Heidis 5 tips til det viktige studievalget

Vi nærmer oss søknadsfristen for å velge studier via samordna opptak 15. april. For mange er studievalget omfattende med mange valgmuligheter som gjør det vanskelig. Valget skal forme din fremtid og karriere, og da er det viktig å tenke seg godt om. I denne artikkelen deler studierådgiver i Karrierehuset, Heidi Hansen sine 5 tips til hvordan du kan gå frem når du skal gjøre ditt studievalg.

Slik selger du deg inn med søknadsbrevet

Mange synes det er vanskelig å skrive søknadsbrevet. Hvilke forberedelser bør du gjøre, og hvordan formulerer du deg slik at du skiller deg ut i søknadsbunken? Her deler Barbro Mosseng i Karrierehuset sine tips til deg som er i ferd med å skifte jobb.

Espen var en viktig sparringspartner

Vi har tatt praten med Espen Frydenberg - en av våre mange fornøyde kunder, om hans opplevelse av rådgivningsprosessen med karrierecoach Espen Erfjell.":Jeg var på det punktet et sted hvor jeg ikke engang visste hvilke søkeord jeg skulle bruke på FINN for å kunne søke på nye jobber og fant ut at her trenger jeg hjelp", sier Espen Frydenberg

Arbeidsmarkedet 2024

Hva skal jeg satse på? Hvor er det mest behov? Hva er det arbeidsgiverne ser etter nå? I Karrierehuset får vi mange slike spørsmål. Noen skal søke jobb igjen for første gang på 20 år, og andre er helt i startfasen av voksenlivet og lurer på hvilke studier og karriere de bør satse på. I denne artikkelen har karriererådgiver Mette Løyning sett nærmere på trendene for næringslivet og arbeidsmarkedet i 2024.

Karriereåret 2024 – tid til refleksjon

Nå som vi nærmer oss juleferien og slutten på året anbefaler vi alle å sette av litt tid til å reflektere rundt egen jobbhverdag og karriereløp før overgangen til det nye året. Her deler karriererådgiver Helen Gaunt Sande og Espen Erfjell noen tips og innspill til spørsmål du kan ta stilling til i forkant av karriereåret 2024.

Jobbsøkerens møte med AI

Mange er bekymret for hvordan arbeidshverdagen påvirkes av AI, og hvordan fremtidens arbeidsmarked vil se ut. At AI er kommet for å bli er det liten tvil om, men hva kan vi som jobbsøkere gjøre for å imøtekomme kunstig intelligens? Som karriererådgiver erfarer Heidi Hansen at mange er usikre, og deler her noen tanker om hvordan du som jobbsøker kan forholde deg til AI i jobbsøkerprosessen.

Dine soft skills kan være nøkkelen til suksess

Nøkkelen til suksess i dagens og i fremtidens arbeidsmarked vil jeg påstå er myke ferdigheter, eller som ofte omtalt som «soft skills» eller «core skills». I ett samfunn i stadig omstilling og utvikling, samt digitaliseringen av den, er myke ferdigheter blitt avgjørende for en vellykket karriere, skriver karriererådgiver Heidi Hansen i denne artikkelen.

Nettverking kan lande drømmejobben

Hvor god er DU på å "nettverke"? I en tid hvor mange stillinger aldri blir lyst ut så gjelder det å "nettverke" dvs å oppsøke så vel nære som mer perifere relasjoner, men også kontakter som du kanskje ikke kjenner direkte, men som du allikevel kan ha en yrkesgruppe eller bransjetilknytning til." Her deler Marius Eide i Karrierehuset noen tanker om fordelene med nettverking.

Tidsstyring = mer enn bare planlegging

«Vi kan ikke styre tiden, vi kan bare styre våre handlinger innenfor den tiden vi har til rådighet," sier Trude Emaus i Karrierehuset i denne artikkelen. Som så mye annet i livet, handler tidsstyring om hva vi gjør og hvordan vi gjør det. Det handler om atferd! Skal du få en bedre hverdag i forhold til din egen tidsbruk, involverer det som regel endring av atferd.

Go to Top