Våre tips til karriereskiftet

Våre tips til karriereskiftet

Det å gjøre et større karriereskifte kan være både skremmende og krevende, men tenk på at du som kommer fra en annen bransje vil bringe med deg nye tanker og ideer, og som nykommer bringer du entusiasme, en annen type erfaring, og trolig et engasjement som andre som har jobbet lenge i bransjen kanskje ikke besitter. Her deler vi våre råd til deg som vurderer karriere og- eller bransjeskifte.

Tips til karriereskiftet

Det å skifte jobb er krevende for mange, og det å skifte både rolle og bransje og ta en helt ny retning, er enda mer krevende. Ofte kan det å skifte retning i karrieren føles som at man starter helt på nytt, men det er sjelden tilfelle. Kompetansen man har med seg fra en jobb, og en bransje, er mest sannsynlig verdifull og overførbar til den nye jobben. Her får du noen tips til hva du bør tenke på når du vurderer et karriere og -eller et bransjeskifte

Vi tilbyr gratis karrieresamtale

Vi tilbyr en gratis, effektiv karrieresamtale med en av våre sertifiserte karriererådgivere. Du får konkrete råd, og anbefalinger på hvilke tjenester som vil passe for deg og din situasjon.
Bestill gratis karrieresamtale

Motivasjonen for et skifte varierer fra person til person

Det er lett å tenke at årsaken til et skifte henger sammen med egen økonomi, men det er ikke alltid tilfelle. I Karrierehuset erfarer vi sjelden av våre kunder oppgir lønn som  hoveddriveren bak det å finne ny jobb eller å bli værende i den nåværende. Det er gjerne dette med mening, verdier og mestring som veier tyngst. Når det er sagt, vil jo selvsagt den økonomiske situasjonen være av stor betydning for et eventuelt bytte, og ser man at man vil gå drastisk ned i lønn ved et bytte, vil det nok være et hinder for mange.

Velg mellom våre karrierepakker

Her har vi satt sammen tre ulike karrierepakker som våre kunder oppnår svært gode resultater med. Bestiller du en karrierepakke følger en dedikert karriererådgiver deg gjennom prosessen og skreddersyr rådgivningstimene slik at de tilpasses dine individuelle behov. Sammen legger dere en effektiv strategi for å nå dine karrieremål.

Basic

3 timer 7.600,-

Pakken inneholder Bestill Basic
Vurderer du en karriereendring? På bakgrunn av din kompetanse, interesser, ferdigheter og profilanalysen Persolog® gir vi konkrete råd om din nåværende og fremtidige karriere. Fokuset i Basic er å gjøre deg bevisst din kompetanse, dine unike styrker og derigjennom åpne mulighetsrommet ditt. Dette for å fremme aktive og veloverveide valg for din karriere.

Plus

6 timer 16.000,-

Pakken inneholder Bestill Plus
Denne tjenesten er for deg som ønsker å sikre en rask vei ut i nytt arbeidsforhold. Kanskje du har søkt jobb en stund uten hell, eller trenger en sparringspartner for å ta aktive og veloverveide valg for din karriere? Vi bistår deg med jobbsøkerstrategien for å raskt nå dine karrieremål.

Premium

9 timer 24.000,-

Pakken inneholder Bestill Premium
Tjenesten for deg som ønsker støtte gjennom hele jobbsøkerprosessen. Våre rådgivere skreddersyr en prosess som inneholder de viktigste elementene i jobbsøkerprosessen – fra kompetansekartlegging, profesjonalisering av jobbsøkerdokumenter, til intervjutrening og forhandling med ny arbeidsgiver.

Våre råd til deg som vurderer et karriere og- eller bransjeskifte

Folk er forskjellige, og noen trenger mer tid enn andre på å bli trygg i ny rolle, mens andre mer tilbøyelig til å kaste seg ut i nye ting og finner seg raskt til rette. Det å gå fra noe kjent og trygt til noe ukjent oppleves som skummelt for mange. Utfordringen er jo å vite om gresset faktisk er grønnere på den andre siden. Her får du våre generelle råd til deg som vurderer et karriereskifte og ser mot helt nye bransjer og roller:

