Tidsstyring = mer enn bare planlegging

«Vi kan ikke styre tiden, vi kan bare styre våre handlinger innenfor den tiden vi har til rådighet," sier Trude Emaus i Karrierehuset i denne artikkelen. Som så mye annet i livet, handler tidsstyring om hva vi gjør og hvordan vi gjør det. Det handler om atferd! Skal du få en bedre hverdag i forhold til din egen tidsbruk, involverer det som regel endring av atferd.

12 tegn på at du bør vurdere en karriereendring

Kjenner du deg igjen i disse 12 tegnene, bør du vurdere å gjøre en endring i arbeidssituasjonen din. "Det handler om å stoppe opp og reflektere over hvordan du ønsker å ha det på jobb. "Karriereskiftet forblir en fjern drøm inntil du legger en plan og våger å ta skrittet," sier Karrierehusets Barbro Mosseng, og oppfordrer arbeidstagere til å reflektere over om de trives i jobben sin.

Ditt mindset – en viktig suksessfaktor

Det er ikke uvanlig å kjenne på motgang når en plutselig mister jobben, men skal du komme deg raskt videre i arbeidslivet, handler det i stor grad om å få hjelp til å løfte blikket og få på plass en plan. Karriererådgiver i Karrierehuset, Helen Gaunt Sande møter mange som mister jobben og deler her av sine erfaringer inkludert noen tips om hvordan du kan gå frem for å takle den nye hverdagen.

Våre tips til CV og søknad

Både CV og søknad er viktig å gjøre seg flid med, for skal du nå gjennom nåløyet og bli innkalt til intervju er det med søknads-dokumentene du legger grunnlaget for hvorvidt du er en relevant kandidat eller ikke. I denne artikkelen deler Kommersiell leder og Partner i Karrierehuset, Barbro Mosseng, sine tips til hva du bør tenke på ved utformingen av CV og søknad.

10 ting en karriererådgiver kan hjelpe deg med

Kanskje du lenge har tenkt tanken på å skifte jobb, men ikke gjort noe med det. Det er mange ting en karriererådgiver kan hjelpe deg med i forbindelse med jobbskiftet, enten du har klare ambisjoner og vet hvor du vil, eller ikke er helt sikker på hva du ønsker enda. Her er 10 ting en karriererådgiver kan brukes til.

Fordelene med en deltidsjobb ved siden av studiene

Hvorfor bør man ha en deltidsjobb ved siden av studiene, selv om jobben ikke nødvendigvis er relevant for studiet ditt/det du egentlig vil jobbe med? I denne artikkelen går vi nærmere inn på fordelene med en deltidsjobb ved siden av studiene, og gir deg samtidig noen gode tips på veien.

Våre tips til karriere- og/eller bransjeskiftet

Det å gjøre et større karriereskifte kan være både skremmende og krevende, men tenk på at du som kommer fra en annen bransje vil bringe med deg nye tanker og ideer, og som nykommer bringer du entusiasme, en annen type erfaring, og trolig et engasjement som andre som har jobbet lenge i bransjen kanskje ikke besitter. Her deler vi våre råd til deg som vurderer karriere og- eller bransjeskifte

Mistrives du i jobben? Når bør du vurdere noe nytt?

Det er et langt arbeidsliv, og det er viktig å stoppe opp og reflektere over hvordan du ønsker å ha det på jobb, hva som gir deg energi, hva du brenner for, hva som gir mening for deg, og om du får brukt dine sterke sider? Her deler Kommersiell leder og Partner i Karrierehuset, Barbro Mosseng noen tanker om når det er på tide å vurdere et skifte.

Karriererådgiver Espens 10 tips til høstens jobbjakt

Hva om du kunne gå inn i høsten med den samme letthet som da du i sommerferien kun hadde været å bekymre deg for? Her deler karriererådgiver Espen Erfjell sine 10 tips til hva du bør tenke over i sommer dersom du vurderer å skifte beite til høsten.

Go to Top