju sekunder høres ut som det er vel i spedeste laget kanskje, men om rekruttereren så møter på noe interessant i løpet av de sekundene, så får du litt mer tid. Men du skal altså fatte deg i korthet. Alt skal ikke skrives, og du skal overbevise helt fra første setning. Mange skriver imidlertid for langt. Jeg er fan av å ha bullet points under nøkkelkvalifikasjoner og at de kommer tidlig på CV-en – rett under bildet, sier Sande.

Mange skriver for langt. Jeg er fan av å ha bullet points under nøkkelkvalifikasjoner og at de kommer tidlig på CV-en – rett under bildet, sier karriererådgiver Helen Gaunt Sande.

Vurderer du et jobbskifte og ønsker en karrierecoach som din sparringspartner?

Trenger du en sparringspartner som blant annet kan hjelpe deg med flere tips til CV-en? Her har vi satt sammen tre ulike karrierepakker som våre kunder oppnår svært gode resultater med. Bestiller du en karrierepakke følger en dedikert karriererådgiver deg gjennom prosessen og skreddersyr rådgivningstimene slik at de tilpasses dine individuelle behov. Sammen legger dere en effektiv strategi for å nå dine karrieremål. Se under hva de ulike pakkene inkluderer.

Basic
7.600,-

Vurderer du en karriereendring? På bakgrunn av din kompetanse, interesser, ferdigheter og profilanalysen Persolog® gir vi konkrete råd om din nåværende og fremtidige karriere. Fokuset i Basic er å gjøre deg bevisst din kompetanse, dine unike styrker og derigjennom åpne mulighetsrommet ditt. Dette for å fremme aktive og veloverveide valg for din karriere.

Bestill Basic

Plus
16.000,-

Denne tjenesten er for deg som ønsker å sikre en rask vei ut i nytt arbeidsforhold. Kanskje du har søkt jobb en stund uten hell, eller trenger en sparringspartner for å ta aktive og veloverveide valg for din karriere? Vi bistår deg med jobbsøkerstrategien for å raskt nå dine karrieremål.

Bestill Plus

Premium
24.000,-

Tjenesten for deg som ønsker støtte gjennom hele jobbsøkerprosessen. Våre rådgivere skreddersyr en prosess som inneholder de viktigste elementene i jobbsøkerprosessen – fra kompetansekartlegging, profesjonalisering av jobbsøkerdokumenter, til intervjutrening og forhandling med ny arbeidsgiver.

Bestill Premium

Nøkkelkvalifikasjonene kan ødelegge

Poenget er at punktet «nøkkelkvalifikasjoner» er det lett å gå seg bort i. Dersom du ender opp med en liten haug med adjektiver om deg selv, som ikke egentlig forteller mottakeren noe, så gjør du kanskje lurere i å droppe det, og starte rett på arbeidserfaring eller relevant utdanning. “Her er det først og fremst fagkompetansen din som skal fram, sier Sande.”

Altså ikke at du «er en snill og samarbeidsvillig kvinne, med stå på-vilje», men relevant utdanning og erfaring, først og fremst, men også personlig kompetanse som vil være en ressurs hos de du søker hos. Spesielt under personlig kompetanse er min erfaring at det lett kan bli litt flosklete. Man kan skrive seg litt bort, poengterer Sande. Skriver du at du er fremoverlent og resultatorientert, så kan du for eksempel følge opp med at «jeg har snudd tallene i bedriften fra røde til positive tall», sier Sande

  • Skriv kort, informativt og relevant for hver av de nevnte punktene
  • Ta alltid med eksempler som gir adjektivene dine mening.
  • Du kan også velge å vise til andres beskrivelser av deg

Skriver du at du er fremoverlent og resultatorientert, så kan du for eksempel følge opp med at «jeg har snudd tallene i bedriften fra røde til positive tall», sier Sande

Skrevet av karriererådgiver Helen Gaunt Sande

“Visste du at en rekrutterer i dag i snitt bruker 5 sekunder på å evaluere om CVen din er aktuell for en konkret stilling? Våre karriererådgivere vet hva som kreves for at nettopp din CV går gjennom nåløyet så fremt kvalifikasjonene ellers stemmer med kandidatprofilen til aktuell stilling.”

Våre karriereveiledere

Våre karriereveiledere levererer profesjonell karriererådgivning og har hjulpet tusenvis av mennesker med å komme seg ut i nye jobber. Vår ekspertise på arbeidsmarkedet, spisskompetanse på kompetansekartlegging, rådgivning, jobbsøkerverktøy og intervjutrening. Med bruk av atferds-analyseverktøyet Persolog® gjennom hele prosessen, sikrer vi deg en rask og dedikert leveranse som resulterer i en prosess preget av profesjonalitet, innsikt og kvalitet. Vårt solide nettverk av allianser og partnerskap i rekrutteringsbransjen og næringslivet sikrer en raskere vei ut i arbeidslivet.

Trenger du hjelp med å kartlegge egen kompetanse, hjelp til CV, søknad eller intervjuet?
Våre sertifiserte karriererådgivere kan hjelpe deg. Les mer om våre tjenester og bestill en av våre karrierepakker her

Kontakt oss for en uforpliktende samtale

Felter merket med * er påkrevet å fylle ut.

    Jeg kontakter dere som

    PrivatpersonBedrift

    Del dette innlegget