Ditt mindset – en viktig suksessfaktor

Ditt mindset

Det er ikke uvanlig å kjenne på motgang når en plutselig mister jobben, men skal du komme deg raskt videre i arbeidslivet, handler det i stor grad om å få hjelp til å løfte blikket og få på plass en plan. Karriererådgiver i Karrierehuset, Helen Gaunt Sande møter mange som mister jobben og deler her av sine erfaringer inkludert noen tips om hvordan du kan gå frem for å takle den nye hverdagen.

Ditt nødvendige mindset

Plutselig står du der på utrygg grunn. Oppsigelsen er et faktum og spørsmålene er mange. Hvordan skal regningene betales? Kommer det å ta lang tid før jeg får meg ny jobb, og hva vil familie og venner tenke? De negative tankene kommer fort, og da er særdeles viktig å ikke gå helt i kjelleren, for skal du komme deg raskt videre i arbeidslivet, så handler det i stor grad om å beholde troen på at du kommer videre.

Vi tilbyr gratis karrieresamtale

Vi tilbyr en gratis, effektiv karrieresamtale med en av våre sertifiserte karriererådgivere. Du får konkrete råd, og anbefalinger på hvilke tjenester som vil passe for deg og din situasjon.
Bestill gratis karrieresamtale

Flere som ønsker mentaltrening og coaching

Mange mennesker vil i løpet av sin karriere kjenne på det utrygge ved plutselig å miste jobben. Som karrierecoacher og rådgivere, opplever vi at våre kunder etterspør mentaltrening, motivasjon og coaching i langt større grad nå enn tidligere, sier Sande. – De fleste som søker hjelp hos oss i Karrierehuset har et ønske om å raskt komme over i en ny stilling, og da er det viktig å ha vekt på å først rydde opp i de negative følelsene/opplevelsene for derved å kunne bli motivert til en ny start.

En mental belastning

En oppsigelse er en mental belastning uansett om du har vært lenge i samme selskap eller kun vært ansatt en kortere periode, sier Sande. Opplevelsen av å miste den økonomiske og sosiale tryggheten kan for mange være svært krevende å håndtere. Da er det er veldig lett å kjenne på at man kanskje ikke duger til noe lenger. Enkelte av oss tar dette så hardt at det går utover vår selvtillit og handlingskraft. I en slik situasjon er det viktig å ha med seg hodet og akseptere situasjonen slik den er, og ikke minst utvise fleksibilitet. Det kan være mange årsaker til at du mister jobben, og selv om det føles urettferdig nå, så kommer du deg videre.

De endringsvillige er vinnerne

Dagens arbeidsmarked er stadig i forandring og mange selskaper omorganiserer og nedbemanner. I dag forventes det at du som arbeidstaker er tilpasningsdyktig og sulten på nye måter å løse oppgavene på. Har du vært i samme selskap over mange år, er det lett å kjenne mestring i rollen sin, men det å mestre arbeidsoppgavene kan også gå ut på dato. Det er viktig å ha fokus på å holde deg oppdatert og ikke hvile på gamle bragder. Kjenn på om du kanskje er på vei til å bli litt «for» komfortabel i rollen din. Svarer du ja på det spørsmålet, er det kanskje på tide å ta noen grep. Endring kan være vondt, men til tider er det uungåelig. Vi bør minne oss selv på at gullklokkens tid er over for lengst, og det er vanlig med både et jobb- og karriereskifte. Du bør spørre deg selv; er jeg like engasjert og sulten som tidligere, og er jeg flink til å holde meg oppdatert på trender og teknologi i rollen min? Det er bedre å heller være ærlig med seg selv nå enn å vente for lenge.

“Endring kan være vondt, men til tider er det uungåelig. Vi bør minne oss selv på at gullklokkens tid er over for lengst, og det er vanlig med både et jobb- og karriereskifte. Du bør spørre deg selv; er jeg like engasjert og sulten som tidligere, og er jeg flink til å holde meg oppdatert på trender og teknologi i rollen min? Det er bedre å heller være ærlig med seg selv nå enn å vente for lenge.”

La våre karrierecoacher hjelpe deg

I Karrierehuset har vi ekspertise på arbeidsmarkedet, spisskompetanse på kompetansekartlegging, rådgivning, jobbsøkerverktøy og intervjutrening. Våre karriereveiledere levererer profesjonell karriererådgivning og har hjulpet tusenvis av mennesker med å komme seg ut i nye jobber. Med bruk av atferds-analyseverktøyet Persolog® gjennom hele prosessen, sikrer vi deg en rask og dedikert leveranse som resulterer i en prosess preget av profesjonalitet, innsikt og kvalitet. Vårt solide nettverk av allianser og partnerskap i rekrutteringsbransjen og næringslivet sikrer en raskere vei ut i arbeidslivet. Trenger du hjelp med å kartlegge egen kompetanse, hjelp til CV og søknad eller intervjuet? Våre sertifiserte karriererådgivere kan hjelpe deg med en karriereendring. Les mer om våre tjenester og bestill en av våre karrierepakker.

