Karriereåret 2024 – tid til refleksjon

Karriereåret 2024- tid for refleksjon

Nå som vi nærmer oss juleferien og slutten på året anbefaler vi alle å sette av litt tid til å reflektere rundt egen jobbhverdag og karriereløp før overgangen til det nye året. Her deler karriererådgiver Helen Gaunt Sande og Espen Erfjell noen tips og innspill til spørsmål du kan ta stilling til i forkant av karriereåret 2024.

Desember er en hektisk tid for mange med innkjøp av julegaver og forberedelser til julen. Det er også en periode hvor det sjelden er tid til å stoppe opp å reflektere over egne karriereplaner for det kommende året, men nå mer enn noen gang trenger vi å utvise fleksibilitet og endringsvillighet – nettopp fordi samfunnet endrer seg hele tiden.

Egenskapene du trenger i det nye karriereåret

World Economic Forum (WEF) har nettopp kommet ut med en rapport over topp 10 ferdigheter 2023 – ferdigheter som ledere anser som viktige hos ansatte nå og fremover. Her har blant annet evne til selvledelse krøpet oppover listen fra i fjor, likeledes evne til å takle stress og press (resiliens). I tillegg er det avdekket at 94% av ledere forventer ny læring på jobben mot 65% i 2018.

Top 10 skills 2023

 1. Analytisk tenkning
 2. Kreativ tenkning
 3. Resiliens, fleksibilitet og agilitet
 4. Motivasjon og selvbevissthet
 5. Nysgjerrighet, initiativ og livslang læring
 6. Bruk av teknologisk kompetanse
 7. Pålitelighet og detaljorientert
 8. Empati og aktiv lytting
 9. Lederskap og sosial innflytelse
 10. Kvalitetsorientert
Vår produktguide

Vi tilbyr gratis karrieresamtale

Vi tilbyr en gratis, effektiv karrieresamtale med en av våre sertifiserte karriererådgivere. Du får konkrete råd, og anbefalinger på hvilke tjenester som vil passe for deg og din situasjon.
Bestill gratis karrieresamtale

Helens tips til spørsmålene du kan reflektere rundt

I juleferien er det ofte tid til å  reflektere rundt noen store spørsmål som for eksempel:

 • Hvordan har dette året vært rent karrieremessig for meg?
 • Hva har jeg lært av nytteverdi som jeg kan ta med meg videre inn i det nye året og utvikle videre?
 • Når har jeg hatt det aller best dette året på jobb? Hva gjorde jeg og hvem var jeg sammen med?
 • Hvis det er noe jeg skulle ha endret på i karrieren min – hva skulle det ha vært?
 • Hva kan jeg ta tak i/planlegge allerede nå?

Det handler om gi seg selv mulighet til å reflektere rundt egen situasjon på jobb og tenke gjennom hva har jeg innflytelse over – hva kan jeg selv gjøre for å ta ut mitt fulle potensiale? Du har gjerne flere valg enn du tror selv…

Tid for refleksjon

 • Det nærmer seg ferietid, er du en av de som ønsker å forlenge feriefølelsen når den går mot slutten?
 • Drømmer du om å vende tilbake til en hverdag med en sunnere balanse mellom jobb og fritid – eller kanskje en helt annen jobb?
 • Det er når vi senker skuldrene og kjenner feriefølelsen komme at vi har tid til å føle på hva vi egentlig ønsker å fylle livet vårt med.
 • Det store spørsmålet har skiftet fra “Hvordan passer livet inn i jobben?” til “Hvordan passer jobben inn i livet?”

Karriererådgiver og coach, Espen Erfjell

Karriereåret 2024

Espens 5 tips til å unngå tankefellene som begrenser deg

 • Tren på å legge merke til hvilke bevis du har for det du tenker. Hvordan vet du f. eks at det du tenker er sant? Prøver jeg nå å lese andres tanker, og hvordan kan jeg være sikker på at jeg har lest tankene riktig?
 • Lag en liste over alle dine positive egenskaper og styrker. Man tar ofte mange evner og ferdigheter for gitt. Ikke undervurder det du faktisk har oppnådd av resultater i tidligere arbeidsforhold.
 • Tren på å se etter det positive i det du gjør, i hverdagen din, i livet ditt og i menneskene rundt deg.
 • Legg merke til hvordan du forholder deg til ros. Tar du det til deg, eller har du vanskelig for å tro på det som blir sagt?
 • Tren på å rose deg selv. Begynn dagen med en positiv kommentar til deg selv, og tren på å ta imot ros fra andre. Du trenger ikke å svare, bare ta imot – og tren på å godta at andre faktisk setter pris på deg!”
Helen Gaunt Sande

