Følelsen av arbeidsglede gir ekte lykkefølelser

Skillet mellom jobb og fritid glir mer og mer over i hverandre. Det å kjenne følelsen av arbeidsglede er blitt stadig viktigere, og undersøkelsen Lykkebarometeret fra Respons Analyse viser at de som er forhindret fra å arbeide er mindre lykkelig. Her deler karriererådgiver Helen Gaunt Sande noen tanker om det å kjenne på arbeidsglede i hverdagen.

Verdien av din arbeidserfaring betyr mer enn du tror

Verdien av din arbeidserfaring, eller den såkalte realkompetansen betyr mer enn du tror, og for mange er nettopp realkompetansen noe man ofte tar for gitt. Dessverre kommer denne erfaringen sjelden godt nok frem underveis i jobbsøkerprosessen. I denne artikkelen deler Karriererådgiver Marius Eide noen tips til hvordan du kan få frem realkompetansen ovenfor din neste arbeidsgiver.

Tankefellene som begrenser deg som jobbsøker

For mange kan det å være jobbsøker oppleves som et såkalt følelsesmessig kaos der de negative tankene fort tar overhånd. I denne artikkelen deler Karriererådgiver Espen Erfjell noen tips til å håndtere tankefellene som begrenser deg som jobbsøker slik at du er bedre rustet til å møte jobbsøkerprosessen.

12 tips for å mestre nervene under jobbintervjuet

Det er veldig vanlig å være nervøs i intervjusituasjonen. "Det er jo i grunn helt naturlig at man blir nervøs når man står overfor en situasjon hvor man skal prestere for å oppnå noe som er viktig for en" sier Partner i Karrierehuset, Barbro Mosseng. Her deler hun 12 tips for å mestre nervene under jobbintervjuet.

Tips til jobbintervjuet

Har du levert en god CV blir du forhåpentligvis også kalt inn til intervju. Da er det også noen ting du ikke bør si. Her deler karriererådgiver i Karrierehuset, Helen Gaunt Sande sine tips til jobbintervjuet

Studievalget – ett godt informert valg

Studievalget er ofte et godt informert valg men hvordan skaffer du deg informasjonen du trenger for å kunne ta valget om videre utdanning? Her deler studierådgiver Heidi Hansen noen tanker om hva som ligger til grunn for det viktige studievalget

Tips til hva du bør droppe i CV-en

Synes du det er vanskelig å vite hva du bør ta med i CV-en? "Mange skriver altfor lange CV-er. Spesielt under personlig kompetanse er min erfaring at det lett kan bli litt flosklete, og man kan skrive seg litt bort", sier Karriererådgiver i Karrierehuset Helen Gaunt Sande i denne artikkelen, hvor hun deler noen tips til CV-en.

Våre tips til lønnssamtalen

Mange kvier seg for å ta lønnssamtalen med sin leder. Hvis du tenker at tiden er inne for å be om en lønnsøkning, skal du ikke være redd for å ta samtalen med din leder – men gjør det på en profesjonell måte og gjør gode forberedelser. Og selv om du skulle få avslag på ønsket om høyere lønn, har du gitt et tydelig signal om forventningene dine videre. Her får du våre tips til lønnssamtalen

3 nivåer av resiliens

Resiliens kan analyseres og vurderes ikke bare på individnivå, men også på team- og organisasjonsnivå. De siste årene har temaet resiliens i økende grad fått offentlig fokus. På den ene siden i forhold til barn og unge, og på den andre siden tar temaet stadig større plass også i forhold til voksne og organisasjoner. I denne artikkelen vil vi introdusere deg for 3 nivåer av resiliens.

Go to Top