 • Vær bevisst på at de fleste jobbene ligger i det skjulte arbeidsmarkedet. Det er derfor viktig å bruke nettverket ditt aktivt for å avdekke muligheter. Tenk over hvem i nettverket ditt som kan hjelpe deg inn i en bransje eller en bedrift som kan være aktuell for deg? Bruk LinkedIn til å finne kontakter i selskapene/bransjene du ser på som attraktive og hør om du kan få en kort samtale med noen av dine «varme» kontakter. Hensikten er å lære mer om bransjen, eventuelt selskapet, og se om det er noen som kan hjelpe deg inn.
 • For de aller fleste er det enklere å bli god i noe man liker og noe som gir mening. Still deg spørsmålet; hvilke oppgaver er det jeg brenner for, og hvorfor? Lander du på konklusjonen om at jobben din gir liten mening, er det trolig på tide å se seg om etter andre muligheter. Vær positivt kritisk og utforskende i forhold til spørsmål som; hvordan ønsker jeg å ha det på jobb? Hva trives jeg med og hva gir mening? Er det oppgaver jeg ønsker mer av hvor jeg får brukt mine sterke sider? Hva med autonomi, og hvor avgjørende er det for trivselen min?
 • Vurder om midlertidige ansettelser/prosjektstillinger/vikariater kan være en inngang til en ny bransje.
 • Ikke si opp din nåværende jobb før du har landet en ny jobb. Du er mer attraktiv som arbeidssøker når du er i jobb.
 • Sørg for at du kommuniserer til potensiell arbeidsgiver at du søker deg til den nye jobben/bransjen og ikke fra den nåværende. Sørg for at du viser motivasjonen din og fokuserer på hva du kan bringe av kompetanse, ferdigheter og erfaring inn i den nye rollen. Ikke glem de myke ferdighetene. Evne til omstilling, fleksibilitet, læringsvillighet og- evne, kritisk tenkning, kreativitet, kommunikasjonsferdigheter og lederegenskaper er viktige ferdigheter i svært mange bransjer og roller.
 • Det å gjøre et større karriereskifte kan være både skremmende og krevende, men tenk på at du som kommer fra en annen bransje vil bringe med deg nye tanker og ideer, og som nykommer bringer du entusiasme, en annen type erfaring, og trolig et engasjement som andre som har jobbet lenge i bransjen kanskje ikke besitter.
 • Søk gjerne hjelp hos profesjonelle, som karriererådgivere eller andre fagfolk som kan støtte deg gjennom prosessen og holde motivasjonen oppe og sørge for at du har den riktige og mest effektive tilnærmingen til jobbsøkerprosessen. en karriererådgiver kan hjelpe deg med å preppe til intervjusituasjonen, sørge for at jobbsøkerdokumentene dine er spisset og treffer i forhold til rolle og bransje, og kan hjelpe deg med å øke mulighetsrommet ditt på arbeidsmarkedet og se mot nye bransjer og yrker hvor din erfaring og kompetanse er ettertraktet.

Skrevet av Partner og Kommersiell leder i Karrierehuset, Barbro Mosseng

La våre karrierecoacher hjelpe deg

I Karrierehuset har vi ekspertise på arbeidsmarkedet, spisskompetanse på kompetansekartlegging, rådgivning, jobbsøkerverktøy og intervjutrening. Våre karriereveiledere levererer profesjonell karriererådgivning og har hjulpet tusenvis av mennesker med å komme seg ut i nye jobber. Med bruk av atferds-analyseverktøyet Persolog® gjennom hele prosessen, sikrer vi deg en rask og dedikert leveranse som resulterer i en prosess preget av profesjonalitet, innsikt og kvalitet. Vårt solide nettverk av allianser og partnerskap i rekrutteringsbransjen og næringslivet sikrer en raskere vei ut i arbeidslivet. Trenger du hjelp med å kartlegge egen kompetanse, hjelp til CV og søknad eller intervjuet? Våre sertifiserte karriererådgivere kan hjelpe deg med en karriereendring. Les mer om våre tjenester og bestill en av våre karrierepakker.

Karriererådgiver Espen Erfjell

Espen har lang erfaring som karriereveileder i eget selskap, og har jobbet som coach for gründere og ledere.Espen er opptatt av det unike hos hver enkelt og hjelper kandidater med å identifisere egne behov og ta gode valg. Espen er sertifisert i analyseverktøyet Persolog, utdannet NLP Coach og Business Coach.
Les mer om Espen Erfjell

Bestill time med Espen
Karriererrådgiver- Helen G. Sande

Karriererådgiver Helen Gaunt Sande

Helen har mange års erfaring som karriererådgiver og coach, og kan vise til svært gode resultater fra sitt arbeid med å løfte og fremme ledertalenter i ulike selskaper, i tillegg til det å hjelpe mennesker som har falt utenfor arbeidslivet tilbake ut i arbeid. Helen tilbyr coaching/veiledning både på engelsk og norsk.
Les mer om Helen Gaunt Sande

Bestill time med Helen
Mette Løyning

Karriererådgiver Mette Løyning

Mette har lang erfaring som karriererådgiver , HR-leder og rekrutterer. Hun har bidratt til å gi kandidater gode verktøy, økt motivasjon og selvtillit på vei inn i ny jobb, og er opptatt av å skape tillit og eierskap, ha fokus på det unike ved den enkelte, lytte og bidra til å skape motivasjon og tro på egne muligheter.
Les mer om Mette Løyning

Bestill time med Mette
Marius Eide

Karriererådgiver Marius Eide

Marius har lang erfaring innenfor kursvirksomhet, opplæring, utvikling av mennesker, og kan vise til svært gode resultater som karriererådgiver. Han møter deg med både optimisme og positiv energi, og evner å forstå og omsette din kompetanse til fordel for både deg og en fremtidig arbeidsgiver.
Les mer om Marius Eide

Bestill time med Marius

Kontakt oss for en uforpliktende samtale

Felter merket med * er påkrevet å fylle ut.

  Jeg kontakter dere som

  PrivatpersonBedrift

  Gratis karrieresamtale
  Vi tilbyr en gratis og effektiv karrieresamtale med en av våre karrierecoacher

  Kontakter du oss på vegne av din bedrift og ønsker informasjon om våre omstillingstjenester, outplacement og kurs? Ta kontakt på post@karrierehuset.no

  Gratis karrieresamtale
  Vi tilbyr en gratis og effektiv karrieresamtale med en av våre karrierecoacher
  Kontakter du oss på vegne av din bedrift og ønsker informasjon om våre omstillingstjenester, outplacement og kurs? Ta kontakt på post@karrierehuset.no