Espen var en viktig sparringspartner

Espen var en viktig sparringspartner

Vi har tatt praten med Espen Frydenberg – en av våre mange fornøyde kunder, om hans opplevelse av rådgivningsprosessen med karrierecoach Espen Erfjell.”:Jeg var på det punktet et sted hvor jeg ikke engang visste hvilke søkeord jeg skulle bruke på FINN for å kunne søke på nye jobber og fant ut at her trenger jeg hjelp”, sier Espen Frydenberg

I Espen fikk jeg en sparringspartner og et soundboard

“Jeg trengte en sparringspartner, en som turte å si meg mot, en som turte å være litt tøff med meg til tider”, sier Espen Frydenberg i dette intervjuet hvor han forteller om hvor viktig det var å få hjelp av Karrierecoach Espen Erfjell, i Karrierehuset da han ble berørt av nedbemanning.

Vi tilbyr gratis karrieresamtale

Vi tilbyr en gratis, effektiv karrieresamtale med en av våre sertifiserte karriererådgivere. Du får konkrete råd, og anbefalinger på hvilke tjenester som vil passe for deg og din situasjon.
Bestill gratis karrieresamtale

Hvilke refleksjoner og tanker hadde du da om veien videre?

Espen Erfjell: Du kom fra et selskap som hadde en omorganisering og nedbemanning, og befant deg plutselig i en situasjon hvor du var uten jobb. Og det er jo en ganske krevende situasjon å være i for de fleste. Så jeg har bare lyst å spørre deg først; Hvilke refleksjoner og tanker hadde du da om veien videre?

Espen Frydenberg: Hva skal man si.. altså.. Du føler deg litt overflødig. Rett og slett! I og med at man mister jobben. Og så var jeg på det punktet et sted hvor jeg ikke engang visste hvilke søkeord jeg skulle bruke på FINN, for å kunne søke på nye jobber og fant ut, at her trenger jeg hjelp. Her trenger jeg rett og slett noen som er proffere enn meg på å hjelpe meg ut, og hjelpe meg med ikke minst tankeprosessen. Være en sparringspartner, være en soundboard som gjorde at man kan komme videre uten å sitte fast i gamle tanker da. Og da tenkte jeg at, da tar jeg kontakt med Karrierehuset.

“Jeg trengte en sparringspartner, en som turte å si meg mot, en som turte å være litt tøff med meg til tider”

Espen Frydenberg

Hva innebærer det å få brukt hele deg, og hvorfor var det så viktig for deg?

Espen Erfjell: Jeg husker noe av det første du sa i vår prosess sammen, var at du ønsket å lande i en jobb hvor du kunne få brukt hele deg. Hva innebærer det å få brukt hele deg, og hvorfor var det så viktig for deg?

Espen Frydenberg: Jeg hadde jo vært i den industrien og bransjen jeg kom fra i 15 år, og jobbet med stort sett det samme i 15 år. Så jeg følte vel og fryktet at jeg kom til å bli enda mer fastlåst i gamle spor. Så rett og slett for å bryte ut av det mønsteret, og kunne tenke litt videre enn der jeg var, og der jeg kom fra,  så brukte jeg metaforen “å bruke hele meg”.

Barbro Mosseng

Barbro Mosseng

Partner & Kommersiell leder

Vi får overtallige raskt ut i ny jobb

 • Karriererådgivning hjelper den berørte til å orientere seg på nytt i arbeidsmarkedet.
 • Gjennom kompetansekartlegging og coaching sikres de en rask vei tilbake inn i nytt arbeidsforhold.
 • Våre karriererådgivere sørger for nødvendig coaching og kompetansekartlegging.
 • Underveis i prosessen benyttes atferds-analyse verktøy som gjør oss i stand til å gi vedkommende konkrete og verdifulle råd om videre karriere.
Ta kontakt med oss

Hva har vært helt avgjørende for deg i den prosessen vi har hatt sammen?

Espen Erfjell: Hva er det som har vært helt avgjørende for deg i den prosessen vi har hatt sammen for å ta bevisste skritt i den retningen?

Espen Frydenberg: Den andre bekreftelsen jeg fikk på at jeg valgte riktig da du og jeg begynte å jobbe sammen, var den første session vi hadde, hvor du spurte meg; Hva ønsker du å få ut av dette Espen? Og jeg var dønn ærlig, og sa at jeg trenger en sparringspartner. En som tør å si meg imot. En som tør å være litt tøff med meg til tider, og som ikke er en nikke-jatte-dukke. Og det fikk jeg veldig god hjelp til hos deg, og da Karrierehuset hvor jeg fikk den sparringspartneren jeg trengte for å bygge og, trekke fra i forhold til de tankene jeg satt med.

Vi befinner oss akkurat nå hos Scandic Hotell på St.Olavs plass i Oslo. Jeg sitter her sammen med Espen Frydenberg, som ganske nylig har landet en jobb som Salgssjef i kjeden Scandic Hotels.

Espen Erfjell intervjuer Espen Frydenberg

Hvilke bekreftelser har du fått på at du har vært på riktig vei?

Espen Erfjell: Underveis i prosessen; hvilke oppdagelser, for å bruke det ordet, er det du har gjort hvor du har følt at du har fått en bekreftelse på at du har vært på riktig vei?

