Her er Helens tips til jobbintervjuet

I intervjusituasjonen tenker jeg at fallgruve nummer én er at selv om du har vært i en konflikt med nåværende arbeidsgiver, så bør du holde deg for god til å komme med negative utsagn, sier Sande. – Prøv å svar på en måte som viser at du er svært motivert for stillingen du har søkt på eller blitt innkalt til. For eksempel «denne stillingen virker altfor spennende til at jeg kunne la være å søke på den fordi…» Det handler om å vise at du vil til en ny jobb fremfor vekk fra eksisterende jobb. Dette vil garantert gagne deg, mener Sande.

Prøv å svar på en måte som viser at du er svært motivert for stillingen du har søkt på eller blitt innkalt til. For eksempel «denne stillingen virker altfor spennende til at jeg kunne la være å søke på den fordi…» Det handler om å vise at du vil til en ny jobb fremfor vekk fra eksisterende jobb. Dette vil garantert gagne deg, mener Sande.

Vi tilbyr en gratis, effektiv karrieresamtale med en av våre sertifiserte karriererådgivere.
Du får konkrete råd, og anbefalinger på hvilke tjenester som vil passe for deg og din situasjon.

Bestill gratis karrieresamtale

De gode historiene under jobbintervjuet

Det er ikke uvanlig å få spørsmål om din bakgrunn som kan være litt vanskelig å svare på. Ofte er det en knagg å henge ting på. Var det for eksempel noe som skjedde i bedriften som gjorde at du skiftet leder eller at samarbeidet ble vanskeligere? Her komme Helen med et par tips:

  • Du kan si at «selskapet er kjøpt opp av et annet selskap, som gjør at det blir umulig for meg å drive videre på en god måte», selv om det kanskje har vært nærmeste leder som for deg har vært utfordringen.
  • Eller jeg har vært i et «start up»-selskap, som har blitt til et «scale up»-selskap, og det er rett og slett blitt for vanskelig for meg å drive videre der.»

Sande råder til å snakke med andre og høre om historien du har kommet fram til fungerer og ikke kaster et dårlig lys tilbake på deg. Det er også viktig at historien ikke skal være usann – du må kunne stå inne for det du sier. Gjør du ikke det, vil det ofte skinne gjennom.

Det er viktig at historien ikke skal være usann – du må kunne stå inne for det du sier. Gjør du ikke det, vil det ofte skinne gjennom.

Nordic choice club intervjutrening

Bestill intervjutrening med karriererådgiver

Du opplever kanskje å bli innkalt til intervju, uten å nå helt frem. Bestiller du intervjutrening med en av våre rådgivere får du en sparringspartner/coach som hjelper deg på veien og sørger for at du stiller bedre rustet til det viktige intervjuet.

Bestill intervjutrening

Fokusere på det positive under jobbintervjuet

Fokuser dessuten gjerne på noe positivt. Har bedriften vært gjennom flere omorganiseringer, så ikke fokuser på den siste som gjorde at du ikke orket mer, men på de før, som du tross alt sto i: Jeg har vært gjennom flere omorganiseringer, men nå skjønte jeg at jeg måtte videre.» Har bedriften vært gjennom flere omorganiseringer, så ikke fokuser på den siste som gjorde at du ikke orket mer, men på de før, som du tross alt sto i: Jeg har vært gjennom flere omorganiseringer, men nå skjønte jeg at jeg måtte videre.»

Fokuser gjerne på noe positivt. Har bedriften vært gjennom flere omorganiseringer, så ikke fokuser på den siste som gjorde at du ikke orket mer, men på de før, som du tross alt sto i: Jeg har vært gjennom flere omorganiseringer, men nå skjønte jeg at jeg måtte videre.»

Skrevet av Karriererådgiver i Karrierehuset Helen Gaunt Sande

La våre karrierecoacher hjelpe deg

I Karrierehuset har vi ekspertise på arbeidsmarkedet, spisskompetanse på kompetansekartlegging, rådgivning, jobbsøkerverktøy og intervjutrening. Våre karriereveiledere levererer profesjonell karriererådgivning og har hjulpet tusenvis av mennesker med å komme seg ut i nye jobber. Med bruk av atferds-analyseverktøyet Persolog® gjennom hele prosessen, sikrer vi deg en rask og dedikert leveranse som resulterer i en prosess preget av profesjonalitet, innsikt og kvalitet. Vårt solide nettverk av allianser og partnerskap i rekrutteringsbransjen og næringslivet sikrer en raskere vei ut i arbeidslivet. Trenger du hjelp med å kartlegge egen kompetanse, hjelp til CV og søknad eller intervjuet? Våre sertifiserte karriererådgivere kan hjelpe deg med en karriereendring. Les mer om våre tjenester og bestill en av våre karrierepakker.

Kontakt oss for en uforpliktende samtale

Felter merket med * er påkrevet å fylle ut.

    Jeg kontakter dere som

    PrivatpersonBedrift

    Del dette innlegget