Karriererådgiver Espen Erfjell

Espen har lang erfaring som karriereveileder i eget selskap, og har jobbet som coach for gründere og ledere.Espen er opptatt av det unike hos hver enkelt og hjelper kandidater med å identifisere egne behov og ta gode valg. Espen er sertifisert i analyseverktøyet Persolog, utdannet NLP Coach og Business Coach.
Les mer om Espen Erfjell

Bestill time med Espen
Karriererrådgiver- Helen G. Sande

Karriererådgiver Helen Gaunt Sande

Helen har mange års erfaring som karriererådgiver og coach, og kan vise til svært gode resultater fra sitt arbeid med å løfte og fremme ledertalenter i ulike selskaper, i tillegg til det å hjelpe mennesker som har falt utenfor arbeidslivet tilbake ut i arbeid. Helen tilbyr coaching/veiledning både på engelsk og norsk.
Les mer om Helen Gaunt Sande

Bestill time med Helen
Mette Løyning

Karriererådgiver Mette Løyning

Mette har lang erfaring som karriererådgiver , HR-leder og rekrutterer. Hun har bidratt til å gi kandidater gode verktøy, økt motivasjon og selvtillit på vei inn i ny jobb, og er opptatt av å skape tillit og eierskap, ha fokus på det unike ved den enkelte, lytte og bidra til å skape motivasjon og tro på egne muligheter.
Les mer om Mette Løyning

Bestill time med Mette
Marius Eide

Karriererådgiver Marius Eide

Marius har lang erfaring innenfor kursvirksomhet, opplæring, utvikling av mennesker, og kan vise til svært gode resultater som karriererådgiver. Han møter deg med både optimisme og positiv energi, og evner å forstå og omsette din kompetanse til fordel for både deg og en fremtidig arbeidsgiver.
Les mer om Marius Eide

Bestill time med Marius

Velg mellom våre karrierepakker

Her har vi satt sammen tre ulike karrierepakker som våre kunder oppnår svært gode resultater med. Bestiller du en karrierepakke følger en dedikert karriererådgiver deg gjennom prosessen og skreddersyr rådgivningstimene slik at de tilpasses dine individuelle behov. Sammen legger dere en effektiv strategi for å nå dine karrieremål.

Basic

3 timer 7.600,-

Pakken inneholder Bestill Basic
Vurderer du en karriereendring? På bakgrunn av din kompetanse, interesser, ferdigheter og profilanalysen Persolog® gir vi konkrete råd om din nåværende og fremtidige karriere. Fokuset i Basic er å gjøre deg bevisst din kompetanse, dine unike styrker og derigjennom åpne mulighetsrommet ditt. Dette for å fremme aktive og veloverveide valg for din karriere.

Plus

6 timer 16.000,-

Pakken inneholder Bestill Plus
Denne tjenesten er for deg som ønsker å sikre en rask vei ut i nytt arbeidsforhold. Kanskje du har søkt jobb en stund uten hell, eller trenger en sparringspartner for å ta aktive og veloverveide valg for din karriere? Vi bistår deg med jobbsøkerstrategien for å raskt nå dine karrieremål.

Premium

9 timer 24.000,-

Pakken inneholder Bestill Premium
Tjenesten for deg som ønsker støtte gjennom hele jobbsøkerprosessen. Våre rådgivere skreddersyr en prosess som inneholder de viktigste elementene i jobbsøkerprosessen – fra kompetansekartlegging, profesjonalisering av jobbsøkerdokumenter, til intervjutrening og forhandling med ny arbeidsgiver.

Helens 5 tips til hva du bør tenke på

Husk at du ikke alltid må stake ut en ny karrierevei. Av og til kan det være tilstrekkelig med et kurs eller en sertifisering for å fylle på kompetansebeholderen din. Her er det viktig at du kan nok om markedet du skal inn i – husk at du er aldri bedre enn hva markedet etterspør! Så hva kan du selv gjøre for å unngå å gå helt i kjelleren når oppsigelsen er et faktum? Her deler jeg mine 5  tips til hva du bør tenke på

“Husk at du ikke alltid må stake ut en ny karrierevei. Av og til kan det være tilstrekkelig med et kurs eller en sertifisering for å fylle på kompetansebeholderen din. Her er det viktig at du kan nok om markedet du skal inn i – husk at du er aldri bedre enn hva markedet etterspør!”

Helen Gaunt Sande

Helen Gaunt Sande

Karriererådgiver

Bestill rådgivning med Helen
 • Har du mistet jobben bør du erkjenne at det faktisk er ok å kjenne på ubehag. Du opplever en storm nå, men husk at det går over.
 • Løft blikket kjapt – det gjelder å ikke bli værende i det negative lenger enn nødvendig (da blir det ekstra tungt å komme seg opp igjen).
 • Få på plass en god plan – gjerne i samråd med en karriereveileder. Det er noe som heter «Fail to plan is a plan to fail». Her inngår bl.a. kartlegging av din kompetanse og erfaring sett opp mot behovene i markedet. Lag gjerne en plan på hvordan du skal gå frem og ha noen tanker på hva både plan B og C skal inneholde dersom du ikke lykkes med plan A.
 • Minn deg selv på at det tar normalt litt tid før du er tilbake i ny jobb, de færreste lykkes umiddelbart. Veien til ny jobb går gjerne langt raskere om du hekter på profesjonell hjelp enn å prøve og ordne opp på egen hånd.
 • Har du mottatt oppsigelse? Sørg for å få hjelp til å «skru» på riktig mindset for en rask vei tilbake til arbeidsmarkedet. Med rett innstilling blir du innstilt.

Kontakt oss for en uforpliktende samtale

Felter merket med * er påkrevet å fylle ut.

  Jeg kontakter dere som

  PrivatpersonBedrift

  Gratis karrieresamtale
  Vi tilbyr en gratis og effektiv karrieresamtale med en av våre karrierecoacher

  Kontakter du oss på vegne av din bedrift og ønsker informasjon om våre omstillingstjenester, outplacement og kurs? Ta kontakt på post@karrierehuset.no

  Gratis karrieresamtale
  Vi tilbyr en gratis og effektiv karrieresamtale med en av våre karrierecoacher
  Kontakter du oss på vegne av din bedrift og ønsker informasjon om våre omstillingstjenester, outplacement og kurs? Ta kontakt på post@karrierehuset.no