Espen Frydenberg: Første aha-opplevelsen kom jo antagelig i første timen vår, da vi gikk gjennom Persolog profilanalysen, hvor jeg fikk bekreftelser på en del ting som jeg trodde, men som også jeg var litt usikker på. Og det å da få bekreftelse på at det utgangspunktet jeg har i meg selv og at det stemmer ganske godt med den veien jeg er på vei på videre var en utrolig god bekreftelse å få, i forhold til det å kunne sette neste steg, i hva nå enn den prosessen måtte være.

La våre karrierecoacher hjelpe deg

I Karrierehuset har vi ekspertise på arbeidsmarkedet, spisskompetanse på kompetansekartlegging, rådgivning, jobbsøkerverktøy og intervjutrening. Våre karriereveiledere levererer profesjonell karriererådgivning og har hjulpet tusenvis av mennesker med å komme seg ut i nye jobber. Med bruk av atferds-analyseverktøyet Persolog® gjennom hele prosessen, sikrer vi deg en rask og dedikert leveranse som resulterer i en prosess preget av profesjonalitet, innsikt og kvalitet. Vårt solide nettverk av allianser og partnerskap i rekrutteringsbransjen og næringslivet sikrer en raskere vei ut i arbeidslivet. Trenger du hjelp med å kartlegge egen kompetanse, hjelp til CV og søknad eller intervjuet? Våre sertifiserte karriererådgivere kan hjelpe deg med en karriereendring. Les mer om våre tjenester og bestill en av våre karrierepakker.

Hvilke tips vil du gi til de personer som er i samme situasjon som det du var i?

Espen Erfjell: Ut i fra det du har erfart og lært; Hvilke tips vil du gi sånn avslutningsvis til de personer som er i samme situasjon som det du var i?

Espen Frydenberg: Det er to klare råd som jeg synes jeg gjorde riktig. Nå er det ikke sikkert at det er riktig for alle sammen. Det første var; ta deg en god ferie. Ta deg en skikkelig mindbreak fra den situasjonen du har vært i, og så innse det at du kommer ikke gjennom dette her alene så enkelt som du gjør sammen med noen andre. Så be om hjelp! Rett og slett, be om hjelp til å strukturere tankene dine til å finne ut hva du vil. Og ikke stress med den prosessen.

Ta deg en skikkelig mindbreak fra den situasjonen du har vært i, og så innse det at du kommer ikke gjennom dette her alene så enkelt som du gjør sammen med noen andre. Så be om hjelp! Rett og slett, be om hjelp til å strukturere tankene dine til å finne ut hva du vil. Og ikke stress med den prosessen.

Espen Erfjell

Karriererådgiver& Coach

Espen Erfjell er sertifisert i analyseverktøyet Persolog, utdannet NLP Coach og Business Coach, og er sertifisert gjennom Den Norske Coachforening (DNCF), det høyeste sertifiseringskravet i Norge. Han har lang erfaring som karriereveileder i eget selskap, og har jobbet som coach for gründere og ledere. Espen er opptatt av det unike hos hver enkelt og hjelper kandidater med å identifisere egne behov og ta gode valg. Han bistår med å ta bevisste valg ved bytte av jobb, endringsprosesser eller gründervirksomhet. Espen hadde en lang karriere som daglig leder i eget reklamebyrå, da han valgte en ny vei og utdannet seg til karriererådgiver. Han har 20 års erfaring som gründer, daglig leder og kommunikasjonsrådgiver med markedsledelse, merkevarebygging og digital strategi som ansvarsområder. Espen han også bachelor-utdannelse fra BI og et masterprogram med spesialisering i markedskommunikasjon. Les mer om Espen

Basic

3 timer 7.600,-

Pakken inneholder Bestill Basic
Vurderer du en karriereendring? På bakgrunn av din kompetanse, interesser, ferdigheter og profilanalysen Persolog® gir vi konkrete råd om din nåværende og fremtidige karriere. Fokuset i Basic er å gjøre deg bevisst din kompetanse, dine unike styrker og derigjennom åpne mulighetsrommet ditt. Dette for å fremme aktive og veloverveide valg for din karriere.

Plus

6 timer 16.000,-

Pakken inneholder Bestill Plus
Denne tjenesten er for deg som ønsker å sikre en rask vei ut i nytt arbeidsforhold. Kanskje du har søkt jobb en stund uten hell, eller trenger en sparringspartner for å ta aktive og veloverveide valg for din karriere? Vi bistår deg med jobbsøkerstrategien for å raskt nå dine karrieremål.

Premium

9 timer 24.000,-

Pakken inneholder Bestill Premium
Tjenesten for deg som ønsker støtte gjennom hele jobbsøkerprosessen. Våre rådgivere skreddersyr en prosess som inneholder de viktigste elementene i jobbsøkerprosessen – fra kompetansekartlegging, profesjonalisering av jobbsøkerdokumenter, til intervjutrening og forhandling med ny arbeidsgiver.

Kontakt oss for en uforpliktende samtale

Felter merket med * er påkrevet å fylle ut.

  Jeg kontakter dere som

  PrivatpersonBedrift

  Gratis karrieresamtale
  Vi tilbyr en gratis og effektiv karrieresamtale med en av våre karrierecoacher

  Kontakter du oss på vegne av din bedrift og ønsker informasjon om våre omstillingstjenester, outplacement og kurs? Ta kontakt på post@karrierehuset.no

  Gratis karrieresamtale
  Vi tilbyr en gratis og effektiv karrieresamtale med en av våre karrierecoacher
  Kontakter du oss på vegne av din bedrift og ønsker informasjon om våre omstillingstjenester, outplacement og kurs? Ta kontakt på post@karrierehuset.no