Bruk tiden din fornuftig. I julen og romjulen treffer du både familie, venner og bekjente og det byr seg kanskje en anledning til å lufte dine tanker om hva du ønsker ut av karriereåret 2024 altså en tid til refleksjon før hverdagen er tilbake igjen. Setter dette i gang noen nye tanker om din videre karrierevei, vil vi gjerne høre mer om de og hjelpe deg å nå dine karrieremål.

Karriererådgiver Helen Gaunt Sande

Ta med deg noen spørsmål til refleksjon inn i ferien, drøm deg bort og åpne opp for hvilke muligheter du har til å fylle livet ditt med enda mer av det du virkelig drømmer om. Og husk: om du ikke tar deg tiden til å skape den jobbsituasjonen eller det livet du ønsker deg, vil du bruke mye tid og energi på å håndtere jobbsituasjonen og det livet du ikke ønsker deg

Karriererådgiver og coach Espen Erfjell

La våre karrierecoacher hjelpe deg

I Karrierehuset har vi ekspertise på arbeidsmarkedet, spisskompetanse på kompetansekartlegging, rådgivning, jobbsøkerverktøy og intervjutrening. Våre karriereveiledere levererer profesjonell karriererådgivning og har hjulpet tusenvis av mennesker med å komme seg ut i nye jobber. Med bruk av atferds-analyseverktøyet Persolog® gjennom hele prosessen, sikrer vi deg en rask og dedikert leveranse som resulterer i en prosess preget av profesjonalitet, innsikt og kvalitet. Vårt solide nettverk av allianser og partnerskap i rekrutteringsbransjen og næringslivet sikrer en raskere vei ut i arbeidslivet. Trenger du hjelp med å kartlegge egen kompetanse, hjelp til CV og søknad eller intervjuet? Våre sertifiserte karriererådgivere kan hjelpe deg med en karriereendring. Les mer om våre tjenester og bestill en av våre karrierepakker.

Karriereråd og jobbsøkertips

I Karrierehuset er vi opptatt av å dele vår kunnskap ved å gi deg som jobbsøker tips og råd i forbindelse med jobbsøkerprosessen. Her finner du alle artikler skrevet av våre karriererådgivere samt intervjuer med rekrutterere og HR-ledere.

Tips og råd fra våre rådgivere

Her deler våre folk kunnskap og historier om det vi jobber med og brenner for.

3 jobbsøkertips som passer alle aldrer

Er det noen konkrete forskjeller i hvordan man bør gå frem i jobbsøkerprosessen, avhengig av om man er fersk, erfaren eller senior i arbeidslivet? Her deler Barbro Mosseng i Karrierehuset sine 3 jobbsøkertips.

Tips til deg som eldre jobbsøker

Er du 55 + og jobbsøker? Her er våre tips Aldersgruppen 55+ kan ha noe større utfordringer i en jobbsøkerprosess. I Karrierehuset jobber vi med mange kunder som har passert 55+, og selv om vi erfarer at det så absolutt er gode muligheter for komme ut i ny jobb som [...]

Bruk ferien til å forberede jobbsøket

Nå nærmer vi oss ferie med stormskritt og det er færre stillinger som lyses ut de kommende ukene. Er du blant de som ser seg om etter ny jobb eller kanskje du lenge har vurdert et karriereskifte? Da kan sommeren være en fin tid til å gjøre viktige forberedelser med [...]

Kontakt oss for en uforpliktende samtale

Felter merket med * er påkrevet å fylle ut.

  Jeg kontakter dere som

  PrivatpersonBedrift

  Gratis karrieresamtale
  Vi tilbyr en gratis og effektiv karrieresamtale med en av våre karrierecoacher

  Kontakter du oss på vegne av din bedrift og ønsker informasjon om våre omstillingstjenester, outplacement og kurs? Ta kontakt på post@karrierehuset.no

  Gratis karrieresamtale
  Vi tilbyr en gratis og effektiv karrieresamtale med en av våre karrierecoacher
  Kontakter du oss på vegne av din bedrift og ønsker informasjon om våre omstillingstjenester, outplacement og kurs? Ta kontakt på post@karrierehuset.no