HR-rollen vil preges av rekrutterings-utfordringer

HR-rollen fremover vil bli preget av rekrutterings-utfordringer og vi må samarbeide tett med markedsavdeling, jobbe i sosiale medier og med employer branding/arbeidsgivervaremerke, sier HR Direktør Hanne Løvli i Stendi i dette intervjuet

Rekruttererens tips til jobb- eller karriereskiftet

Vi har tatt praten med Ken-Robin Utvik, Partner i SalesJobs om hvordan de ser på arbeidsmarkedet om dagen og hva du bør tenke på under jobbsøkerprosessen. Her deler han sine tips og råd til deg som ønsker et jobb- eller karriereskifte.

Hva skal jeg blir når jeg blir stor?

Akkurat nå står mange unge mennesker på terskelen til livet, ferdig med en utdannelse og i ferd med å velge retning og søke på jobber. For mange en litt skummel situasjon. Karriererådgiver Trude Emaus var nylig tilstede under karrieredagen på Høgskolen i Innlandet der studentene fikk en mulighet til å knytte kontakt med aktører fra arbeidsmarkedet samt få innblikk i ulike fagområder. Her kan du lese hennes refleksjoner fra møte med studentene.

De personlige egenskapene blir viktigere

"Vi tror at morgendagens kompetanse vil være mye mer komplementær og tverrfaglig, og at personlige egenskaper vil stadig telle mer og mer." sier Tone Jørstad Direktør HR og organisasjonsutvikling i Elvia i dette intervjuet.

Lederne må lykkes i HR-arbeidet

"Morgendagens HR handler om ledelse, utvikling og engasjement. Vi må bidra til at lederne lykkes i sitt arbeid, at alle ansatte får mulighet til å utvikle seg hele tiden." sier HR Direktør i JM Norge Ann Kristin Søreid i dette intervjuet.

Dette bør du tenke på som jobbsøker

"Jeg anbefaler sjeldent kandidater å gå inn for å skille seg ut. Jeg har sett alt for mange kreative CVer og søknader, der man rett og slett ikke forstår noe av hva kandidaten faktisk kan bidra med" sier Rådgiver i TEFT, Anna Blom Rian i dette intervjuet hvor hun deler sine tips til deg som jobbsøker

Karriereveiledning bidrar til ny jobb

Karriereveiledning bidrar til ny jobb. Din karriere er påvirket av de valgene du tar underveis samt faktorer du selv ikke alltid har kontroll over. Det er lett å gå seg litt vill på arbeidsmarkedet og en kan fort havne i en situasjon der en mister jobben eller ønsker å skifte jobb eller retning i karrieren. Ofte kan det være utfordrende å finne ut av hvordan å komme seg videre i karrieren på egen hånd. Da kan karriereveiledning bidra til at du raskt kommer deg ut i ny jobb. Her kan du lese mer om fordelene med karriereveiledning, og hva du kan forvente deg av en karriererådgiver.

Intervju med HR Direktør i Specsavers

"Den beste måten å tiltrekke seg nye talenter er å ha gode ambassadører som allerede er internt i selskapet. Hvis medarbeidere trives, snakker de positivt til de rundt seg om selskapet og på denne måten bygger vårt employer brand samt hjelper å tiltrekke nye gode kollegaer", sier HR Direktør i Specsavers, Ingrida Holst i dette intervjuet.

Vi må ta vare på talentene

"Vi må legge til rette for å tiltrekke oss de vi ønsker, noe jeg tror fordrer engasjement og evne til å skape medarbeidertilfredshet og begeistring. Evne til å se enkeltmennesket og hva som er den enkeltes driver for å prestere og føle arbeidsglede," sier Rita Bondeson Børke, HR Direktør i Mester Grønn, i dette intervjuet. Les intervjuet med henne her:

Go to Top