God studieteknikk kan være redningen for å opprettholde motivasjon og komme seg gjennom et langt studium med stort pensum. Vårt kurs i studieteknikk gir deg nyttige råd og tips til hvordan du lettere kan huske det du har lest samt gjengi dette på en god måte under eksamen.

Studieteknikk

Kurs/rådgivning i studieteknikk

Karrierehuset har bred erfaring med kurs innenfor studieteknikk. Vår rammeavtale over flere år med Forsvaret, samt en rekke kurs for bedrifter og privatpersoner med fokus på å forbedre og effektivisere teknikk knyttet til studier, gjør Karrierehuset svært godt rustet til å foreta en kompetanseheving av studenter. Karrierehusets kurs gjennomføres av erfarne kursholdere med rådgiverbakgrunn.

Aktuelle elementer og innhold i kurset

 • Teknikker for å lære mer og raskere
 • Planlegging og målsetting
 • Organisering av studietiden man har til rådighet; lage fremdriftsplan
 • Husketeknikk
 • Notatteknikk
 • Leseteknikk
 • Motivasjon: indre motivasjon, ytre motivasjon

Målsetting med kurset

 • Gjøre kandidaten rustet til å forstå gode og effektive teknikker knyttet til studieteknikk
 • Effektivisere og bruke gode teknikker i forhold til blant annet notatteknikker, motivasjon, leseteknikker og husketeknikker
 • Skape engasjement og motivasjon rundt egenstudier
 • Gi nyttige og konkrete verktøy for å forbedre studieteknikk for å lære mer og raskere

Usikker på hva du bør studere?

Valg av studier er ikke bare et valg for de neste årene – det kan være et valg for resten av livet. Bestill studieveiledning med en av våre rådgivere.

Studieveiledning

Heidi har bred kompetanse innen utdanningssektoren med bakgrunn i sin stilling som karriereveileder i ett av landets største universitet. Gjennom sin erfaring som karriereveileder har hun tilegnet seg solid kunnskap innenfor studiemestring, overganger og valg av utdanning.

Bestill studieveiledning

Praktisk gjennomføring

Kurset tar form som en en-til-en rådgivning og skreddersys den enkeltes behov og avholdes fysisk eller digitalt etter avtale. Vi vil i løpet av åtte timer kunne gi deg gode studieteknikker som kan hjelpe deg til å komme gjennom studieløpet på en strukturert og effektiv måte. Vi tilbyr også individuelle kurs over tre timer, enten ved fysisk oppmøte eller via Zoom. Her følger en rådgiver kandidaten gjennom prosessen og skreddersyr og tilpasser rådgivning rundt studieteknikk til kandidatens behov. Pris avhenger av antall deltakere, ta kontakt med oss på post@karrierehuset.no eller tlf 23003350 for mer informasjon og tilbud.

Heidi Hansen

Om kursholderen

Heidi er utdannet med Bachelor i sosialt arbeid og har videreutdanning med Master i karriereveiledning, fra Høgskolen i Innlandet. Hun har gjennom sin yrkeskarriere lang og bred erfaring med rådgivning knyttet til mestring av overganger og endringsprosesser, individbasert og gruppebasert. Heidis faglige tyngde ligger innenfor kommunikasjon, bevisstgjøring rundt egen situasjon og har fokus på verktøy som kan bidra til å styrke individets/gruppens egenkraft. Videre har hun bred kompetanse innen utdanningssektoren med bakgrunn i sin stilling som karriereveileder i ett av landets største universitet. Gjennom sin erfaring som karriererådgiver har hun tilegnet seg solid kunnskap innenfor studiemestring, overganger og valg av utdanning. Heidi har bred erfaring med presentasjonsteknikk fra både privat og offentlig sektor og får svært gode tilbakemeldinger fra sine kunder. Heidi er sertifisert i analyseverktøyet Persolog og har kompetanse i ulike veiledningsmetoder som for eksempel LØFT og Marte Meo veiledning.

Kontakt oss for en uforpliktende samtale

Felter merket med * er påkrevet å fylle ut.

  Jeg kontakter dere som

  PrivatpersonBedrift